Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Nrelate Resimlerini Ana Sayfadan Gizleme

Wordpres eklentilerinden olan, Nrelate benzer yazılar eklenti (plug-ins) resimlerinin blog ana sayfa yazı altında görülmemesi ve devamın...

...
Nrelate benzer yazılar eklentisi
Wordpres eklentilerinden olan, Nrelate benzer yazılar eklenti (plug-ins) resimlerinin blog ana sayfa yazı altında görülmemesi ve devamını oku ismine tıklandıktan sonra açılan sayfada benzer yazıların görülmesini sağlayan uygulama. Linkwithin benzeri, Nrelate benzer yazılar eklentisi Wordpress eklentileri grubunda yer almaktadır. Linkwithin eklentisinde yapamadığınız birçok özelleştirmeyi, resim ebatlarını belirleme, stil seçimi (dikey, yatay, farklı resim görsel biçimleri), 16 ad. ile sınırlı link gösterimi, başlık ismi ve yazı açıklamaları gibi birçok özelleştirmeyi kumanda panelinden kendiniz belirleyebilirsiniz. İlgili seçenekleri belirleyip kaydettiğinizde blog’unuz da saniyeler içinde güncelleşir.
En önemli özelliklerinden biri de yazınız ile ilgili bağlantıları eşleşecek şekilde güncel olarak okuyucularınıza sunmasıdır. Linkwithin mi ? Nrelate mi ? kullanmalıyım diye bir soru kafanıza takıldı ise özellikle önerilerim arasında Nrelate kullanmanızı tavsiye ederim. Nrelate sitesine nasıl üye olabileceğiniz, eklentiyi nasıl kullanıp güncelleme yapabileceğiniz hakkındaki yazılarımı aşağıdaki kategori linkinden inceleyebilirsiniz.
Blog’unuza Nrelate eklentisini ekledikten sonra resim ve yazıların Ana sayfada gizlenmesi :
1. Blogger kumanda paneline giriş yaparak şablonunuzu açın.
2. Blogger yerleşim sekmenize eklenen gadgetinizi açın ve gadget’in üst link kısmının sağ tarafındaki HTML ID numarasına bakın. Örneğin : HTML3, Bu işlemi şablon kodlarınız içinde Nrelate eklentisini çabuk bulabilmek için yapıyoruz.
3. Şablon üst menüde Widget atla seçeneğini ok tuşuna tıklayarak genişletin ve demin verdiğimiz örnek gibi (HTML3 sizde farklı bir isim olabilir) tıklayın. İlgili kodun olduğu yere gittiğinizi göreceksiniz.
4. Farklı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız CTRL +F ile ( nrelate ) ismini aratın. Aynı yeri bulacaksınız.
Gizleme kodunu nereye ekleyeceksiniz :
1. Aşağıdaki kodu kopyalayın.Resimdeki Sarı renkli yerleri incelerek açıklamaları okuyun.
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

2. Aşağıda verdiğim etiketin hemen altına yukarıda verilen kodu yapıştırın ve blogu kaydedin.
<!-- only display title if it's non-empty →
3. Kaydetme işlemi sonucunda şablon menü satırında bir hata iletisi alacaksınız. Örneğin : 1475 satır numarası vs….. son kısma bakın ( </b:if> ) kapanış etiketini size sunacaktır.
Anlamı : 1475 satır numarasına gidin ve son ksımda verilen ( </b:if> ) bu etiketi yapıştırın ve blogu kaydedin. Kayıt sonrası hatanın giderildiğini göreceksiniz. Blog'unuzu önizleme yapın. Nrelate benzer yazılar resim ve açıklamaların görülmediğini göreceksiniz.
4. Yazınızda atlama aralığı olan, Devamını Oku ismine tıklayın. Nrelate eklentiniz yazınızın sonunda çıkacaktır. Yaptığımız işlemin CANLI DEMOSU
Ana sayfadan resimleri neden gizliyoruz :
→ Blog ana sayfanızda 7 yazınızın olduğu düşünelim. Nrelate benzer yazılar eklentisinde de 4 ad. resmin 100 x 100 px. ebatlarında olduğunu farz edelim.
→ Ana sayfanızı siz, okuyucunuz veya Google arama motorları tarama amaçlı giriş yaptıklarında tarayıcı için fazladan okunan bir resim kümesi görecektir. Bu ne anlama gelmektedir.
→ 7 ad. yazınızın, atlama aralığı ile Devamını oku eklenti altında 4 resim toplamında 28 ad resmin okunması ve bu okuma için modem, tarayıcı, Blogger ve Google için KB. cinsinden harcanan veri miktarının ortaya çıkması demektir. Google’un blog’unuzu okuması için harcadığı kilobayt miktarını Web Yönetici araçlarına giriş yaparak → Tarama → Tarama istatistiklerinden öğrenebilirsiniz.
→ Sınırlı, kotalı bir internet sağlayıcısı kullanıyor iseniz, kotanızın kısa sürede biteceğini söyleyebilirim. Benim İnternetim sınırsız diye düşünmeyin. İnternet faturanızı incelerseniz AKN ifadesini göreceksiniz. Her ne kadar faturanızda sınırsız yazsada yaklaşık 60 GB. doldurduğunuzda İnternetiniz yavaşlayacaktır. 60 GB. 700 MB. civarındaki yaklaşık 85 filme eşittir. Diğer kullanım faktörlerini de eklerseniz ne demek istediğim çok açıkca ortaya çıkacaktır.
Ayrıca ⇒ Blog’unuzun Tema Tasarımını özelleştirmek istiyorsanız ilgili bağlantıyı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.