Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

FeedBurner Nedir

FeedBurner Nedir Nasıl Kurulur ? FeedBurner tek kelime ile bir besleme hizmeti servidir. İçeriklerinde barındırdığı birçok servis hizmetle...

...
FeedBurner Nedir Nasıl Kurulur ? FeedBurner tek kelime ile bir besleme hizmeti servidir. İçeriklerinde barındırdığı birçok servis hizmetleri ile günlük bloglarımızda yer alan bir uygulamadır. Ancak bir çok blog kullanıcıları, bloglarında nerde olduğunu dahi bilmez. Adeta kendini gizler gibi yönetim panelinizde sessizce durur.

Sessiz durduğuna bakmayın birçok işlevsel özellikleri vardır. FeedBurner uygulaması sayesinde blog'unuzun yazılarını okuyanlar, bu servis sayesinde blog'unuzu takip edebilirler. Yazılarınızın alt kısmında yer alan Kaydol: Kayıtlar (Atom) beslemeleri de Blogger’un sunduğu ve yazılarınızı takip edilmesini sağlayan özellikler sağlamaktadır. Bana göre görsellikten uzak bir uygulama. Bu nedenle tercihimi FeedBurner de kullanmak istiyorum.

Kaydol: Kayıtlar (Atom) açılımı:

RSS: (http://guney59.blogspot.com/rss.xml
Atom: (http://guney59.blogspot.com/atom.xml
Bu adreslerle yazılarınızı paylaşmaya devam edebilirsiniz. Veya FeedBurner servisinden besleme sayacı alarak gadgetler yardımı ile blog'unuzda kullanabilirsiniz. Kaydol Kayıtlar Atom yazısını kaldırmak isterseniz yapmanız gerekenler :
HTML Düzenle ⇒ Widget şablonlarını Genişlet tıklayın ⇒ Şablon içinde aşağıdaki kodu bularak silebilirsiniz.

<b:include name='feedLinks'/>


Bu ayarları silmeden FeedBurner'e, blog'unuzda yapacağınız küçük bir ayarlama ile kaydol kayıtlar atom bağlantısına bağlantı vermesini sağlayarakta kullanabilirsiniz. Bu ayarları yapılandırmadı iseniz aşağıdaki adımları takip edin. Blog yönetim ⇒ Ayarlar ⇒ Diğer ⇒ Kayıt içeriği takibini yeniden yönlendir.
Google FeedBurner

FeedBurnere Nasıl Kayıt olacağız ;

FeedBurner sitesine giriş yapın, açılan kutuya blog adresinizi yazın.
Örnek : Blog adresi : http://guneytes1.blogspot.com/
Devam tuşuna tıklayın.
Açılan sayfada RSS veya Atom seçeneklerinden birini seçin.Seçimden sonra devam tuşuna tıklayın.
Feedburner Besleme Tanımlama
Yeni sayfada sizden istenen besleme adınız ve besleme adresiniz.
Örnek Besleme adı : Eklentiler (Blog başlık ismim)
Besleme adresi : Guneytest1 (Guneytest1 yazmamın nedeni yarın birgün farklı bir test blogu açmam gerekirse o blogumu da “ Guneytest2” olarak belirleyeceğim. Raporlar da isimleri karıştırmamak için aldığım bir takip şekli.Sizde böyle bir senaryo uygulayabilirsiniz.
Feedburner Beslemeadı ve adresi
Devam tuşuna tıkladıktan sonra işlemimiz bitti.Artık bir besleme adresiniz var ve yayında. Sonraki tuşu ile devam ederek diğer işlemleri inceleyebilirsiniz.
Feedburner yayın başlangıcı
Aldığımız Besleme adresimiz : http://feeds.feedburner.com/Guneytest1, FeedBurner'in detaylarına bir sonraki yazımızda devam edeceğiz. Konu hakkındaki düşünce ve yeni fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin

8 yorum

  1. Adanan bey merheba
    FeedBurneri kullanıyorum kategorilerini inceledim çok iyi düşülmüş, benim size sorun feedburner ücretli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sami eski;
      Sami Bey Hayır ücretli değil.Rahatlıkla kullanabilirsiniz.Google ürünüdür.Blogspot uzantılı tüm bloglarda mevcuttur.Yayın akışı sağlayan bir hizmettir.İçiniz rahat olsun.Sami bey size ayrıca iletişim yorum cevabı gönderdim herhalde gelmedi.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Teşekkür ederim adnan bey.
      Tekrar gönderirseniz sevinirim.

      Sil
    3. sami eski; Bey yukarıda yazdıklarım ile aynı konu.Ancak tekrar gönderim.Bende merak ettim.Neden size gelmedi.
      Hemen gönderiyorum. Yorum için teşekkür ederim.
      Görüşmek üzere, kolay gelsin.

      Sil
    4. hocam aynı mesajı yine alıyorum ne yapabilirim hazır şablon tema dan kaynaklı olabilir mi
      The URL does not appear to reference a valid XML file. We encountered the following problem: Error on line 18: The reference to entity "zx" must end with the ';' delimiter.

      Sil
    5. Halis Demirci :
      Bey, yukarıda anlatılanları yaptı iseniz.Blog gadget ekle kısmından abone ol gadet'iniz kurulumu.Kurulu ise oraya email girin ve deneme yapın.Ne hatası verecek.Birde kısaca ne yaptığınızı yazarsanız bilgim olur.Temadan da problem olabilir ama önce bu yöntemi bir kontrol edelim.Hangi blog ise bana URL gönderin.

      Sil
    6. http://oynamayagelsene.blogspot.com/ bu hocam

      Sil
    7. @Halis Demirci
      URL tamam da yazdıklarımı yapmamışsınız.Olmayan bir şeyde çalışmaz zaten.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.