Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İletiler Neden Spam olarak işaretlenir

Gmail , virüsleri ve şüpheli iletileri belirleyerek, iletiler arasında tekrarlayan düzenleri bularak ve sizin gibi Gmail kullanıcılarının ...

...
Gmail

Gmail, virüsleri ve şüpheli iletileri belirleyerek, iletiler arasında tekrarlayan düzenleri bularak ve sizin gibi Gmail kullanıcılarının genelde spam olarak işaretlediklerini öğrenerek spam algılamaya yardımcı olan otomatik bir sisteme sahiptir.
Spam etiketinizi tıklar ve iletilerden birini açarsanız üstte, söz konusu belirli iletinin Spam Klasörüne yerleştirilmesi nedeni ile ilgili kısa açıklama içeren bir ileti görürsünüz. Tehlikeli veya sahte olabilecek iletilerden kendinizi korumak ve bir iletinin spam olarak işaretlenme ya da işaretlenmeme nedenini daha iyi anlamak için bu bilgiyi kullanın.

Görebileceğiniz bazı açıklamalar şunlardır:

Kimlik avı dolandırıcılıkları
Onaylanmamış bir gönderenden gelen iletiler
Spam Klasörüne gönderdiğiniz iletiler

Bu iletileri önceden, "Spam bildir" veya "Kimlik avı bildir" düğmesini tıklayarak spam olarak işaretlediniz. Her iki işlem de iletiyi Gelen Kutunuzdan kaldırır ve Spam klasörünüze gönderir.

Bilmeniz gerekenler:

Yazı hakkında geniş bilgi alabileceğimiz, en doğru kaynak bilgilere ulaşabilmek için buradan giriş yaparak okuyabilirsiniz.

Bu tür konuları mutlaka okuyun.Bilgisayarınıza, blogunuza ve sonuç olarak cebinize zarar gelmemesi için verdiğim bağlantıya bakmanızı “*ÖNEMLİ*” tavsiye ederim.

Üsteki resim hakkında açıklama;

Blogger bloglarımıza ve Gmail iletilerimize hergün birçok ileti gelmektedir. Bu iletilerin çoğu Spam klasörüne taşınır.Spam Klasörü hem Blogunuzda hemde Gmail panelinde mevcuttur. Yukarıda görülen uyarıyı incelemeden yayınlamış olabilirdim. Bloguma giriş yaptığımda, yapılan yorumu Spam bölümünde görecektim.
Dikkat edilmesi gereken konu :
1. Yorum Spam klasöründe uyarı niteliğinde görülüyor.
2. Yorumu okuduğumda, hiçbir bağlantı göremiyorum.
3. Yorumu incelemek için şahsıma gelen Gmail E-mailimi açıp, kontrol ettiğimde yorumun sakıncalı ve kötü amaçlı olduğunu görüyorum.
4. Aşağıda gelen iletinin blogumda görünümü.İncelediğinizde hiçbir sakınca yokmuş gibi görülen, kötü yazılım barındıran bir ileti.

Google Gmail

5. Bu tür yorumları dikkate almayın ve blogunuzdan silin.
6. Yorumlarınızın çoğalması için bu tür yazılara itibar etmeyin. Faydasından çok zararı olacağını unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.