Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Botnet Nedir Nasıl Bulaşır ?

Botnet zararlı yazılım bulaştırılmış ve yönetici tarafından hükmedilen bilgisayar topluluğudur. Botnet bulaştırılmış bilgisayarınız artı...

...
Botnet zararlı yazılım bulaştırılmış ve yönetici tarafından hükmedilen bilgisayar topluluğudur. Botnet bulaştırılmış bilgisayarınız artık yöneticinin emrindedir ve siz bunun farkında bile olamazsınız. Sizin gibi Botnet bulaştırılmış bilgisayarlardan binlerce mesaj yollanarak hedef Web sitesi işlemez hale getirilebilir. Sadece mail yoluyla değil botnetle ele geçirilmiş bilgisayarlar bir günde milyarlarca spam ileti gönderilebilmektedir. Gene Botnetler sayesinde kullanıcıların kredi kartı bilgileri Botnet yöneticileri tarafında ele geçirilmekte ve büyük sahtekârlıklar yapılmaktadır.
SEO zehirlemesi :
Botnetlerin verdikleri zararlardan bir tanesi. Zararlı yazılım bulaştırılan siteleri, arama motorları üst sırada çıkacak şekilde değiştirip, kurbanlarını sahte ilaç ve ürün satan sitelere yönlendirip büyük kazançlar sağlıyorlar. İnternetteki sanal para olan Bitcoinler de botnetler hile yapmaktadır. Bitcoin uygulaması yükleyenbotnet yöneticisi, kurbanın bilgisayarının işlemci gücünü kullanarak, bitcoin elde eder ve bunları karaborsada satarak para kazanır. Reklam tıklamalarında da haksız kazanç elde eden, botnet yöneticisi sahte bir web sitesi kurar ve reklam alır. Ancak arka planda sitenin sahibinin botneti, reklamları tıklayarak reklam verenden parayı alır. Sonuçta reklam veren için bir sorun yoktur, zira tıklamalar dünya ölçeğine yayılmış farklı ıp adreslerinden yapılmaktadır.
Botnet Nasıl bulaşır?
Üzerinde güvenlik sistemleri ya da antivirüs yazılımları olmayan bir bilgisayardan yapılan bir site girişi ile sistem enfekte olabilir. Ayrıca e-postalar botnetin bulaştırma yolarından biridir. Bilmediği bir e-postayı açan kullanıcı sistemine botneti bulaştırabilir. Gene çeşitli kurumlardan gelmiş gibi görünen(banka, fatura vb) e postalarda botnetin bulaşma yolarındandır. Botnet bulaştıktan sonra neler olur? Bot yüklendikten sonra bilgisayara antivirüs yüklense bile kendini saklamayı becerir. Bot bilgisayara yüklendikten sonra bilgisayarla ilgili önemli bilgileri(ip adresi işletim sistemi, yüklü programlar vb)bot yöneticisine gönderir. Bundan sonra yönetici enfekte olmuş bilgisayara zararlı yazılımın yeni sürümünü veya belirli eylemleri izlemek için(banka hesabına giriş, vb) komutlar gönderebilir.Gene ele geçirilmiş bilgisayarı spam saldırılarında kullanabilir.
Yazar Hakkında :
Bu yazı networkdizayn.com site yönetimi tarafından yazılmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.