Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Paylaşım Ayarları Kontrolu

Facebook da sörf yaparken dikkatimi çeken bir iletide, kişi paylaşımının diğer tanınmayan çevrelerce görülmesini engelleyen bir anlatım o...

...
Guney59 Paylaşım Facebok sayfası
Facebook da sörf yaparken dikkatimi çeken bir iletide, kişi paylaşımının diğer tanınmayan çevrelerce görülmesini engelleyen bir anlatım oldu. Eski uygulamada yapılan paylaşımlar, sizin eklediğiniz kişiler tarafından görülüyordu.Facebook’un yeni uygulaması ile, sizinle ilgisi olmayan, listenizde bulunmayan kişilerce de yaptığınız paylaşımlar görülebiliyor.
Yani yaptığınız paylaşımları resim, beğen, yorum gibi tıkladığınızda artık herkesin görebileceği ifade ediliyordu. Facebook da fazla sörf yapmadığımdan ayarların hangi konuma getirildiği konusunda tam bir fikrim yok. Kısa bir incelemeden sonra bazı değişimin yapıldığını farkettim.
Paylaşımlarınızın sadece kendi çevrelerinizde görülmesini sağlamak için Facebook ayarlarından yapabileceğiniz hiçbir kontrol sistemi yok. Anlatımı yapan arkadaşımız bu konuya bir çözüm yolu bulmuş. Anlatımı takip ettiğimizde bir sonuca ulaşılabiliyor. Ancak bu sonuç ne kadar geçerli olabilecek, onuda zaman gösterecek.
Yapacağınız resim, yazı, beğen, yorum vs. gibi etkinliklerin sadece kendi çevrelerinizde görülmesini, başkaların duvarında görülmemesini sağlamak için yapılması gereken manuel uygulama şöyle ;

1. Yapacağınız Paylaşımın çevrelerinizin dışında görülmemesini isteyen arkadaşınızın isminin üstüne mausu yanaştırın ve tıklamadan açılan pencerede arkadaş yazısını bulun, 
Facebook Arkadaş yazısı
2. Mausu arkadaş yazısına yanaştırın fakat tıklamayın.
Facebook ayarlar penceresi
3. Tekrar bir pencere açılacak. Bu açılan pencerede Ayarlara tıklayın. Yeni açılan pencerede “yorumlar ve beğenmeler” işaretini kaldırın.
Kişi isminde ayarlar sekmesinden yorumlar ve beğenmelerin kaldırılması
4. Üstte anlatılan işlemin aynısını arkadaşınızın resmi üzerine getirerek anlatılanları uygulayın.
Bu işlem sonucu kişisel paylaşımlarınız herkese açık olmaktan çıkarak, sadece sizin arkadaş çevrelerinizce görülecektir.

Yukarıda anlatılan işlem manuel bir ön tedbir olduğundan tüm çevrelerinizin bunu yapması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Bir öneri olarak bu yazıyı tüm arkadaşlarınızla paylaşın ve uyarıda bulunun. Onlarda aynı işlemi uygulayarak bir sonuca ulaşabilirler. Biraz zaman alıcı olsada denemeğe değecek bir uygulama.
Konuyu her kullanıcı kendi çevresinde uygulaması gerekiyor. Ayrıca bu bilgiler için arkadaşımıza teşekkür ederim. Ben anlatılanları resimleyerek anlaşılır bir şekle getirmeye çalıştım. Umarım faydalı olacaktır. Bu tür sorunlar ve paylaşımlar için Facebook sayfamdan mesaj gönderebilir, sizlere yardımcı olmamı isteyebilirsiniz. Unutmayın bu yazı Web ortamında ve arama motorlarında Google tarafından endexlenmekte olup, herkes tarafından görülmektedir. Yorum ve isteklerin mümkün olduğunca net ve akıcı bir anlatımla yapılması çok önemlidir.
Facebook Sayfam : https://www.facebook.com/guney59paylasim

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.