Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Orkut 30 Eylül 2014’de Kapanıyor

Google’un ilk sosyal ağ denemesine 10 yıl önce başlayan Orkut, 30 Haziran 2014 tarihinde kendi blog’unda paylaştığı haberle 30 Eylül 201...

...
Orkut Kapanıyor
Google’un ilk sosyal ağ denemesine 10 yıl önce başlayan Orkut, 30 Haziran 2014 tarihinde kendi blog’unda paylaştığı haberle 30 Eylül 2014' de kapatarak emekli olacağını belirtiyor. Google’un Orkut ile başlayan 10 yıllık sosyal ağ gelişiminde, Google+ devreye sokması, Youtube ve Blogger’ı kendi ürün gamına katarak devam etmesi sonucu, Orkut sitesinin sosyal ağ gelişiminde büyük bir gerileme kaydetmesi emeklilik kararının alınması için büyük bir neden teşkil ediyor.

Orkut yardım formuna attığı başlık yazısı “Orkut veda zamanı” ile site kullanıcılarını etkilemeyeceği belirterek, bu geçiş sürecinde kullanıcılar Google Takeout kullanarak, profillerini Google+’a aktarabilecekler. Ayrıca bugünden itibaren yeni bir Orkut hesabı açmaları mümkün olmayacak.

Orkut hakkında yabancı sitelerde yapılan açıklamalar ve blog ana sayfasındaki okuyucu verilerini incelediğinizde Friend Connect izleyicilerin 56.593 ad., FeedBurner Readers takip sisteminde ise 9.916 ad. kişinin takip ettiğini görebilirsiniz. Bu verileri bugün herhangi bir blog yazar/yöneticisi çok rahatlıkla elde edebiliyor. 

Bu rakamları, Dünya geneli ile kıyasladığınızda ne kadar geride kaldığı açıkca belli oluyor. Bu rakamlar ile sosyal ağ platformunda yer alması mümkün olmamakla beraber her ne kadar acı da olsa Google’un kapatma kararı alması çok olası bir durum. Teknolojinin devamlı değiştiği ve her gün bir gelişimin eklendiği günümüzde, gelişime ayak uyduramayan, kendini yeniliyemeyen tüm düşünce ve uygulamaların birgün kapanacağı kesindir.


Böyle bir durum karşısında sizce sırada kim olabilir ? Ben sırada olan uygulamanın Friend Connect İzleyiciler Gatged’i olduğunu düşünüyorum. Siz bu konudaki ne düşünüyorsunuz ?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.