Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Facebook Like Box Eklentisi

Klasik blogger ana sayfasında gadget olarak kullanılan Facebook hayran kutusu Like box eklentisini dinamik blogger ana sayfa sidebar a...

...
Dinamik Blog Facebook Like Box Eklentisi nasıl eklenir
Klasik blogger ana sayfasında gadget olarak kullanılan Facebook hayran kutusu Like box
eklentisini dinamik blogger ana sayfa sidebar açılır gadget’inde artık kullanabilirsiniz. Dinamik blogger yapısı gereği 3. taraf eklentilere izin vermiyor. Dinamik blogger kullanan birçok yazar arkadaşımız Facebook hayran kutusunun eklenemediğinden dolayı şikayet ederek bu eksikliği yaşamaktadır. Yaşanan bu eksikliği gidermek ve Facebook Like Box eklentisini nasıl çalıştırabilirim düşüncesinden hareket ederek eklentiyi farklı bir şekilde çalıştırdım. Canlı demoyu sidebar alt gadget kısmından görebilirsiniz.

Facebook Like Box eklentisi bir iframe kodu olduğundan dikey ve yatay kaydırma çubuk ebatları belli bir ölçüde kalması haricinde şu anda başka bir sorunu kalmadı. Test çalışmalarımda ekleyeceğim Css kodları ile bu sorunu da çözersek istediğimiz ölçülerde bir pencere oluşturabileceğiz. Şu anda Facebook Like Box eklentisini kullanmak isteyen yazar arkadaşlar aşağıdaki adımları takip ederek Dinamik Blogunda kullanmaya başlayabilirler.
Facebook Like Box hayran kutusu eklenti kodlarını, Facebook Developers site platformundan alarak blogger gadgetimize eklenmesi için ilgili adımları aşağıda takip edin.
1. Facebook sitesine giriş yapın.
2. Buradan Facebook Developers Like box sayfası için giriş yapın.
3. Facebook sayfanızı açın. Tarayıcınızdaki URL linkini kopyalayın bir metin dosyasına yapıştırın. Sadece Facebook sayfa isminizin olduğu kısımdaki linke kadar olan yeri kopyalayın. Kopyalanacak yeri aşağıda verdiğim örnekte inceleyin.
https://www.facebook.com/guney59paylasim
4. Facebook sayfa ismini değiştirmeyen arkadaşlar com/ dan sonra gelen numaraya kadar olan kısmı kopyalayacaklar. Örnek : com/123456 gibi.
5. Yukarıda anlatılan kısımdaki linki kod alacağımız sayfadaki, Facebook sayfa Url kısmına yapıştırın ve boş bir alana tıklayın. Hayran kutusunu şu anda görebilirsiniz.
6. Genişlik : 200 px, Yükseklik : 300 px, olarak ayarlayın. Çok fazla ebatları geniş tutarsanız dikey yatay çubuk uzayacağından ekelentiniz görülmeyebilir. Maalesef şu aşamada okuyucunuzun ilgisini çekerse Dikey ve yatay gezinme çubuklarını kaydırarak tam bir görümüm alabilir. Amacımız bu kodun eklenmesiydi ve şu anda eklemiş olduk. İsteğinize bağlı olarak ebatları değişebilirsiniz.
7. Tema rengi, yüz, mesaj görüntü ve sınır çizgileri üzerinde kendi ayarlarınızı tamamlayın.Aşağıdan kod al seçeneğine tıklayın.
8. Açılan pencere İframe seçeneğini seçerek kodu kopyalayın ve blogunuza giriş yapın.
9. Sırası ile Yerleşim → Gadget ekle → Metin gadget’inize kodu yapıştırın ve kaydedin. Gadget’ininiz görülmesini istediğiniz yere sürükleyerek blogunuzu kaydedin.
Dinamik Blogger Sidebar açılır gadgetinizde Facebook hayranlarınız görülmeye başlayacaktır.
Facebook hakkında diğer yazıları sidebar açılır gadget içindeki Kategoriler → Facebook linkinden okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.