Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Sidebar Gadget Kullanım Hataları

Klasik ve Dinamik olarak kullanılan bloglarınızda Sidebar (Kenar çubuğu) Gadget sayısını azaltın. Geliştiricilerin seçimlerinden oluşan...

...


Klasik ve Dinamik olarak kullanılan bloglarınızda Sidebar (Kenar çubuğu) Gadget sayısını azaltın. Geliştiricilerin seçimlerinden oluşan Gadgetleri kullanın. Sidebar alanı yaklaşık ekran büyüklüğüne göre 10 adet gadget görülebilir. Bu Gadgetlerden sizlere önerecek olduklarımı kullanarak daha aktif bir bloga sahip olabilirsiniz. Gadgerler sekmesinde Dinamik bloglar da kullanacağınız Gadgetler kırmızı ile belirtilmiştir. Gadgetlerin tümünü kullanırsanız bazı önemli Gadgetleriniz görülmez. Anlattığım konunun özün de bu bilgiler yatmaktadır.

Kullanmamanız gereken ve önerdiğim Gadget'ler nelerdir ;

1. Anketler,
2. Hakkında, zaten blogunuzda her alandan kişi, hakkınızda, yazınıza ulaşılabiliyor.
3. Slaytlar, İstatistiklere bakın kaç kişi slayt'a bakmış.
4. Metin dosyaları,
5. Telif hakları gibi yazılar.

Kesin olması gereken Gadgetler Nelerdir ;

Okuyucularınıza güven vermek zorundasınız.
1. İletişim formu, iletişim formu için yazdığım yazılardan faydalanabilirsiniz. İletişim formu nasıl yapılır inceleyiniz.

2. Hakkında yazısı. Sizin kısa CV nizi anlatan konulardır. İnanmayacaksınız ama 500/800 kişi bu konuları inceler. Misafir hattı bölümü , yada istek hattı. Okuyucularınız aradıkları bulamadıklarında bu bölüme yazabilirler.
3. En önemli konu Sağ tarafta açılan pencerede (pop-up) (Abone) gadgetinin konulmasıdır. Okuyucularınız sizle nasıl haberleşecek, yada abone olacak. Çok fazla gereksiz Gadget eklediğinizde Subscribe gözükmeyecek, alt kısımda kalacaktır. Birde küçük ekran kullanıyorsanız, büyük sorun olacaktır.

Gerek duyarsanız ve bazı durumlarda lazım olabiliyor "DUYULAR" olarak gadget ekleyebilirsiniz. Nasıl yapacağınız konusunda buradan inceleyiniz. Duyuruları, kayan yazı soldan sağ giden yazı, aşağıdan yukarı kayan yazı şeklinde beğendiklerinizi kullanın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.