Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Blog Sayfa Oluşturma

Wordpress ücretsiz  blog navigasyon başlık kısmına statik sayfalar oluşturabilirsiniz. Statik sayfalar her hangi bir konu hakkında açıkl...

...
Wordpress Sayfa Oluşturma
Wordpress ücretsiz  blog navigasyon başlık kısmına statik sayfalar oluşturabilirsiniz. Statik sayfalar her hangi bir konu hakkında açıklama yapmak için kullanılan çok kullanışlı uygulamalardır. Hakkında, iletişim, harita vs. kullanılabildiği gibi açıklamak istediğiniz genel bir konuya başlık verip, sayfa altına menülerden bağlantılar oluşturarakta kullanmak mümkündür. Blogger bloglarımızda da aynı stil kullanılmasına rağmen alt bağlantıları kumanda panelinden uygulama şansımız olmadığından, bu özellik Wordpress’i bir adım daha öne çıkarmıştır. Blogger bloglarımız da umarım kısa zamanda bu tür uygulamalar yapılarak çok ihtiyaç duyulan bir eksiklik giderilmiş olur.
Wordpress Blog Açılır Menü Bağlantısı Oluşturma başlıklı yazımızda sayfalara verilen bağlantıların nasıl yapıldığını incelemiştik. Şimdide statik bir sayfa nasıl yapacağız bu konuyu görelim. Gelin bu konuyu daha iyi anlamamız için bir senaryo hazırlayalım ve uygulama yapalım. Önce yapacağımız işi sınıflandırarak genel başlığımızı oluşturalım.
Örnek işimiz :
→ Beyaz eşya satıcısı
→ Kitap satıcısı
→ Bilgisayar satıcısı olsun ve size fikir vermesi için bu seçeneklerden Beyaz eşya satıcısını bir şema olarak inceleyelim.
Blog navigasyon menüsündeki Genel isim :


Genel isim   :          BUZDOLABI   “ Sabit sayfa”
Alt menüler :                      A Markası  “ Aşağı açılır sayfa”
                                             B Markası  “ Aşağı açılır sayfa”
                                             C Markası  “ Aşağı açılır sayfa”

BUZDOLABI : Sayfa içi doldurulmayabilir. Veya Genel anlamda Buzdolabı hakkında genel bilgi içeren bir yazı olabilir.
A Markası, B Markası,  C Markası : Muhtelif markaların açıklama, fiat ve resimleri konulabilir. Kampanya bilgileri yazılabilir. Aynı gruplamayı diğer seçenekler içinde yapabilirsiniz.
Statik genel sayfa başlığı altına daha önce yazdığınız ürününüz için menü seçeneklerinden bağlantı kısmını seçerek isim ve Url yazarak bağlantıda oluşturmanız mümkün.
Şu ana kadar yazdıklarımız hayal gücünüzü harekete geçirmiş olmalı. Şimdi konuyu toparlayarak daha basite indirgeyelim ve yapılacak işlemi anlatalım.
→ Kumanda paneline giriş yapın
→ Önce ürün için genel bir başlık vermek için sayfalar sekmesinde yeni bir sayfa açın ve isim verin kaydedin. Sayfa içini doldurabilirsiniz.
→ Birkaç sayfa açarak iç kısımlarınıda yazarak aynı işlemi yapabilirsiniz.
→ Diğer yapabileceğimiz işlem Görünüm → Menüs sekmesine tıklayın.
→ Bağlantılara tıklayın ürün başlığı ve alt kısma daha önce ürün hakkında yazdığınız url ekleyerek kaydedin.
→ Aynı işlem ile muhtelif konuları açabilirsiniz.Açtığınız konular sağ tarafda toplanacaktır.
→ Sağ tarafda toplanan yazılarınızı Genel başlık altında toplamak için maus ile sürükleyerek bırakın. Bu işlem alt menülerin düz bir dizin olarak açılmasını sağlar.
→ Sağ tarafa girinti yapabilmek için menü sekmesini maus ile tutun ve hafifce sağ tarafa sürükleyin ve bırakın. Sonuç olarak Genel başlık altında alt başlıklar oluşturulmuş olacaktır. yaptığınız işi kaydedin.
→ Aynı sayfa altında sağ kayan alt menü ve düz gelen menüden sonra tekrar alt açılan menüler de yapabilirsiniz. Bu işlem sizin görsel zevkinize bağlıdır.
Kafanızın takıldığı kısımları yorumlarda sorabilir, yukarıda yapılan işlem ile ilgili resmi inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.