Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Doodle Etkinliği

Google , etkinliklerine Doodle, Türkçe karşılığı “ karalama ” anlamına gelen çalışmarına devam ediyor. Doodle 4 yarışmasını ABD okulların...

...
Google Doodle
Google , etkinliklerine Doodle, Türkçe karşılığı “karalama” anlamına gelen çalışmarına devam ediyor. Doodle 4 yarışmasını ABD okullarında K-12 öğrencilerine açık olarak devam ettirmekte olup, onların yaratıcı düşüncelerinin, ön plana çıkmasını teşvik eden bir çalışma.
Google Doodle için biraz daha açıklama yaparak konuyu anlamanıza yardımcı olmak isterim. 


Tarayıcınızı açtığınızda Google arama penceresinin hemen üst kısmında zaman zaman değişik resimler görürsünüz. Bu resimler yeni yıl kutlaması, tarih kitaplarına yapıtları ile ilgili ismini yazdırmayı başarmış insanlar, ünlülerin doğum günleri, ünlü sanatcıların tanıtımı gibi konuları kapsayan, karalama çizimleri görürsünüz. İşte bu gördüğünüz resimleri çizen ve onlara ruh vermeye çalışan bir proje çalışmasıdır. 

Google’un etkinlik çalışmaları ile ilgili, Google’dan Barış Manço 70. Doğum Günü Doodle 'si adlı yazımda konu hakkında kısaca bahsetmiştim.
Barış Manço
Konuyu proje olarak nitelendirdim. Bu işlemlerin yapılması için kendi bünyesinde çalışan büyük bir ekip vardır. Ekip, sistematik çalışma içerisinde yapılan işleri projeye döndürerek Dünya genelinde aktivite oluştururlar.
Doodle planları nedir ?
Ortakları kimdir ?
Basın gözü ile Doodle
Ödüller ve Jüri konusunda detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.google.com/doodle4google/index.html


14 Ocak 2012 tarihli, K-12 yetenekli ABD öğrencilerinin faaliyetlerini özetleyen video

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.