Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Reader Kapanıyor Ya Sonra

Google Reader ’ın kapanmasına bir gün kala piyasalar kızıştı. Çok doğal olarak da bu pastanın büyük bir kısmını almak isteyenler olacaktı...

...
Google Reader
Google Reader’ın kapanmasına bir gün kala piyasalar kızıştı. Çok doğal olarak da bu pastanın büyük bir kısmını almak isteyenler olacaktır. Konuya farklı bir açıdan bakacak olursak,  Google Reader’ı kapamakta haklı mı ? Birçok kullanıcının bu servisden yararlandığı biliyoruz. Bu hizmeti bizler, kullanıcı olarak gereği gibi kullandık mı ?
Yoksa arada sırada bir bakim ne var ne yok mantığı ile mi kullandık. Eminim bu hizmeti gerektiği gibi hiç kimse kullanmadı. Daha önce Google Reader’ı inceledi iseniz kullanıcı kullanımını özetleyen bir veri merkezinin olduğunu bilmeniz gerekir. Günlük, aylık ve yıllık bazda grafiksel bir bildirim aracının sağ tarafda gösterildiğini fark etmişsinizdir.
 
Google sonuç olarak bir şirkettir. hiçbir şirket fayda sağlamadığı bir hizmet için uzun zaman boşa para harcamaz. Tüm kullanıcı verilerinin bir sunucuda barındırıldığı düşündüğümüzde ; bugün ki piyasa değeri ile en basit bir sunucu fiatının 20, 40 milyar olduğu dönemde, dünya verilerini (trilyon değerindeki sunucular)  kazanç sağlamadan devam ettirecek bir şirket göremiyorum. Ancak yazımın başında da belirttiğim gibi bu büyük pastayı almak isteyenler olacaktır. Hatta bu bulut hizmetini başlatanlar olduğu kadar, beta aşamasında çalışma yapanlarda bulunmaktadır. Yazımda dikkat ederseniz şu yada bu site diye sizleri yönlendirmek istemedim.


Google Reader verilerinizi aktarma konusunda önerilerim ;

→ 30.06.2013 tarih itibari ile Türkiye saati ile gece 24,00, Dünya saati ile gece 03,00 sularında reader hizmeti durdurulacaktır.
Son dakikaya kadar bekleyin.
→ Google Reader kapanıyor diye şahsi verilerinizi bilmediğiniz bir siteye aktarmayın.
→ Önümüzdeki bu süreyi araştırarak geçirin ve alternatif site bilgilerini bir yere not alın.
Google Drive uygulamasını bilgisayarınıza kurun. Ücretsiz bulut servislerinden birini kurmak isterseniz buradan faydalanabilirsiniz.
→ Bilgisayarını açmamış konu hakkında tam bilgisi olmayanlar için, Google’un Google Reader verilerini Google hesabı olan herkes için Google Drive’ kullanarak verileri aktaracağını düşünüyorum. Google Drive aktarım olmasa bile Google Gmail 15 GB bir barındırma hizmeti sunduğundan büyük ihtimalle bu verileri hesap sahiplerinin Gmail hesabına da aktarabilir.
→ Google’un düşüncesizce bir iş yaptığı hiç görmedim. Mutlaka bir çözüm yolu tasarlamıştır.
Gelişmeler hakkında tekrar buluşmak üzere..

2 yorum

  1. Merhabalar Adnan Hocam,
    Google'nin bu Reader hizmetinin gerçekten bize ne faydalar sağladığı konusunu ben de bilmiyorum ve hizmet olsa ne olurdu, olmasa ne olurdu gibi bir soruya da cevap verecek durumda değilim.
    Biz bloggerleri etkileyen bir durum var mı yok mu? Bu soruya bile cevap veremeyeceğim.
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun
      Bey, Merhaba ; reader okuma ve izleme olanağı sağlayan bir hizmet.Ama bitti.Kapandı.Yok hayır blog için sorun yok.farklı izleme servisleri var.Bloglovin gibi.Kusura bakmayın geç cevap yazdım.Ben de çok teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.