Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İGoogle Hizmeti Kaldırılma Geri Sayımı Başladı

Uzun zamandır birçok faaliyet alanlarını Gadget olarak bizlere sunan Google , İGoogle uygulamasını, 01.Kasım.2013 tarihinde tamamen kal...

...
İGoogle Hoşçakal

Uzun zamandır birçok faaliyet alanlarını Gadget olarak bizlere sunan Google, İGoogle uygulamasını, 01.Kasım.2013 tarihinde tamamen kaldıracağı, açıklamasını duyurmuştu. Zaten 31.Temmuz.2012 tarihindeki hizmetin mobil sürümü kaldırıldı.
Bence kaldırılmaması gereken bir uygulamaydı. Şu anda bile birçok site ve teknoloji bu alt yapıyı kullanarak hizmet vermekte. Site yapılandırmalarını incelediğimizde Gadget ve Widget ismi ile adlandırılan uygulamalar kullanılmakda.
Geçen zaman diliminde de bu uygulamalara bir yenisi ilave edilmekte. Eskiden kodları HTML sayfalarımıza eklerken, (birçok uygulama devam etmekte) şablonlara kod ekleme yerine, Gadget ve Widget olarak  kod gönderme teknikleri geliştirildi. Gadget eklemek, kod bilmeyenler için çok güzel bir uygulama.Hem, zaman tasarrufu, hemde anında sonuca ulaşabiliyorsunuz.
İGoogle da Gadget servisi veren bir hizmet olduğuna göre, Google’un böyle bir hizmeti geliştirme yerine, neden kaldırılma ihtiyacı duyduğuna halen bir anlam veremiyorum.

Mobil sürümler için kaldırılabilirdi. Çünki kullanıcıların farklı sitelerden derlediği bir gadget formu görünümdeydi. Mobil sürümde kişisel bir çaba, yazı ve yetenek olmadığından kaldırılması anlamlı. Fakat ; kullanıcıların sayfayı istediği gibi biçimleyerek kullanabileceği şekle getirmesi ile, aradıklarını tek sayfada görebileceği bir hizmet şekli bence anlam ifade etmekte.
Şöyle bir hayal edelim. İGoogle sayfasında neler vardı ;
Hava durumu, günlük gazete manşetleri, döviz kurları, moda, blogunuzun rss akışı, takvim, saat, namaz vakitleri, Tv ve Diziler vs. gibi uygulamaların Gadget görünümleri.
Peki şu anda sitelerde bunlar zaten kodlarla yapılıyor. Birçoğu da Gadget ve Widgetlerle. Google’dan daha iyi bilemeyeceğimize göre, akla gelen tek cevap Ticaret sektörü oluyor. 
E hayırlısı biri gider biri gelir. Zaten teknolojide yenilenme anlamına geldiğine göre demekki sorun yok. Bakalım, 2013 yılı daha neler getirecek göreceğiz. İGoogle kullanıyorsanız söz sizde, birazda siz dökün içinizi.
Bu arada ; Tüm Dünyanın 2013 yılını kutluyorum.
2012 ve 2013 yılı geçiş döneminde 2 gün benim için zor geçti. Özel bir kutlama planı yapamadım. Bloguma katılan ve desteklerini eksik etmeyen herkese teşekkür ederim. 
2012 yılının blançosunu artık yapabilecek zamanı yakaladım. Bakalım 2013 yılı nasıl geçecek?

İGoogle Gadgetler


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.