Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Kenar Çubuğunda Kategori Oluşturma

Klasik ve Dinamik Blog, kenar çubunuza Gadget’lerinizle Kategori oluşturun. Yazı etiketinize bağlantı vererek, tüm yazılarınızı tek bir...

...
Sidebar da Kategori Oluşturma

Klasik ve Dinamik Blog, kenar çubunuza Gadget’lerinizle Kategori oluşturun. Yazı etiketinize bağlantı vererek, tüm yazılarınızı tek bir sayfada toplamanız mümkün. Uygulamayı Klasik ve Dinamik bloglarınız da kullanabilirsiniz. Yapılacak işlemin mantığını anlayabilmeniz için, konuyu çok basit bir anlatımla yazmaya çalışıyorum. Açıklamaları takip ederek yapmaya çalışın. Mantığı anladığınızda artık istediğinizi tasarlamanız sizin için cocuk oyuncağı olacaktır.

Kategori Oluşturmak için yapılacak işlemler;

1. Blog, yönetim paneline giriş yapın


2. Gadget ekle → Bağlantı listesini bulun ve (+) tıklayarak açın

3. Açılan pencerede, sekme yazılarını doldurarak kategorimizi oluşturacağız.
→ Başlık : Kategoriler
→ Yeni site URL’si :
http://guney59.blogspot.com/search/label/gadgetler
Kategori kalıbımızı inceleyelim :
Blogumuzun URL’si : http://guney59.blogspot.com
Search : Arama, ara anlamında bir kelime öbeği
Label : Etiket
Benim kullandığım etiket adı : gadgetler
( / ) : Sağa yatık slash
Yukarıdaki kalıp, bize şunu izah ediyor ; guney59 URL’sindeki, gadgetler etiketini ara bul.
Yani “gadgetler” etiketini link haline getirmiş oluyoruz.
Yazdığınız yazılar gadgetleri içeren bir yazı ise, gadgetler ile ilgili yazacağınız ne kadar yazı olursa olsun, yazı etiket ekleme kısmına “gadgetler” kelimesini yazdığınızda, bu etikete tıklandığında ne kadar yazınız varsa hepsi tek sayfada toplanarak açılır.
→ Aynı yolu izleyerek istediğiniz kadar etiketden kategori yapabilirsiniz.Devam ediyoruz.
→ Yeni Site adı : Yukarıda verdiğim, Blog URL’sinde küçük harfle belirlediğiniz etiketinizi, bu sekmede iken Gadgedler olarak yazabilirsiniz. Blog sayfanızdaki görünümü “Gadged'ler” bu şekildedir.Canlı örnek olarak Dinamik Blog’umun menüsüne bakabilirsiniz.
→ Bağlantı ekle : Yukarıda yaptığımız işlemin görselini ekler ve bağlantı oluşturur.

→ Düzenle Sil : Yanlış yaparsanız, Düzenle sekmesi ile tekrar deneyin.Beğenmediniz silin tekrar yapın. Uygulamada sınır yok.
→ Aynı yerde istediğiniz kadar kategori başlığı yapabilirsiniz. işleminiz bittiğinde kaydedin.
→ Kategori Gadget’inizi sürükleyerek istediğiniz kenar sıralamasına taşıyabilirsiniz.İşlem sonucu blog’unuzda yapılanları kaydedin.
Konu hakkında anlaşılmayan yerleri yorum penceresinden sorun.
Guney59 Dinamik Blog sidebar açılır sağ kısımda Kategorilerimi görüp inceleyebilirsiniz.
→ Bu işlemlerle beğendiğiniz bir listede oluşturabilirsiniz.
Hoşunuza giden gazete isimlerini yazın
Bayan blogcu arkadaşların en çok kullandığı şiş işleri, dantel örnekleri, çorba çeşitleri, dolma türleri, yazlık elbiseler, kışlık elbiseler, soğuk mezeler, araba modelleri, vs. gibi kategori çoğaltabilirsiniz. Hayal gücünüzü devreye sokun.O size kesin en iyi örnekleri sunacaktır.

