Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Temanızı Kendiniz Tasarlayın

Dinamik Blogger, kullanıcısı olarak blogunuzun temasını ( şablon ) kendiniz düzenleyerek Blog şablon ayarlarında yapacağınız küçük tem...

...

Dinamik Blogger, kullanıcısı olarak blogunuzun temasını (şablon) kendiniz düzenleyerek Blog şablon ayarlarında yapacağınız küçük tema ayarları kullanarak muhteşem bir görünüm verip, Blog şablonunuzu özelleştirebilirsiniz. Bu düşüncemizi uygulamak için de öncelikle Blogger kumanda panelinize giriş yaparak aşağıdaki adımları takip edin.

ŞablonÖzelleştir ⇒ seçeneğine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki seçenekler çıkacaktır.

1.Templates
2.Arka plan
3.Adjust Widths
4.Yerleşim
5.Gelişmiş

Biz ilk 4 maddeyi inceleyeceğiz. 5. madde incelemesi uzun olacağından sizlerin aynı konu içinde sıkılmanızı istemiyorum. Dinamik blogger da Gelişmiş ayarlar yaklaşık 9 maddeden oluşmakta. Oysaki Klasik Blogger da Gelişmiş ayarlar 21 maddeden oluşmakta. Sizin de dikkat edeceğiniz gibi arada 12 maddelik, farklı konular ortaya çıkmakta.

Diğer bir değişle dinamik blogun kısıtlamaları olarak da algılayabiliriz. Tabi haksızlık olmasın bu eksik kısımlar muhtelif kodlarla takviye edilmiş ve desteklenmiştir. Harici eklentiler kaldırılarak blogun daha hızlı olması ve görselliğinin farklı olmasını da beraberinde getirmiştir.

Dinamik blogda 7 ad. değişken görsel ile blogunuzu izleme şansına sahipsiniz. Peki Klasik blog da böyle bir seçenek var mı ? Tabiy ki yok. Klasik blog da tema değişimi yaptığınızda yine tek bir görsel değiştirebiliyorsunuz. Diğer bir anlatımla birbirlerinin rakibi olarak görebilirsiniz.

1.Templates (Şablonlar)
Blogunuzu ilk oluşturduğunuzda karşınıza gelen ilk görünüm Dinamik görünümdür. Sağ tarafınızda seçim yapabileceğiniz dinamik şablon örneklerini göreceksiniz. Hemen onun üstünde de klasik şablon görünümleri mevcuttur.

Görünümü bir “L” şeklinde düşünün “L” nin dikeyi dinamik görünümü, yatayı da dinamik görünümün farklı versiyonlarıdır. Yani yukarıda bahsettiğim 7 ad. farklı görünüm şekli.

Dinamik Blogun Önemi ve Kullanımı adlı yazımda bu konudan bahsetmiştim. Bu görsellerden beğendiğinizi inceleyin. Hoşunuza giden görüntüyü yukarıda blog'a uygula yazan yere tıkladığınızda artık tema seçiminiz olmuş demektir. Farklı zamanda istediğinizle değiştirebilirsiniz.

2.Arka plan
Arka plan yazan kısımda ok işaretine tıkladığınızda açılan menüden birçok seçenek göreceksiniz. Beğendiğinizi tıklayın kontrol edin. Fakat Tamam yazısına basmayın. Beğendiğiniz bir arka plan teması görürseniz tamam yazısına basarak bu görseli seçmiş olursunuz. Sonradan değiştirebilirsiniz. Hemen alt kısımda önerilen temalar yer almaktadır.
Bunlarda alternatif seçeneklerdir. İnceleyin çekinmeyin. Geri dönme şansınız var. Yaptığınız tüm işlemlerde “varsayılan arka plan ve reklerini kullan” seçeneğine tıklayarak sıfırdan başa dönersiniz.

3.Adjust Widths (Genişlik ayarları)
Entire Blog : Blog gövde kısmında (yazı yazdığınız alan) genişletme işlemini yapar.
Right Sidebar : (Sağ kenar Çubuğu)
Buradaki yatay çubuğu sağa, sola hareket ettirdiğinizde genişlik ayarlarını yapabilirsiniz. Gadgetlerin yerleşim ayarlarını buradan ayarlarız.

4. Yerleşim
Maalesef Dinamik blogda bu alan aktif değildir. Biraz önce bahsettiğim gibi bazı kodlamalar ve ölçüler “True” pasif konumdadır. Türkçe karşılığı farklılık göstersede bana göre pasif konum anlamını taşımaktadır.
Bir sonraki makalemiz Blogger Şablon Gelişmiş ayarlar ile ilgili olacaktır. Anlaşılmayan kafanıza takılan bir konu olduğun da yorum yazarak yardım alabilirsiniz.

3 yorum

  1. Merhaba.
    Eskiden farklı bir şablon kullanarak yazdığım blog sayfamda, dinamik görünümleri etkinleştirdim fakat hiçbir özelleştirme yapamıyorum. Farklı bir hTML kodunu geçtim, Blogger'ın şablon tasarımcısını bile kullanırken yaptığım değişiklikler kaydedilmiyor. Acaba sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

    İyi günler.

    Site:http://galaksirehberim.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gürcan GENÇ, Bey Merhaba ;
      Farklı şablon ile anlatılmak istenilen Blogger dışı bir tema ise, Öncelikle kullanım panelindeki farklı gadgetleri kaldırmanız gerekli.Kodlar arasındaki çakışmaya önce yok edin. Sonra Magazine görselini kullanıyorsunuz.Tekrar bu temayı yükleyin.Tüm eklenen gadgetler ve CSS kodları yok olacaktır. Bunları yaptığınızda özelleştirmeleri yapabilirsiniz.Özelleştirmeler bittikten sonra CSS kodlarını Gadgetleri ekleyebilirsiniz. Ayarlar kısmındaki saat damgasını kontrol edin normal konumdamı.Burada ki ayarlarda sizi etkileyebilir. Sorun hallolmazsa tekrar görüşelim.Blogunuz güzel yapılanmış.
      Görüşmek üzere.

      Sil
    2. @Gürcan GENÇ, Bey Merhaba ;sorun hallol du mu? geri bildirim yapmamışsınız.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.