Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Sitem Adsense için uygun mu

Google Adsense içerik reklam gösterimleri için, Site ve Blog’unuzun Adsense’e uygun olup olmadığını anlamak için, aşağıda yazılan bilgiler...

...
Adsense
Google Adsense içerik reklam gösterimleri için, Site ve Blog’unuzun Adsense’e uygun olup olmadığını anlamak için, aşağıda yazılan bilgileri okuyarak kendinizi test edebilirsiniz.
Adsense reklam'ı için yaptığınız talep'in uygunluk durumunu kontrol edip, Adsense müracatınızdaki olumsuzluğu analiz ederek sorunları çözmeniz mümkündür. Aşağıda açıklamaya çalıştığım konular birçok blog yazarlarının problemi olan ve sıkca sorulan, soruların en son güncellemeleri ile sizlere mümkün olduğunca yardımcı olacaktır.

1. Öncelikle Web Site/Blog sahibi olmanız gerekir. Blogger kullanarak web sitesi oluşturabilir, Blog Yol haritası kategorisindeki yazılarımı inceleyerek blog’unuzu kısa zamanda yapılandırabilirsiniz.

2. Web siteniz de kaliteli içerik oluşturmanız gerekir. Mümkün olduğunca yazım kuralları, sayısal rakam kullanımı, telif haklarına uyma (resim, video, film) konusu çok önemlidir.

3. İçerikler neden önemlidir ; İçerikleriniz zengin ve etkileyici olmalıdır, metin tabanlı tanımlayıcı bilgiler içermelidir. Hedef tanımlayıcı bilgiler yazınızı açıklayan tanımlardır. Google Adsense tarayıcıları içeriklerinizi taradığında reklam özelliği taşıyan içerik yayınlarınızı belirleyebilmelidir. Sayfalarınızda reklam yayınlayan reklam verenlerin sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu saptamasına yardımcı olarak reklam verenleri Site/Blog’unuza çekebilmelisiniz. Yazınız ilgi çekici, hedeflenebilir ve düzenli ise, Adsense tarayıcılarının sizi bulmaları ve onay vermemeleri için bir neden yoktur.

4. Adsense tarayıcıları haftalık bir çalışma sergiler. Adsense tarayıcı Örümceklerin topladığı bilgiler, veri işleme merkezinde otomatik analiz edilerek sonuçlanırlar. Sonuçların cevaplarını e-mail hesabınızda olumlu yada olumsuz olarak görebilirsiniz. Adsense’e müracat ettiğinizde cevapların bir hafta on gün gibi geç gelmesinin nedeni de budur.

5. Adsense reklamı alabilmeniz için 18 yaşını doldurmanız gerekmektedir.

6. Adsense başarı durumunu bir formülle şu şekilde ifade ediyor.
İçerik açısından zengin bir sayfa = Hedefi iyi belirlenmiş reklamlar
Hedefi iyi belirlenmiş reklamlar + İlgili kullanıcılar = Sağlıklı tıklama ve dönüşüm oranları
Sağlıklı tıklama ve dönüşüm oranları = Başarı!
7. 18 yaşını doldurmuş büyük kullanıcıları kabul eden Adsense, “Şartlar ve KOŞULLAR faturalandırma adresinizin bulundugu ülkeye göre degisir. Lütfen Uygun Şartlar ve Koşulları Görmek için faturalandırma adresinizin bulundugu ülkeyi secin.” açıklamasını okuyun.
Şartlar ve Koşullarımız hakkında yapılan açıklamalar, okunmadığından birçok blog kullanıcısı, Reklamlarım neden görülmüyor ? Adsense beni neden onaylamadı ? sorusunu sıkca soruyor.

8. Adsense başvurularınızı göndermeden önce sitenizin, Adsense politikalarına uygun olup olmadığını mutlaka aşağıdaki linkten kontrol edin.

Adsense Politikaları

9. Blogger (Blogspot) ve Blogspot uzantısını yeni Domain alarak değiştiren, farklı uzantı kullanan blog yazarlarımız mevcuttur. Birçok blog, site, forumlarda, Blogger Adsense reklam onayını 6 ay sonra veriyor şeklinde yorumlara rastlamaktayım. Bu anlatımlar yanlış bilgilendirmedir. Doğruluğu teyit edilmemiş ondan bundan duyarak yazılan ve yazılanlara ekleme yaparak anlatılan konulardır.

