Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Yer İşaretleri Ayarı

Google Chrome kullanıyorsanız beğendiğiniz siteleri, göz önünde bulundurmayı düşünebilirsiniz.  Beğendiğiniz siteleri, Chrome tarayıcı...

...
Google Chrome Yer İşaretleri

Google Chrome kullanıyorsanız beğendiğiniz siteleri, göz önünde bulundurmayı düşünebilirsiniz. 

Beğendiğiniz siteleri, Chrome tarayıcı arama penceresi altında gösterebilirsiniz.Beğendiğiniz sitelerin yer imleri, diğer adı ile yer işaretleri alanında nasıl göstermeniz gerektiğini bilmiyorsanız, yazılanları takip ederek yer işaretlerini aktif hale getirin. Site başlıklarının uzunluğuna bağlı olarak yaklaşık 8 siteyi görünür yapabilir, diğer eklediklerinizi de açılır menüden takip etmeniz mümkündür.

Çok basit bir şekilde yapılması gerekenleri inceleyelim ;
1. Chrome tarayıcınızın sağ üst kısmındaki üç noktalısayfa iconuna tıklayın
2. Yer işaretleri sekmesi üzerine gelin → Yer işareti çubuğunu göster tıklayın

Yöneticiyi kullanmaya ilişkin bazı ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Yer işaretlerini veya klasörleri taşıma
Taşımak istediğiniz öğeyi tıklamanız ve bunu soldaki klasör listesinde bulunan yeni hedefine sürüklemeniz yeterlidir.
Bir yer işaretinin adını veya web adresini ya da klasör adını düzenleme
Düzenlemek istediğiniz öğeyi seçin, Düzenle menüsünü tıklayın ve ardından Düzenle'yi seçin. Ayrıca, istediğiniz yer işaretlerini veya klasörleri yer işaretleri çubuğunda sağ tıklayıp Yeniden adlandır'ı seçerek de kolayca düzenleyebilirsiniz.
Yer işaretlerini arama
Yöneticinin içinde bir yer işaretini hızlı bir şekilde bulmak için üstteki arama kutusunu kullanın.
Yeni bir yer işareti klasörü ekleme
Soldaki klasör listesinde, yeni klasörün eklenmesini istediğiniz yeri sağ tıklayın ve Klasör ekle'yi seçin.
Bir yer işaretini veya klasörü silme
Öğeyi sağ tıklayın ve Sil'i seçin.


Konu hakkında daha geniş bilgi için buradan inceleyin

4 yorum

  1. Merhabalar Adnan Hocam,

    Chrome ile ilgili bir sorunum daha var onu dile getirmek için bu bloğu seçtim. Blog sayfamdaki bir player gadgetindeki müzik dosyam mozilla ve explorer de çalışıyor ama chrome de çalışmıyor ve chromeden blog sayfamı tıklar tıklamaz hemen sayfamın üzerinde bir menü çubuğunda "Bu sayfadaki bazı öğeleri görüntülemek için windows media player eklentisi gerekir" iletisi ile birlikte hemen sağındaki "EKLENTİYİ YÜKLE" komutuna tıklıyorum ve bu tıklama beni "Birlikte Çalınabirlik Köprü" isimli bir yabcı siteye yönlendiriyor. Çevirisini yaparak orada birşeyler yüklemeye çalıştım ama, bu yüklenenler chromenin ihtiyacı olan şeyler değildi. Kısacası olmadı.

    Ne yapabilirim?
    Şimdiden teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun; Bey merhaba, Blogunuzda şarkıyı dinledim. Chrome tarayıcıdan.Demekki Chrome tarayıcıda sorun yok.Sorunu önce birkeç adımla inceleyelim.Chrome sağ tarafda sayfadan Chrome hakkında yazısına tıklayın. Eski sürümse güncelleme yapacaktır.Şu anki güncelleme Sürüm 24.0.1312.52 m kontrol edin edin.Zaten orayı açtığınızda otomatik güncelleme yapacaktır.
      Diğer konuya geçelim media player olarak şu anda blogunuzdaki görüntüyü VLC bende yüklü olduğundan açabiliyorum.Hatta şarkıyı dinledim bile, çok güzeldi.Verdiğim linkten VLC Codekler kuracaktır.Yeni versin için de size bilgi verecektir.Başka bir yerden almaya çalışmayın.Hepsi çoğu ticari amaçlı ve proğram arkasında birçok eklenti yüklüdür.Bu sürüm 2.0.4
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/vlc-media-player-204-surumu-tr.html
      Hatta yeni sürümüde şu anda yükleyeceğim isterseniz yeni yüklediğimden kurun.Nasıl isterseniz.Sorunun özünde codek yazılım eksikliği yatmakta.Kurulumdan sonra sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Yaşarsanız tekrar görüşelim.
      Saygı ve Sevgilerimle


      Sil
  2. Merhabalar Sayın Adnan Hocam,

    İhtiyacım olan bilgiyi vermekte gecikmemişiniz. Çok teşekkür ederim. Ben de sorunu VCL'yi yine sizin bloğunuzdaki adresten girerek bilgisayarıma kurdum. Bilgisayarımdaki Chromenin de güncel olup olmadığını tarif ettiğiniz gibi kontrol ettim. Güncel versiyon yüklü iletisini gördüm. Player embed kodunu VCL çalıştırdı. Oysa Chrome Media playerin codeclerini istiyordu ama bunu VCL çözdü.

    Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunarım. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun;Bey, Geçikirmiyim hiç.Şu anda hepsi güncel olduğunu düşünüyorum.Farklı bir sorun olursa görüşelim.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.
      Saygılar

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.