Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook hesabım çalındı hacklendi ne yapmalıyım

Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız, facebook giriş sayfasındaki “şifremi unuttum” yazan bağlantıya tıklayarak başlayın. Facebook H...

...

Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız, facebook giriş sayfasındaki “şifremi unuttum” yazan bağlantıya tıklayarak başlayın. Facebook Hesabınıza bir posta gelecektir. Postayı mailiniz de göremiyebilirsiniz. Panik yapmayın. Gereksizler klasörüne, istenmeyen mesajlara, spam gibi kısımlara bakın. Posta adresiniz de çalınmış olabilir. Endişe ve korku duymanıza gerek yok. Bazı adımları takip ederek birşeyler yapabilirsiniz. Hesabınızın çalınması; şifrenizi, güvenlik sorusunu birisi tesadüfen ve kasıtlı ulaşmış olabilir. Farklı bir yerde hesap açmış kapamamış olabilirsiniz. Bilgisayarınıza bilmeden kötü amaçlı yazılım yüklemiş olabilirsiniz, (Truva atı, Keylog, virüs)

Bilgisayarınızda anti virüs proğramı varmı ? Yoksa ücretsiz bir virüs proğramı kurabilirsiniz. Avast, Free Antivirus, Bedava Antivirüs Programını şimdi edinebilirsiniz. Ayrıca farklı ücretsiz AVG,  Anti-Virüs Free Programınıda yükleyebilirsiniz.

Malwarebytes! Anti-Malware, kullanımı kolay, etkili ve popüler bir zararlı yazılım kaldırma aracıdır. Malwarebytes' Anti-Malware kendi teknolojisi ile zararlı yazılımları tespit eder, yok eder ve malware tehditini ortadan kaldırır. Malwarebytes' Anti-Malware çalışan her süreci izler ve bir zararlı yazılım daha tehdit oluşturmadan önüne geçer. Türkçe arayüzü ve kolay kullanımıyla bu alanda kullanabileceğiniz en iyi programlardandır.

Microsoft Security Essentials'ı yükleyebilmeniz için bilgisayarınızda orijinal Windows çalıştırıyor olmalısınız. Buradaki linkten Microsoft Windows Essentials'ı yükleyebilirsiniz. İlgili sayfaya giriş yaptığınızda Türkçe seçeneği karşısındaki İndirme linkini kullanın.

Bilgisayarınıza bu proğramlardan birini kurun, çalıştırın. Bilgisayarınızın temiz olduğunu gördükten sora diğer adımları takip edin.Sizinle iletişime geçilebilmesi için farklı bir postanız varsa sorun yok. Ancak 2. bir posta bilginiz yoksa hemen bir tane yeni açın. Yeni bir posta hesabı açmanızın nedeni iletişim için size gelecek olan postaları takip edebilmek içindir. 

Ayrıca facebook sizden güvenlik amaçlı bu postanızı isteyecektir. Önceden hazırlıklı olmak her zaman faydalıdır. Farklı kişilerin postasını kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bu işlerinizin uzun sürmesine neden olan bir faktör olarak karşınıza çıkacaktır.

Yukarıda anlatılanları tam olarak yaptıysanız konu ile ilgili olarak iletişim formunu buradan inceleyebilirsiniz. Yardım formunda İletişim sağladığınızda artık konu facebook adminlerince incelemeye alındı demektir. 
Facebook Yardım
Size gelen posta yönergeleri ve talimatları uygulayarak hesabınıza kavuşabilirsiniz. Facebook size ulaştıktan sonra hesabınızla ilgili tekrar yazı eposta göndermenize gerek yoktur. Gerekenleri zaten gönderdiğiniz için cevap alamayabilirsiniz. Bekleme konumunda kalın kısa zamanda hesabınızın açıldığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.