27 yorum

  1. tşk ederim adnan bey..sizin anlatımınızda bir sorun yokk sorun bende ben birsey bilmiyorum...düzenleme yapayım derken bütün bağlantıları sildimm..istediğimi olusturmustum.tekrardan tşk ederimm halletmeye calısacaım kendimce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil keskin, Bey Yorum için bende teşekkür ederim.Hiç dert etmeyin hepimiz hata yapabiliyoruz.Ancak blogger'un en güzel tarafı da tekrar kurabilmeniz.İstediğinizi yapabilmeniz.Problem olursa görüşelim.Ben çoktan çözeceğim ama sizin yapmanızı ve anlamanızı bekliyorum.Küçük bir konuda olsa haberleşelim lütfen.Tekrar görüşmek üzere.

      Sil
  2. Adnan bey bende blogger hesabı actım ve reklam koycam googleden sizinki gibi dinamik görünüm reklamlar kendimi yerlesiyor sizmi gerleştiriyorsunız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarık bulut, Bey merhaba.Hayırlı olsun yeni blogunuz reklamlar aşamasına gelmeniz için bir kaç yazınızın olması gerek ve blogumdaki arama kutusuna Adsense yazın çıkan sonuçlardan Adsense'e kayıt yapıp blogunuzun onayını beklemeniz lazım.Birkaç yazınız varsa hemen reklama geçebilir.Sorun yaşarsanız, ilgili yazın altından yorum olarak bildirin lütfen.Görüşmek üzere.Dinamik blog seçimi iyi bir seçim.

      Sil
  3. merhaba adnan bey SİZİN BLOĞUNUZDAKİ SAĞDAN AÇILAN DA SAYFA GÖRÜNTÜLENMESİ VAR ONU BENDE YAPMAK İSTİYORUM. DİNAMİK BLOG KURACAĞIM..TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey Dinamik blogunuzu açın otonatikman sağdan açılan eklenti gelecektir.Sayfalar sekmesi için yazılar var.Siz başlayın gerisi kolay.Hayırlı olsun, iyibir seçim.Yanılmadığınızı zaman içinde anlayacaksınız.Çok faydasınıda göreceksiniz.Klasik ve Dinamik blog arasındaki SEO farkını daha iyi anlayacaksınız.

      Sil
  4. bulogkursu.blogspot.com <<<< bloğum bu adnan bey biraz sizin bloğunuzdan yardım alarak düzenlemeye başladım...blog hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere bende kendi bildiğim kadarıyla anlatmak amacıyla böyle bir uygulama yaptım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey merhaba; Dinamik blog güzel bir başlangıç.Tek sorun yazı alıntılarında yazının bulunduğu alana kaynak vermek lazım.Bu konuyu yeni yazdığım yazıda okudunuz mu bilmiyorum belirttim.Ben değil ama bir başkası bildirimde bulunup blogunuzu kapattırabilir.Çok dikkatli ve kurallı kullanmak gerekir.

      Sil
    2. nasıl yani yazı altına kaynak vermek

      Sil
    3. @halil keskin
      Bey merhaba; Konuyu açıklayan yazı linki altta verdim.Ancak üstüne biraz daha ben devam edim. Alıntı yazılar, diğer adı ile kopya yazılarda kural şudur.Yazının 1/3 kadarını alırsınız, alıntı iconu ile belirtirsiniz, yazıya kendei yorum ve görüşlerinizi de katarak zenginleştirirsiniz.Yazının altında, yazıyı aldığınız yerin tarayıcıdaki yazı linkini kopyalayıp yazının altında kaynak yazarak ve kaynak yazısına bağlantı linki vererek yapıştırırsınız.Bu anlattığım Google Kriterleri, Web Yönetici Araçlarında bildirim verilen konulardır.2013 yılında Google bu konuya çok dikkat ediyor.Geliştirdiği Algoritmalarıda bu konu üzerinde yogunluk sağlıyor.Konuya önem vermenizi öneririm.

      http://guney59.blogspot.com/2013/03/yazlarda-alnt-sekmesinin-kullanm.html

      Sil
    4. tamam adnan bey teşekkür ederim bundan sonra öyle yaparım..görüşmek üzere

