Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Anonymous Türkiye’deki Devlet Sitelerine Saldırıya Başladı

Uluslararası hacker grubu Anonymous Türkiye’deki olaylarda hükümetin tavrını yanlış bulduğunu gerekçe göstererek devlete ait web sitele...

...
Anonymous nedir

Uluslararası hacker grubu Anonymous Türkiye’deki olaylarda hükümetin tavrını yanlış bulduğunu gerekçe göstererek devlete ait web sitelerine saldırı başlatacağını YouTube’da yayınladığı bir video ile duyurdu.
#opTurkey etiketiyle hem YouTube hem de Twitter’dan konuyla ilgili duyurular yapan grup, geçmişte Suriye, Mısır gibi ülkelerdeki halk ayaklanmalarında benzer şekilde bir operasyon başlatıp #opSyria, #opEgypt etiketlerini kullanmıştı.



NOT: YouTube dil desteğini veriyor, video alt yazılarını Türkçeye çevirmek için yapmanız gereken işlemleri buradan inceleyerek anlatılanları okuyabilirsiniz.

Videonun yayınlanmasından kısa bir süre sonra ise grubun Twitter hesabından hacklenen .gov.tr uzantılı web sitelerinin adresleri paylaşılmaya başlandı. Devlete ait bir web sunucusu olduğu söylenen ns1.euas.gov.tr‘in hacklenmesi ile birçok .gov.tr uzantılı sitenin erişiminin kapandığını belirten grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne aitiem.gov.tr adresini ve İstanbul Valiliği’ne ait istanbul.gov.tr adreslerini de hacklediğini Twitter hesabından bildirdi. Şu anda söz konusu sitelere erişim sağlanamıyor.
Güncelleme: Grup twitter hesapları üzerinden tccb.gov.tr‘yi yani Cumhurbaşkanlığı’nın sitesini de çökerttiklerini paylaştı. Şu anda siteye ulaşılamıyor.
Güncelleme 2: dsi.gov.tr de çökertilen siteler arasına katıldı. Şu anda sitede sadece “The service is unavailable.” mesajı yer alıyor.
Güncelleme 3: akparti.org.tr, gecenin ilerleyen saatlerinde tahminen saldırılar sonrasında kısa süre içinde CloudFlare kullanmaya başlanmıştı. Ancak şu anda görüldüğü kadarıyla site yine de saldırıya dayanamamış ve çökmüş. Site şu anda “Error 503 Service Unavailable” hatası veriyor.
Konu çok taze olduğu için hızlıca paylaşmak istedik. Önemli gelişmeler olursa bu yazıda güncelleme yapacağız.

Güncel ve önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak bilgilendirmek istedim.Haberi tam metin olarak geçtim. Gelecekte ne olduğunu izlemeye devam edeceğiz.

Kaynak : Webrazzi
Haber yayın tarih ve saati : 02.06.2013/11:34 AM PDT

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.