Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Şablon Hatası Sorun ve Çözümleri

Blogger’un kendine özgü şablon kodlarına eklediğiniz 3. taraf eklentiler , JS ., kodları ve benzeri kodlarlardan dolayı, görülmeyen, taşı...

...
Blogger Şablon Hatalarının çözümü
Blogger’un kendine özgü şablon kodlarına eklediğiniz 3. taraf eklentiler, JS., kodları ve benzeri kodlarlardan dolayı, görülmeyen, taşınamayan ve farklı eklenti  hataları yaşayabilirsiniz. Blogger şablonlarında en sık görülen hatalar 3. taraf dediğimiz eklenti yüklemelerinin blog şablon kodlarınızla çakışması, hatalı yüklemeler, yeni bir şablon yüklediğinizde eski kodların kendini sıfırlayamaması sonucunda çift kodların oluşması gibi hatalar olabilir. Hatalı yüklemeleri bir örnekle açıklayıp, diğer konulara devam edelim.

Tarayıcı sorun ve çözümler :

Kullandığınız tarayıcı, Google Chrome olduğunu düşünelim. Yerli veya yabancı bir blog yazarının herhangi bir eklentisini beğendiniz ve kodları kullanacaksınız.
Kodları acaba doğru aldığınıza emin misiniz ? Aldığınız kodlar blog şablonunuzda çalışmadı mı ? Düşüneceğiniz ilk şey kodların hatalı olduğu veya kodları yanlış eklediğinizdir. Ancak !
Hata her ikiside olmayabilir. Peki sizce sorun nedir ? Hemen örneğimizi açıklayalım.
⇒ Kullandığınız tarayıcı eski sürüm olabilir. Tarayıcı son sürümünü kontrol edin, eski sürüm ise tarayıcı yeni sürüme yükseltin.
IE tarayıcı kullanıyor iseniz, Araçlar > Uyumluluk ayarları, göster sekmesindeki tik’i kaldırın.
⇒ Blog’unuza ekleyeceğiniz kodu alırken, Chrome tarayıcı otomatik dil çevirisi yaptı ise kodlarınız bozulur. Tarayıcının sık kullanılanlar yanındaki translate simgesine bakın ve yazıyı Orj. konumuna alarak kodları alın.
Yukarıda anlatılan işlemlerin hepsi doğru ancak, blog’unuza eklediğiniz kod çalışmıyor ise kod hatası olabilir. Bir test blog’unuz her zaman olsun. Test blog’unuzda eklentinin çalışıp çalışmadığını  kontrol edin. Eklentiniz çalışıyor ise gerçek blog’unuzda uygulamaya geçebilirsiniz.
Blog’unuzun yedeğini belirli zamanlarda mutlaka alın.
Okuyun  ;
Blog şablon hatalarından dolayı blog’unuzu eski konumuna alabilmek için diğer çözümler:
1. Her blog yazarının elinde olması gereken bir proğram Notepad++ metin dosyası kod düzenleme aracını mutlaka bilgisayarınıza kurun ve kodları bu düzenleyicide yazın.
Notepad++ metin dosyası proğramını kendi sitesinden indirin.
2. Tüm eklentilerinizi Notepad++ metin editöründe belirleyeceğiniz bir isim ile kaydedin ve bilgisayarınızda açacağınız bir klasörde saklayın. Her eklentinizi farklı isimle kaydedin.
3. Blog şablon yedeğiniz, alındığı tarih itibari ile yapılan işlemleri kapsayacağından temanızda bir değişiklik yaptığınızda tekrar yedek alın ve bu yedeği aynı klasör içinde açacağınız tema yedek dosyasında saklayın. Yedeklediğiniz dosya tarihine bakarak hangisinin en son olduğunu anlayabilirsiniz.
4. Blog’unuz için özel bir şablon kulllanıyor iseniz bu dosyalarıda aynı klasör içinde barındırın. Sorun yaşadığınızda özel temanızı yeniden yükleyebilir diğer yedeklediğiniz kodlarıda kullanarak kısa sürede eski şekline döndürebilirsiniz.
5. Blog’unuzun head açılış meta kodlarını yedeklemeyi unutmayın. Bu kodlar yazarlık ve meta etiketleri içerir.
Blog’unuza yüklediğiniz şablon için sorun yaşadığınız yerlerde blog’umun, başlık çubuğunda bulunan Tema Tasarım ismine tıklayarak birçok özelleştirme konusunda bilgi alabilirsiniz. Blog tema tasarımı konusunda sorun yaşıyor nasıl çözmeniz gerektiği bilmiyor iseniz yorum penceresini kullanarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.