Tumblr Blog Sayfalar Nedir? Sayfalar, okuyucunuz ile paylaşmak istediğiniz makalenizi sunduğunuz yerdir. Sayfalar alanında Hakkında, Öz...
Tumblr Micro Blog Sayfalarında Neler Bulunabilir:
Tumblr Micro Blog Sayfaları genel olarak statik sayfalardan oluştuğundan bir makale yayınlama şansınız yoktur. Sayfalar sütunu okuyucunuza bilgi verebileceğiniz yerlerdir. Blogger ile oluşturduğunuz muhtelif makalelerinize bağlantı link'i oluşturarak okuyucunuzu diğer web sitenize yönlendirebilir veya farklı açıklamalar yapabilirsiniz.
Örneğin, Blogger web sitenizdeki yazılarınıza bağlantı linki hazırlayabilirsiniz. Okuyucu Tumblr blogdan çıkmadan video izleyebilir. Veya kısa açıklamalar yazarak alt kısımda "Devamını Oku" şeklinde bağlantı ekleyip her iki web sitenizdeki trafiği arttırabilirsiniz.
Farklı blog bağlantı linki ile çalışmaya, web internet ortamında çapraz çalışma denilir. Yani bir blog'un diğer bir bloga bağlantı vermesini sağlar. Okuyucu her iki veya daha fazla bloglar arasında gezebilir. Bu işlemde okuyucu kitlenizin artmasına neden olacağı gibi asli blog tanıtımına da katkı sağlar.
Google ürünlerini anlatan Google'un birçok web sitesi mevcuttur. Bu web site yazılarına dikkat edin hepsinde “Çapraz bağlantı” vardır. Bu konu Seo açısından da çok önemlidir.
Tumblr Micro Blog Sayfa Oluşturma:
1. Tumblr Micro Blog'unuzu açın.2. Pano üstündeki Edit Theme simgesine tıklayın.
3. Sol kısımda açılan pencereyi aşağıya kaydırın.
4. Sayfa ekle ismine tıklayın.
5. Sayfa URL’si, Tumblr linkiniz sabit olarak gelir.
Örneğin: http://guney59.tumblr.com/
Taksim (/) işaretinden sonra etiketinizi girebilirsiniz. Yukarıda verdiğim örnekte etiketimiz şuydu : “ Blogger Eğitim Videoları ” siz kendi etiketinizi ekleyin son görüntü şu şekilde olacaktır.
http://guney59.tumblr.com/Blogger Eğitim Videoları
Bu etiket kısmına Hakkında, Hakkımda, İletişim gibi bilgileri girebilirsiniz.
6. Editör içinde metin yazabilir, <HTML> yazan yere tıklayıp kod ekleyebilir, bağlantı linki oluşturabilir veya yazı Karakterlerini değiştirebilirsiniz.
Tumblr "Sayfayı Düzenle" pencere görünümü. Resmi büyük incele >
7. Çalışmalarınız bittiğinde, Ön izleme güncelleme ekranı ile sağ tarafta yaptığınız işlemi kontrol edin. Herşey yolunda ise Kaydet butonu ile yaptığınız işleri kaydedin.
serdar bey kolay gelsin, güzel bir bağlantı olmuş. Ben bu konuyla ilgili olmayan bir sorum olacaktı. email adresinizden soracaktım ama email adresinizi bulamadım ??
YanıtlaSil@Mustafa Kaya
SilBey merhaba adım Adnan, yorum için teşekkür ederim.Google Plus içinde emalim bulunmakta.Konu dışında özel sorabilirsiniz tabi.Blog ile ilgili olanları ilgili yazı altından sormanız en uygunu olacaktır.Teşekkür ederim.