Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Free Logo Editörü

Blogger , blog’unuz başlık ( Header ) bölümünde metin ve resimleri transparan logo olarak kullanabileceğiniz çok fonksiyonel ücretsiz res...

...
Free Logo Editörü
Blogger, blog’unuz başlık (Header) bölümünde metin ve resimleri transparan logo olarak kullanabileceğiniz çok fonksiyonel ücretsiz resim, metin düzenleme editörü. Siteye üyelik girişi mecbur değil. Birçok örneklerden seçim yapabilir veya editörün seçeneklerinden kendi hayal Dünyanıza göre Logo tasarlamanız mümkün. Sitenin Logo oluşturma kullanım mantığı ise şu şekilde. 
Logonu seç → Metni gir → Özelleştir → Bitti. Masa üstüne indir kullan. 

Daha fazla özelleştirme için yazı metni altındaki ok işaretine tıklayın. Genişleyen pencerede, metin dolgu, boyut, başlık kısmına ekleyeceğiniz metnin sol, merkez, sağ, seçenekleri mevcut. Seçeneklerin çok fazla olması şablon kodlarınıza, extra CSS ekleyerek hizalama yapmak için uğraşmanızı gerektirmiyor. Buda iyi bir seçenek olsa gerek. Header başlık arka plan rengi ne olursa olsun transparan seçeneğini kullandığınızda arka plan ile mükemmel uyum sağlıyor.

Logonuzun Web Yönetici Araçları veri işaretlemesini etkilememesi için biraz küçük bilgiler aktaralım. Hazırlayacağınız Logo yüksekliği en fazla 60 px. olmasına, genişliğin ise yaklaşık en fazla 300 px. değerlerini geçmemesine özen gösterin. Mobil, akıllı telefonların blog'unuzu en düşük değer olan 220 px de izlediğini unutmayın. Büyük resim dahi ekleseniz şablon kodlarınızda bulunan scala veri araçları görünüm değerlerini mobil kullanıcılar için px. değerlerini değiştirerek blog okuyucularınıza sunuyor. Aşırı derecede büyük resim yüklediğinizde veri araçları kullanılamaz duruma geçerek sunucu hatası veriyor. 
Web Yönetici Araçları, Tarama → Tarama hataları → Url hataları başlığı altında bu hataları görebilirsiniz.
Blog'unuzun arama sonuçlarında sorunsuz görülmesini istiyor, okuyucu sayınızın artması ve okuyucuların blogunuza ulaşmasını düşünüyorsanız, bu kurallara dikkat etmenizi öneririm.
Ayrıca okuyun ⇒  Veri Araçları hakkında bilgiler.

Header başlık kısmında Logo düzenleme Editörü için ;

1. Flamingtext.com sitesine giriş yapın.
2. Logonuzu seçin veya yeniden tasarlayın.
3. Hazırladığınız transparan Logonuzu masa üstüne indirin.
4. Blogger giriş yapın.
5. Üst bilgi gadetinizi açın, masa üstüne eklediğiniz logonuzu yükleyin. Alt yapılanma seçeneklerinden ikinciyi işaretleyin ve kaydedin.
Bonus :
Logonuz için bu kadar uğraştınız ve blogunuza yüklediniz ancak, son dakikada ters giden bir sonuçlar yşadınız.  Logonuz büyük yada küçük oldu ne yapabilirsiniz ?
Bilgisayarınızda kayıtlı bulunan Paint proğramını açın logonuzu yükleyin ve Px değerlerini değiştirerek masaüstüne kaydedin ve tekrar kullanın.Paint proğramını nasıl kullanacaksınız?
Site araçlarına buradan giriş yaparak, bayram, yılbaşı ve özel günler için kartlar hazırlayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.