Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pinterest Yeni Görünümü Hakkında

Pinteres Türkiye saati ile 19.Mart 2013 tarihinde site görselini değiştirerek yeni görünümüne geçiş yaptı. Pinterest ’in bu değişimle bi...

...
Pinterest Yeni Görünümü
Pinteres Türkiye saati ile 19.Mart 2013 tarihinde site görselini değiştirerek yeni görünümüne geçiş yaptı. Pinterest’in bu değişimle birlikte, Blog kullanıcılarının uzun zamandır beklediği Profil sayfada gözüken blog URL eklentisini tamamlamış oldu.
Artık Blog adresiniz profilinizde görülebilecek ve tıklandığında web sayfasına geçiş yapabileceksiniz. Aslında işin diğer boyutu, subdomain sahibi blogların, Pinterest yayınlarının arama motorlarınca gözükmesinin istenmesi idi. Ve sonuç gerçekten güzel ve adaletli oldu. 
Peki Pinterest ne gibi yenilikler yaptı birazda ona bakalım.
1. Kendine özgü, bar eklentisinde sol tarafa kategoriler sekmesi almış, tıpkı Google Chrome tarayıcı ayarlarındaki gibi üç çizgili sekmeyi kullanmış. Maus!u üzerine götürdüğünüzde açılır konumda, kategoriler bağlantısını eklemiş. Aynı işlem Chrome sekmesinde mevcut tek farkı kullanım alanı.
2. Kategoriler sekmesinin hemen yanına arama kutusunu koymuş
3. Sağ köşede, profil resminiz bulunmakta.Maus'u yanaştırdığınızda yine açılır bir görünümle ayarlar sekmenize ulaşıyorsunuz.
4. Orta kısımda kendi site ismi görseli değişmemiş olduğu gibi duruyor.
Yukarıda anlatılan eklentinin resmini görelim
Kategori ve Arama Kutusu
Amblemi
Ayarlar Sekmesi
Pinterest barPinterest Pinterest site görünüm değişimi

5. Profil sayfanıza tıkladığınızda Board (Kurulları) diğer adı ile bana göre Gadgetler görülmekte. Kurulları sürükle mantığı ile yerlerini değiştirebilirsiniz. Kurullar sekmesi adını aslında kategorilerden almakta.Blog'a uyarlayarak anlatmak gerekirse mantığı şu ! Gadget açtığınızda gadget'e verdiğiniz isimden oluşuyor. Pinterest kullanımında açtığınız bu kurul (gadget) içine, pin it yani gönderme iconu ile içerik yayınlarınızı gönderiyorsunuz.Hangi kurula, yani gadgete yayın gönderirseniz o gadget içinde tüm içerikleriniz toplanıyor.Gadgeti açtığınızda gönderdiğiniz tüm yayınlar içerisinde sergileniyor. Kısaca mantık bu.
Pinterest boardlarını (kurul), (gadget)görelim.
Pinterest kurullar
6. Benim için en önemli konu, Blog URL’mizin profile eklenmesi. Blog’umun URL adresi Profilimde görülene kadar yazı yazmamaya karar vermiştim. Şu anda Blog URL’ mi profilimde görebiliyorum. Pinterest konusunda artık yazı yazabilirim. Pinterest Yeni Görünüm ile Blogger URL Onayı , hakkında sizlere bildirimde bulunmuştum. ilgili yazı linkine tıkladığınızda profil görünümünü inceleyebilirsiniz.
Konuyu küçük bir resimle geçiştiriyorum.
Pinterest profil Blogger Url eklentisi
7. Kurullar üzerine mausu yanaştırdığınızda ön kapak resmini değiştirmenize olanak veren “kapak değiştirme” yazısına raslayacaksınız.Tıklayın ve istediğiniz bir resmi ön kapak olarak ayarlayın.
Pinterest Ön kapak resmini değiştirme
8. Kurul üzerinde düzenleme sekmesine tıkladığınızda kapak iç yazısında birçok değişim yapabilirsiniz.Kurulunuzu silmemeye dikkat edin geri alamazsınız.
 Kurul üzerinde düzenleme
9. Pinterest hakkında tüm bilgileri profilinizde bulunan yardım merkezine tıklayarak, bütün konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Profil ayarları
Yukarıda kısaca Pinterest hakkında bilgi verdim. Pinterest geleceğin Sosyal paylaşım sitelerinden biridir.Henüz üye değilseniz giriş yaparak kayıt olmanızı tavsiye ederim. 2013 senesinde, Google Algoritmaları ve SEO Arama Motoru optimizasyonu Sosyal Paylaşım siteleri ile ilişkiler üzerine yapılandırılmıştır.
Sizde bu yapılanmada yer almak, Blog içeriklerinizi üst sıralarda görmek istiyorsanız, Google Plus, ve Sosyal Paylaşım sitelerine gereken önemi vermeye bakın. Google Pagerank ve Dünya sıralamaları artık bu trendler üzerinden hesaplanacaktır unutmayın.
Konu hakkında düşüncelerinizi paylaşın.

8 yorum

  1. Hocam pinterest sitesini detaylı olarak inceledim.Çok popüler hale gelebilir.Çok iyi düşünülmüş dün sanrım görmeyi beceremedim.Ama görselliğe çok fazla hitap ediyor ve insanlar da bunu sviyor.Şu özelliği güzel okumak için siteye gidilmesi gerekiyor.Yani blog gibi.Ve paylaşımı,iletişimi güçlü duruma getirebilecek farklı bir site ayrıca türkçe seçeneğinin olmaması siteyi biraz yavaşlatıyor.İlerde lisan sayısının özelliklere eklenebileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey geleceğin paylaşım sitesi.İlk baktığınızda anlamayabilirsiniz.Biraz incelediğinizde çok daha net beğeneceksiniz.Türkçe eklerler.Daha yeni bir mazisi var.Çok şey ekleyecekler.Google sağolsun Türkçe'ye çeviriyor.SEO olarak çok ilerde olan bir site.

      Sil
    2. Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey teşekkür ederim.Blogunuza baktım da arama kutusu çalışmıyor.Tekrar tema yüklemeniz lazım aynı temayı.Yalnız yapılan tüm CSS kodları yok olur.Yeniden yüklemeniz gerekecek.Yapmak isterseniz verdiğim yazı linkini inceleyin ve temayı yenileyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2013/01/tema-degisiminde-css-kodlarnz-kaybolmasn.html
      Görüşmek üzere.

      Sil
    4. Hocam peki tekrar yüklediğim de Tynt,Alexa ve Google Analytics gibi.Yapıştırdığım meta etiketleri silinir mi? Ayrıca css ve meta etiketlerinin yedeğini aldım.

      Sil
    5. @sami eski
      Bey, Alexa meta etiketi zaten doğrulama için ki onu yaptınız.Silinmesi sorun değil.Ancak TYNT silinir.Google Analytics de sıkıntı olmaz kalır.CSS etiketlerinin yedeğini almanız güzel olmuş.En azındanaynı şeyleri tekrar yüklemessiniz.CSS de resim gölge giderhe kodu yoktur.Onu tekrar yükleyin lütfen.

      Sil
    6. Hocam teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

      Sil
    7. @sami eski
      Teşekkür ederim.Pinterest uygulamanız güzel olmuş.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.