      Sil
    5. @halil keskin
      Bey merhaba; Yazılarımdan sakın alınmayın lütfen.Benim yazılarımı kullanmanız bana onur verir.Bu konuyu birçok tanımadığım arkadaş uyguluyor. Sorun ben değil diğerleri.Benim amacım dostlarımı korumak ve bilgilendirmek.Blog adımı bu amaçla Guney59 Paylaşım koymamın tek nedeni bu.Hatta bana misafir yazar bile olabilirsiniz.Organik SEO'nun en güzel yollarından biridir.Bloglar, forumlar arası yazı yazmak.Yazı sonucunda sizin blog ve sosyal paylaşım linklerinizde yazılarınızla paylaşılıyor.Google bu proje çalışmasına yardımlaşma dosluğu adını adını veriyor.Aynı zamanda destekliyor.Organik Backling'ler bu yollarla alınıyor.İleride ne demek istediğimi çok daha geniş anlayacaksınız.Yorum için teşekkür ederim.Tekrar görük umudu ile.

      Sil
    6. anlıyorum adnan bey...yine bi sorunum var bilmediğim bir şey..aslında bilmediğim çok şey varda yavas yavas..şimdi konu mesela bi yayın yayınlıyorsunuz yazıları yazıyorsunuz ve bazı yazıları renkli yapıosunuz o renkli yazılarada bizler tıklayınca başka sayfa cıkıyor yanii yayınladığınız şeye bi başka sayfayı bağlıyorsunuz bu nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum

      Sil
    7. @halil keskin
      Bey Yazı editöründe bağlantı vereceğiniz kelimeyi seçin bağlantıya tıklayın açılan pencerde seçtiğin yazı görülür diğer kutuya ya hangi url ile açılmasını istiyorsanız o url yapıştırın.Hemen alt kısımda solda yeni sekme aç yazan kısmı işaretleyin.Krlimenize tıklandığında yeni sekmede çıkacaktır.

      Sil
    8. adnan bey bunun bi videosu fotosu felan yokmu yapamıyorum

      Sil
    9. @halil keskin Bey aşağıda verdiğim linke bakın lütfen.Hem üst menüde hem yan menüde uygulayabileceksiniz.Nasıl yapıldığı anlatılıyor.Uygulama alanı sizin seçiminize bağlı.
      http://guney59.blogspot.com/2012/01/24sayfalarla-menu-butonu-nasl-yaplr.html

      Sil
  5. şunuda söylemek istiyorum adnan bey ben bu seodan hiç bir şey anlayamıyorum...o kadar yazı var seo ile ilgili ne yazıkki birşey anlayamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey,aşağıda google anlatımları mevcut.Tek kaynak.Başka anlatılanlara ben bakmıyorum bile.
      http://guney59.blogspot.com/p/httpsdocs.html
      SEO kısa bence tek kelime ile kurallara uyum demektir.Bunu başka anlatımı hikayedir.Ticarete dayanır.Aşağıda yazdığım bu konuda aslında seo dur.Bu kuarallara uyduğunuzda birçok işlemi bitiriyorsunuz.
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-yazarlar-icin-20-altn-kural.html
      Birçok yazılan da hile hurda işleridir.Google aptal görenlerin acınacak düşünceleri yani.Kolay gelsin.

      Sil
    2. saolun adnan bey vallahi şu blog hakkında yardım edecek birisi varsa o da sizsiniz ve bende anladığım kadar...anlamadığım yerde soru sorarsam kusuruma bakmayın..ii günler :)

      Sil
    3. @halil keskin
      Çok teşekkür ederim.Her zaman sorularınızı beklerim.Bu yorumların size dönüşünü alexa trafiğinizi takip ederek bakın.Yada Google gücü dersem daha doru olacak.SEO basamaklarından birini yapıyorsunuz şu anda.Yorum yani.Görüşmek üzere.

      Sil
  6. Merhaba Adnan Bey. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Sizin gibiler olmasa pek fazla ilerleme kaydedeceğimi sanmıyorum.

