Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Başlığının SEO Üzerindeki Etkileri

Blogger Blog’larımızda kullandığımız   başlık isimlerinin uzun olması, SEO Arama Motoru içeriklerinizin gösterimini büyük bir oranda et...

...
Blog Başlığı SEO Etkileri
Blogger Blog’larımızda kullandığımız  başlık isimlerinin uzun olması, SEO Arama Motoru içeriklerinizin gösterimini büyük bir oranda etkilemektedir.Konuyu biraz daha açmak gerekirse yapacağımız bir test ile yazınızın aramalarda nasıl görüldüğünü, içerik başlığınızın okunmadığını farkedeceksiniz.
İlk olarak yaptığımız hatalı başlığı inceleyelim ;
Blogumun başlık adı :
Guney59 Paylaşım - Bedava Blog Kur
Dikkat ederseniz çok uzun bir başlık. Bu başlığınızın hemen devamında yazdığınız yazınızın başlık linki ekleniyor ve aramalarda uzun bir cümle oluştuğundan yazınızın başlığı tam olarak okunamayacak konuma geliyor. Herhalde böyle bir konuyu yaşamak istemezsiniz.
Şimdide yazımızın başlığına bakalım ;
Avast Antivirus Ücretsiz Proğramını Aktifleştirme
Sonuç : Blog başlığınız ve Yazı başlığınız yan yana geldiğinde aşağıdaki gibi bir görünüm oluşuyor.Bunun neticesinde, içerik başlığınız okunmaz bir görünüm sergiliyor.Hemen aşağıdaki test sonucunu inceleyelim.
Yaptığım Test sonucu yazımızın aramalardaki görüntüsü aşağıdaki resimde verilmektedir inceleyin

Uzun Blog Başlığı Hataları
Şimdi yapacağımız test ile blog başlığımızı kısaltacağız. Sonuç olarak yazımızın başlık linki daha daha çok okunabilirlik kazanacak. Blog başlığımızı kısaltıyoruz.
Guney59 Paylaşım
Dikkat ederseniz büyük bir alan kazandık.
Yazımızın başlığı neydi ;
Avast Antivirus Ücretsiz Proğramını Aktifleştirme
Şimdi tekrar test yapıyoruz ve her iki resim arasındaki farkı incelediğinizde yazı başlığınızın okunurluğunun daha fazla olduğunu göreceksiniz. Aşağıda yaptığımız test resmini diğer resimle mukayesi edin lütfen.

Blog başlığını kısalttık SEO uyumlu duruma getirdik
Yaptığımız test ile doğru olan seçeneği anladığınızı umuyorum.Anlaşılmayan bir kısım olursa yorum kısmından belirtebilirsiniz.
Bu testleri nereden yapıyorsunuz ;
Her zaman yazdığımız gibi Google’un bizlerin hizmetine sunduğu, Web Yönetici Araçlarına girdiğimizde, Yapısal veri test aracından gerekli kontrolleri yapabiliyorsunuz.


2 yorum

  1. hocam blog sayfamda su hatalar cikiyo ve bi turlu halledemiyorum
    www.traveler61.blogspot.com
    yardimci olursaniz sevinirim.
    Hata: Missing required field "updated".
    Hata: Missing required hCard "author".
    Hata: Page contains property "image_url" which is not part of the schema.
    Hata: Page contains property "blogid" which is not part of the schema.
    Hata: Page contains property "postid" which is not part of the schema.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @cetin dgr :
      Bu yazılar farklı resim ve sayfalarda mülküyet hakları içeriyor.post yazılarınızı kontrol edin eklediğiniz resim URL si size ait değil.sayfalarda bu yazınıza bağlantı veriyorsanız bunları kaldırın.telif hakları gereği blogunuz kapanabilir.Konuyu tam araştırmadım.Şu anda yazı yazarken okudum ve acil olarak size bilgi verim dedim.Tekrar görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.