Google Reader kapandı , Google Reader verilerini nasıl indiririm başlığımızdan sonra RSS dünyasında Google Reader alternatifleri ince...
Google Reader kapandı ,Google Reader verilerini nasıl indiririm başlığımızdan sonra RSS dünyasında Google Reader alternatifleri incelememiz gerekiyor.
RSS dünyasında adeta bir standart haline gelen Google Reader, Google hesabınız bünyesinde RSS teknolojisi ile takip etmek istediğiniz kaynakları saklıyor ve bunları üçüncü parti uygulamalara sunuyordu.
Google Reader verilerinizi aktararak kullanmaya başlayabileceğiniz bazı uygulamaları aşağıda elimden geldiğince sıralıyorum.Birçok besleme sitesi var, ancak bazılarını incelemeniz için aşağıda veriyorum.Ben bile henüz tam bir seçim yapmış değilim. Bence acele etmeyin. Kullanımınıza en uygun olanı bulana kadar beklemede kalın. Bu arada aşağıdaki beslemeleri de inceleyebilirsiniz.
1. FeedHQ
FeedHQ şu an ücretsiz ve beta durumunda olan bir RSS okuyucu. Uygulamanın mobil okuma gibi özellikleri bulunuyor.
2. FeedDemon
FeedDemon kendini Windows için en popüler RSS okuyucu olarak tanıtan ücretsiz bir uygulama. FeedDemon yalnızca Windows platformunda çalışıyor olsa da farklı cihazlar arasında senkronizasyon sağlayabiliyor.Her ne kadar şu an yalnızca Google Reader hesabı ile çalışsa da Reeder gibi çok sayıda uygulamanın da Google’ın bu kararından sonra yeni çözüm arayışları içinde olacağını söyleyebiliriz.Tabii konunun bir diğer boyutu da Google Reader’dan sonra doğacak olan açığı doldurmak adına yeni internet şirketlerinin ortaya çıkıp çıkmayacağı. Şahsen RSS’in Google Reader’dan sonra da internet dünyasının bir parçası olacağını düşünüyorum. Günlük olarak RSS’lerini takip eden bir kullanıcı olarak kullanıcı davranışlarının bir süre sonra yeniden buraya yöneleceğini ve uzun yazıların yeniden popüler olacağına inanıyorum. Bu yenilenme sürecinin ardından Google Reader sonrası pazarın nasıl şekilleneceğini görmek için de sabırsızlanıyorum.
3. NewsBlur
Google Reader’dan sonra en azından şu an için en çok dikkat çeken alternatiflerden biri de NewsBlur. Ücretsiz versiyonu da bulunan NewsBlur’u bir takım sınırlamalara maruz kalmadan kullanmak isterseniz de aylık 1 dolar ödüyorsunuz. NewsBlur’un Android, iPhone ve iPad için mobil uygulamaları da bulunuyor.
4. Feedly
Arayüzü daha çok Flipboard ve Zite gibi mobil okuma uygulamalarını andıran Feedly de en çok dikkat çeken bir başka alternatif. Android, iPhone ve iPad uygulaması bulunan Feedly’nin aynı zamanda Firefox ve diğer bazı tarayıcı eklentileri de bulunuyor. Feedly’ye benzer olarak yine çok sayıda platformdan ulaşabileceğiniz Pulse‘u da alternatfiler arasında sayabiliriz.
5. Fever
Fever kendi sunucunuzda barındırabileceğiniz bir PHP uygulaması şeklinde çalışıyor. Mobilden okuma imkanı da bulunan Fever’ı kullanmanın bedeli 30 dolar. RSS listenizde yer alan yazılar içindeki linkleri analiz eden uygulama, trend olan konulara kolayca ulaşmanıza da olanak veriyor. Ve evet, Fever Google Reader’dan alacağınız yedeği yeni hesabınıza aktarmanıza izin veriyor.
6. NetNewsWire
Google Reader entegrasyonu da bulunan uygulamayı, Google Reader’dan bağımsız olarak kendi RSS listeniz ile de kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın şu an için Mac, iPad ve iPhone versiyonları mevcut.En uygun besleme bulana kadar araştırmaya devam ediyorum. Sizlerinde önerileriniz varsa lütfen yorumlarda belirtin. Sonuç olarak herkes bir arayışın içinde olduğu bu dönemde bilgilerin bir havuz içinde olması en doğalıdır.
Merhaba Adnan Abi,
YanıtlaSilBen uzun zamandır araştırdığım ama doğru düzgün bir sonuca varamadığım bir konu üzerinde soru soracağım abi.
Her gün içerikleri takip ederek bu doğrultuda sitemde içerikler oluşturmak zor oluyor. Bana bir fikir vermesi açısından ben okur ardından yazılarımı yazarım abi. Bu yüzden bir çok siteyi takip ediyorum ama artık her gün bir çok siteye girip yeni bir içeriğin olup olmadığını kontrol etmek çok zor gelmeye başladı.
Bu sitelerin içeriklerini bir arada takip edebileceğim bir sistem var mı. Örnek olarak konu paylaştıklarında mail adresime hemen uyarı gelecek bir sistem ?
Unforqiven Zey;
SilMerhaba, bundan kolay ne var.Verdiğim link gereken yardım bilgisi oluşturmakta.Kolay gelsin.
http://guney59.blogspot.com.tr/2013/05/blogger-okuma-listesi.html