    Sizin verdiğiniz şekilde kategori oluşturdum fakat kategori altındaki başlıklara bilgi eklemem gerekiyor. Örneğin '' Akıllı Telefonlar '' altında '' GALAXY S 4 '' kısmına tıklandığında onunla ilgili 1 resim ve bilgi yazmalı. Bunları ekleyebileceğim bir alan açılmıyor . Fakat '' Akıllı Telefonlar '' altındaki başlıklara tıkladığımda google ara sayfası çıkıyor. http://samsungdanhaberler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tavsanforum
      Merhaba blogunuza baktım.Güzel olmuş hayırlı olsun.Diğer soruna gelince; aslında sorunuzun içinde cevabı da vermissiniz. Örnekleme yaparsak.
      Gadget başlığınız : Akıllı Telefonlar
      Etiketiniz : Galaxy S4
      Eksik olan : Yazınızda etiket eklememissiniz.Yazı panelinde Sağ tarafda etiket kısmına Galaxy S4 bu kelimeyi yazın.Başka kelimelerde girebilirsiniz.Çok kelime girmeyin kategorlerde etiketler çok fazlalaşır.
      Linkiniz şu şekilde olacak ;
      http://samsungdanhaberler.blogspot.com/search/label/Galaxy S4

      bu şekilde link hazırlarsanız tıklandığındaçıkacaktır.Sonuç olarak, yazınıza verdiğiniz etiket, blog URL nizle birleşince kategori oluşacaktır.Diğer yazılarınıza aynı şekilde etiket atayarak anlattığım yolu izlerseniz yazıların hepsi açılır.Blogum için yaptığınız övgüler için çok teşekkür ederim.Merak etmeyin çok kısa zamanda ilerlersiniz.Blogumu izlemeye alın ve üstte kategorilerden tıklayarak bakın göreceksiniz.Görüşmek üzere.Başarılar dilerim.

      Sil
    2. @tavsanforum
      Yazılarınıza baktım hepsi hatalı kayıt.Yazıları yazı panelinde Başlık kısmına ekleyin.O zaman şu şekilde çıkar.
      http://samsungdanhaberler.blogspot.com/2013/04/galaxy-s4:-hayatına-arkadas.html
      Tarayıcıya bakı sizin yazınız şu şeklde ve hatalı
      http://samsungdanhaberler.blogspot.com/2013/04/blog-post_29.html
      29 hata kodu vermiş.Tüm yazılarda var bu.Dediğim gibi yapın lütfen.

      Sil
  7. Merhaba Adnan Bey
    Yeni blogumu yaparken bir kaç sorun ile karşılaştım onu sormak istedim Şimdi Mesela sizin Yukarıda anasayfa kullanım rehberi dinamik bloggervs. var yukarıdan dinamik bloga tıklayınca onla ilgili yazdığınız şeyler yanda sıralanıyor. Ben de o şekilde yapmak istiyorum. İlk aşamayı biliyorum Sayfalar>Yeni Sayfa>Boş Sayfa diyip kategori ekliyorduk. Ama mesela yeni bir yayın yapıcam bunun o kategoride olmasını nasıl yapabiliriz sizingibi. Dinamik Blogger tıklayınca onla ilgili yazdığınız bütün yazılar geliyor mesela Ya da adsense ona da tıklayınca bütün adsense ile ilgili yazılarınız geliyor. Yardım Eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın
      Bey merhaba, siz sayfa yapıyorsunuz.yapmamız gereken yazımızda bulunan etiketlerden menü oluşturmak.Bunun için aşağıada verdiğim linki bir inceleyin lütefen.Takıldığınız yerde tekrar görüşelim.Yeni blog'unuzu Dinamik olarak mı yapatınız ?
      http://guney59.blogspot.com/2012/06/blog-ust-sayfa-kategori-uygulamasi.html

      Sil
    2. Evet Dinamik olarak yaptım Adnan bey bu arada Herhalde Yapabildim Buyrun Bakın platformaraba.blogspot.com

      Sil
    3. @Şahan Aydın
      Çok güzel olmuş.Bazı Eksiklerini yazim size.
      Etiketlerde searc kullanırken h harfini unutmussun.Bu nedenle çalışmıyor.
      Resim özellik tanıtımı eksik.Resime tıkla göreceksin."Özelleikler"
      Yazıda kendi düşüncelerin eksik.Sadece araç tanımı mevcut.Google gözünde birşey ifade etmez.Açıklama eklemek lazım.En az 5 satır.
      Araç özelliğini ya üst kısma koy resmin altına yada en alt kısma.
      Şu anda gördüğüm bunlardan ibaret.Tekrar kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.