Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yazar Penceresini Gizleme

Blogger , blog ana sayfasına eklediğiniz yazar pencere gadget eklentisi herbir yazınızın altında çıkarak yazının tekrarına neden olacağın...

...
Blogger Ana Sayfa Yazar Penceresinin gizlenme açıklaması
Blogger, blog ana sayfasına eklediğiniz yazar pencere gadget eklentisi herbir yazınızın altında çıkarak yazının tekrarına neden olacağından, yazar profil penceresini blog ana sayfanızda gizleyerek daha stabil kullanabilirsiniz. Blogger panelinde kullanılan yazarlık penceresindeki profil hakkında açıklama bilgileri, Sosyal paylaşım platformu olan Google Plus ayarlar  bölümündeki verilerden alır. Google Plus profilinizde yazmış olduğunuz açıklamalar, blogger kumanda paneli yerleşim gadget ekle seçeneğindeki profil yani hakkımda kısmı ile ilişkilendirilmiş bilgilerdir.
Canlı Demo görünümü inceleyin.
Blogunuz için oluşturduğunuz yazarlık açıklama bilgilerini istediğiniz zaman Google Plus hakkında sekmesinden giriş yaparak açıklamaları değiştirebilirsiniz. Google Plus hakkında açıklama penceresinde bulunan html editörü sayesinde sosyal paylaşım site isimlerine link vererek çok farklı bir kullanım sunabilirsiniz. Google Plus hakkımda sekmesinde şahsıma ait kısa bir açıklama ve paylaşım siteleri için verilen bağlantı link örneğini aşağıda görebilirsiniz.
Hakkında : Merhaba, Ben Adnan Güney Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites uygulama ve yenilikleri hakkında güncel haber Platformuna Hoşgeldiniz. Yayınlar hakkında yorum yazarak bilgi alabilir, Facebook , Twitter, Bloglovin , RSS, Sosyal Medyadan takip edebilirsiniz.

Ayrıca okuyabileceğiniz konu başlıkları :

Yazar penceresini ana sayfadan neden gizlemelisiniz :

1. Yazar penceresi yaklaşık 550px x 125px’lik bir alan kaplamaktadır. Ana sayfanızda 7 yayın olduğunu düşünürseniz ne kadar çok fazla bir alanı kapladığınız anlayabilirsiniz.
Örnek : 550 px X 7 yayın = 3850 Px genişlik
             125 px X 7 yayın = 875 Px yükseklik
2. Blog içeriğinizi okuyucunuz açtığında yayın altında bir yazar penceresinin mi olması ? Yoksa ana sayfada 7 adet yazar penceresinin mi olması, sizce etik olur kararı siz verin!
3. Yedi adet yazar penceresinin ana sayfada internet tarayıcınız tarafından okunması blog açılış hızını yavaşlatıp, zorlayacağından blog’unuzun geç açılmasına neden olacaktır.
4. Geç açılan bir blog, Google arama motorlarınca index almadan pas geçilmesi demektir.
5. İndexlenmeyen bir blog içeriği arama sonuçlarında çıkmayacaktır. Buda okuyucu kaybı demektir. Herhalde böyle bir durum yaşamak istemezsiniz. Hoş olmayan bu durum için ;

Blog ana sayfasında yazarlık penceresinin gizlenmesi :

1. Blog paneline giriş yapın ve aşağıdaki kodu bulun.
<b:if cond='data:post.authorAboutMe'>
2. Yukarıdaki kodu bulduktan sonra hemen altına aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın.
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
3. Şablon kodlarınız bir hata kodu olduğunu söyleyecektir. hata kodunu okuyun ve aşağıda üstü gölgeli kısma bakıp işaretli olan kısma ( </b:if> ) kodunu ekleyin şablonu kaydedin.
Yukarıda anlatılan konu blogger ayarlar ve blogger tema tasarımını kapsadığından menü çubuğunda Tema Tasarım kategorisinde birçok konuyu okuyarak blogunuzun görünümünü birkaç saatte değiştirip kendi emeğiniz olan yeni temanızı kullanabilirsiniz.
Tema tasarımına başlamak için halen bekliyor iseniz yabancı temaların bağımlılığına devam ederek ne görürseniz onu kullanmaya devam eder, hiçbir özelleştirme yapamazsınız. Bu durum sizi rahatsız etmiyorsa başarılar dilerim.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.