Adsense reklamları için 6 ay beklemek mi gerekir?

Adsense, resmi sitesinde bu sorunun cevabını şu şekilde açıklamaktadır.
"Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere bazı yerlerde, yayıncıların en az 6 aydır o sitenin sahibi olması gerekir. Bu önlemi, reklam ağımızın kaliteli olmasını sağlamak ve reklam verenlerimizin ve mevcut yayıncılarımızın çıkarlarını korumak için aldık."
Sonuç olarak yapılan açıklamada, Türkiye de Adsense reklamlarını kullanabilmek için 6 ay bekleme gibi bir anlatım söz konusu değildir. Yapılan bu açıklama maddesi daha önce yoktu. Ancak zaman zaman bu tür maddelerin değişebileceğini ve arada bir kontrol etmek gerektiğini hatırlatmak isterim.

10. Blogger Blog veya Sitenizin yukarıda anlatılan özellikleri kapsadığını düşünüyor iseniz,
üç adımdan oluşan, Google Adsense başvurunuzu buradan yapabilirsiniz. Başvurunuz incelendikten sonra yaklaşık bir hafta içinde size olumlu veya olumsuz bilgi e-posta yoluyla gönderilir.

11. Lütfen bu yazıya dikkat edin. Adsense kayıt sırasında pek çok kişinin okumadan geçtiği satır olma ihtimali yüksektir.

“Mevcut Google Hesabınızı AdSense ile kullanmak, hesabınızla ilişkili diğer Google hizmetlerini (ör. Gmail, AdWords, Orkut) etkilemez.
Bu bilgileri daha sonra değiştirmeniz mümkün olmayacağı için, lütfen AdSense oturum açma kimlik bilgilerinizi dikkatlice seçin.”
12. Blogger hesabınızı oluşturduğunuz Gmail bilgileriniz ile, Adsense hesap bilgileriniz Adsense hesap kayıt sisteminde aynı olsun.

8 yorum

  1. neredeyse 6 ay oldu hala bir cevap gelmedi emin olabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hazel Çelik;
      Hanım merhaba, Yukarıda yazılanları kontrol ettiniz mi?Birde yeniden başvuruda bulundunu m? Bulundu iseniz size gelen cevap yetersiz içerik mi? Yoksa onay veremiyoruz şeklinde mi?

      Sil
  2. Merhaba Adnan Hocam, adsense hakkında bir şey sormak istiyorum.

    Şimdi benim adsense hesabım var youtube kanalım kayıtlı ancak bir tane de blogum var onuda aynı adsense hesabına kayıt yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bulamadım. Açalı 2 ay oldu 6 ay geçmesi mi lazım yoksa ziyaretçiler çoğalınca kayıt edebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Kenan Numanoğlu ;Bey daha önce Adsense kullandı iseniz ve hesabınıza giriş yapabiliyorsanız 6 ay beklemenize gerek yok.Belli bir yayından sonra onay istemeniz yeterli. Yeni başladı iseniz 6 çalışma durumu yeni getirildi. Evet beklemeniz gerekecek. Reklamlar talep'e göre değerlendirildiğinden okuyucu sayısı yazı sayısı da bu gereklilik içinde yer alıyor.

      Sil
    2. Blogunuz şu an için Adsense uygun değil ibaresi var "Kayıt Ol" tuşu aktif değil. Youtube Kanalımda 3 aylık henüz kesin olarak beklemem mi gerekli 6 ay yoksa Adsense hesabıma girip ayarlardan site yetkilendirme den mi yapmam gerek anlamadım bi türlü

      Sil
    3. @Kenan Numanoğlu ;Bey bu çok doğal bir durum. Normal yazı yayınlamaya devam edin.Yaklaşık 40 yazıya ulaştığınızda Adsense için müracat edin.Bu sürede okuyucu trafiğini kontrol edin.Artma oluyor mu. Okuyucu tarfiğinde artma görebiliyorsanız müracata başlayın.Şu anda talep etsenizde onay vermezler.Bu durumda moralinizi bozar.Zamanı gelince blogunuzda gerekli şartları taşıyor ise zaten verirler.

      Sil
    4. Tamam dediğini yapmaya çalışacağım, teşekkürler ilgilendiğiniz için.

      Sil
    5. @Kenan Numanoğlu ; Sorun değil.Teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.