Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Site Gömme Nasıl Yapılır

Blogger , Google Sites , Wordpress vs. gibi sitelerinizi, aynı Blog içinde,üst menülerinizde göstermek isteyebilirsiniz.Örneğin Wordpress...

...
Wordpress Blogu
Blogger, Google Sites, Wordpress vs. gibi sitelerinizi, aynı Blog içinde,üst menülerinizde göstermek isteyebilirsiniz.Örneğin Wordpress Blogumu, Blogger Blogumda gösterebilirim. Google Sites Kullanıyorsanız, Blogunuzu Google Sites üst menüsünde gösterebilirsiniz.
Okuyucularınız aynı anda iki blogunuzuda inceleyebilir.Canlı demoyu görmeniz için üç farklı blog oluşturdum. İnceleyerek sizde kendi blogunuzda uygulamayı kurabilirsiniz.
Örnek 1 : Google Sites
Örnek 2 : Guney59 Paylaşım ( şu anda bakmakta olduğunuz blogum)
Örnek 3 : Wordpres Adnan Güney
Yaptığımız  işlemde Wordpress ve Tumblr blog da Bloggger kurulur mu ? Henüz denemedim. Sizlerinde bildiği gibi Wordpress ücretsiz bloglarda HTML (PHP) modunu açmıyor. Denemeler sonucu olumlu olursa bir sonraki yazılarımda yayınlayacağım.

Şimdi bu işlemi nasıl yapacağız inceleyelim ;
Google Sites sitelerini açamayan kullanıcılar DNS ayarı nasıl yapılır ile ilgili konuyu okuyarak, Dünya üzerindeki tüm sitelere ulaşabilirler.Pakistanlı blog arkadaşlarım konuyu inceleyebilir ve paylaşabilirler.Aynı sıkıntıyı bir süre önce kendilerini çok akıllı sanan insanların düşünce krizini, Türkiye olarak, bizde yaşadık.Konuyu Google DNS ayarları ile aştık. DNS ayarlarınızı mutlaka yapın.

Yapacağımız işlemler ;
Kumanda Paneli ⇒  Sayfalar ⇒  Yeni Sayfa ⇒ Boş Sayfa açın
Sayfa başlığınızı yazın. (xxx Blogum gibi)

HTML'ye tıklayın ve aşağıdaki kod kısmında kırmızı yazının olduğı kısma kendi URL' nizi yazın ve kodu blogunuzda HTML modunda iken yapıştırın. Oluştura tıklayın. 
Kod dan önce üst kısımda yazacaklarınızı yazmayı unutmayın.Herhangi bir açıklama not yazabilirsiniz. Kod işlemine ondan sonra geçin.
NOT: Sağ tarafdaki Seçeneklerden “Yazılan HTML’yi Yorumla” kısmını işaretleyin.

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="1000" src="http://guney59.blogspot.com/" width="730"></iframe>
Kodu metin dosyasına yapıştırıp büyük olarak üzerinde çalışabilirsiniz.Kırmızı kısma sizin URL'niz gelecek.Tırnaklara dikkat edin ayrık olmasın.
Ayarları blogunuzun büyüklüğüne göre deneme yanılma ile uygulamaya çalışın.
Yükseklik (height="1000" )
Genişlik (width="730") Siz değiştirebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.