Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuzu hızlandırın farkı yaşayın

Blogger blogspotlarda dinamik görünüm kullanmıyorsanız, blogunuzun açılışını ileri düzeyde hızlandırabilirsiniz.  Addthis  sosyal imleme...

...
Addthis eklentisi
Blogger blogspotlarda dinamik görünüm kullanmıyorsanız, blogunuzun açılışını ileri düzeyde hızlandırabilirsiniz. Addthis  sosyal imleme gadgeti yazımızda Addthis eklentisi hakkında açıklama yapmıştık. Dinamik blog kullanmıyorsanız aşağıda anlatacağım birkaç adımı takip ederek blogunuzun açılış hızını düzeltebilirsiniz. 

Bu açıklamalara paralel olarak blogunuza eklediğiniz güzel resimlerinizin boyutlarını küçülterek ek bir açılış hızı kazanmanızda mümkün. Mümkün olduğunca eklenti JS kodu kullanmamaya bakın. Blog barındırıcı serverlerde blogunuzun tüm verileri okunarak açılım yaptığından fazla eklenti blogunuzu yavaşlatan unsurlardan biridir.

Dinamik görünümlü bir sayfada sağ tıklayarak sayfa kaynağını göster dediğinizde açılan sayfayı inceleyin. Hiçbir gadget ve dış bağlantının olmadığını tamamen güç, sade bir tasarım ve hız yaşandığını hissedeceksiniz. Klasik görünümlü bloglar için sizlere küçük ipuçları vermek isterim. Lütfen adımları takip ediniz.

Tasarım--> Yerleşim--> Blog kayıtları-->Düzenle tıklayın.
Açılan pencerede Paylaşım düğmelerini göster seçeneğinin açık olduğunu yanındaki kutunun işaretli olup olmadığını kontrol edin. İşaretli değilse işaretleyin.
Resim : 1 Paylaşım düğmelerini göster eklentisi ;
Paylaşım düğmeleri
Bir sonraki adım ise blogunuza eklentiyi eklemeden internet tarayıcınıza Addthis eklentisini kurmanızdır. Bu işlemin faydası nedir. Zaten blogunuzda bir eklenti  mevcuttur. Diğer Addthis eklentisini kurarak JS kodlarını blog şablonunuza eklemiş oluyorsunuz. Görünüm güzel bir eklenti ancak açılış hızınızı yavaşlatan bir eklenti. Böyle bir eklentiyi kurduysanız blogunuz açılış anında sağ alt köşede açılışta bazı yazıların halen okunmaya çalışıldığını göreceksiniz. İşte blogunuzun zor açılmasına etki eden bu durum eklenti görüntüsüdür. Yani bu kodların okunmaya çalışılması için geçen süre sonucunda blog da geç açılacaktır.
Resim : 2 Kurmaya çalıştığınız diğer eklenti Addthis eklentisinin resimli görüntüsü
Addthis eklentisi
Şöyle bir soru aklınıza gelebilir bu eklentiyi kurmadan nasıl paylaşım yapacağım? Çok doğru bir soru ancak bu eklentiyi blogumuza değil, bilgisayarımızın tarayıcısına kurarak bilgisayarımızın gücünü kullanacağız. Dolayısı ile blogunuza yük bindirmemiş olacaksınız.
Bu eklenti nedir gibi sorunları duyuyorum. Merak etmeyin bu eklenin adı da Addthis eklentisidir.

Şimdi bu eklentiyi kuralım. Öncelikle, Google Chrome Web Mağazasına gidiyoruz. Chrome ekle butonuna tıklamanız yeterlidir. Sizden izin isteyecek, izni verdiğinizde tarayıcı sağ köşede eklentiyi göreceksiniz. İstediğiniz gibi ayarlar kısmından eklentiyi kurabilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.