Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Özel Rss Abone Eklentisi

Dinamik ve Klasik Blogger , blog sidebar açılır gadget paneline blog okuyucu abone potansiyelini arttırmak, okuyucu kitlenizin abone olm...

...
Dinamik ve klasik blogger rss abone eklentisi nasıl eklenir
Dinamik ve Klasik Blogger, blog sidebar açılır gadget paneline blog okuyucu abone potansiyelini arttırmak, okuyucu kitlenizin abone olmasını kolaylaştıracak özel FeedBurner RSS besleme eklentisini ekleyerek özelleştirin. Dünya genelinde büyük öneme sahip olan Rss beslemeleri sitenizi takip etmek isteyen okuyucu kitleniz için abone olma hizmeti verir. Sosyal paylaşım sitelerinde, önemi büyük olan Rss beslemelerini kullanarak sitenizden yazı çekerek sizin adınıza paylaşımda bulunur.
Bu durum okuyucu kitlenizin artmasına ve yazılarınızın birçok paylaşım sitelerinde çıkması demektir. Blog gadgetleriniz arasında yer alan, E-posta ile gönder abone oluşturma eklentisi de FeedBurner hizmetlerinden biridir. E-posta ile gönder gadget içindeki pencereye okuyucu e-mail bilgilerini girerek site takibi için kayıt onayı alarak takibe başlar. Dinamik blog gadget açıklamaları Türkçe olmadığından birçok okuyucu bu gadgeti anlamadığından giriş yapmaz. İçgüdüsel olarak bilinmeyen bir eklenti için çekinme durumu ortaya çıkacağından okuyucunuz E-posta başvurusunda bulunmaz.
Dinamik Blog E-posta başvurusunu biraz değiştirip, yabancı okuyucu arkadaşlarımızı da düşünerek diğer gadgetimizi kaldırmadan eklentimizi özelleştirerek kullanacağız. Tüm bu işlemler için Blogger Rss besleme hizmeti veren FeedBurner eklentisinde bulunan iki kodlamayı ters yüz yapıp yani değiştirerek kendimize göre bir eklenti oluşturacağız.
Nasıl mı yapacağız ? Okumaya devam edin.

Dinamik Blogger özelleştirilmiş FeedBurner Rss besleme eklentisi için adımlar :

2. Sitenizin ismine tıklayarak açın.
3. Halka duyurmak (Publicize) seçeneğini seçin. Chicklet seçeneğine tıklayın.
4. Üst kısımda 2 ad. Rss besleme iconu göreceksiniz beğendiniz bir icon’u seçin.

5. Seçiminize bağlı olarak alt kısımda kodları göreceksiniz. Bu kısımdaki kodlarımızı özelleştirmek için, tarayıcı yeni sekmede blog'unuzu açın ve boş yeni bir kayıt oluşturun.

Yeni kayıt yazı panelimizde Html kodlarımızı özelleştirip, Rss bağlantı linkine tıklandığında tarayıcı yeni sekmede açılmasını sağlayacağız. Devam ediyoruz...


6. Feedburner Chicklet seçeneğindeki Html kodlarını kopyalayın.
7. Yeni yazı editör panelinizi, HTML moduna alın ve kodu ekleyerek taslak olarak kaydedin. Daha sonra taslağı silebilir veya saklayabilirsiniz.
8. Şimdi ikinci aşamaya geçip, alacağımız bağlantı linkini yazı editörümüzdeki kodla değişeceğiz.
10. FeedBurner “E-Posta Abone” seçeneği → “Abonelik yönetimi” ismine tıklayın.

11. Sağ tarafta sayfayı aşağı kaydırın “Önizleme Abonelik Link” mavi bağlantıyı göreceksiniz. maus’u sağ tıklayarak bağlantı linkini kopyalayın ve blog editörüne dönün.

12. Biraz önce oluşturduğumuz kodları yapılandırmak için, Oluştur seçeneğine tıklayın.

13. Rss iconu ve ingilizce yazıyı göreceksiniz. Önce yeni linkimizi ekleyeceğiz. Linke tıklayın.
14. Değiştir → Web adresi yazan kısma biraz önce kopyaladığımız linki yapıştırın. Bağlantının açılıp açılmadığını test etmek için tıklayın. Sorun yoksa devam ediyoruz.
15. Bu bağlantıyı yeni sekmede aç seçenğini işaretleyin ve tamam ismine tıklayın. FeedBurner Rss bağlantı linkini değiştirdiğimizde tarayıcı yeni sekmede açılacak Rss abonelik bağlantı görüntüsü aşağıdaki resim şeklinde görülecektir.
FeedBurner Rss pop up görünümü
Özelleştir :
Gadget Başlık ismi : RSS İle Takip Et
  • Yazı panelinizdeki kodu, Html moduna alın şu yazıyı son kısımda “Subscribe in a reader
  • Rss Besleme İle Oku” yazarak değiştirin ve Oluştur’a tıklayıp kontrol edin.
  • Yaptığınız özelleştirme sonucunda Türkçe görüntü sağlamış olmalısınız.

Oluşturduğunuz Html kodların, Dinamik Blog’a eklenmesi için adımlar :

1. Blog’unuza giriş yapın.
2. Gadget ekle → Metin gadget'ini seçin ve biraz önce aldığınız kodları yapıştırıp kaydedin.
Artık okuyucu kitlenizin, Türkçe görebileceği bir Rss abonelik bağlantısına sahipsiniz.
FeedBurner kategorisindeki yazılar.
Feedburner Hareketli Takipci Sayı Gadgeti’i kodlarını da aynı gadget içine ekleyerek okuyucu sayınızı takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.