Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Webmaster kaynakları

En iyi webmaster kaynakları İhtiyacınız olan kodları kolayca bulun, kısa sürede hayalinizdeki  web sitesinin sahibi olun.  Uzun zamandır a...

...
En iyi webmaster kaynakları İhtiyacınız olan kodları kolayca bulun, kısa sürede hayalinizdeki web sitesinin sahibi olun. Uzun zamandır araştırıp da bir türlü elime geçiremediğim ancak sonun da ulaştığım bazı bilgileri sizinle paylaşarak bilgilerimizi tazelemek istedim.Bu kaynağı herhalde bir kategoriye koymak istemem sizce de doğru olandır diye düşündüm. Ve ilk aklıma gelen sitenin menü kısmında yer alan Web Araçları 
Farklı bir isim de yazabilirdim. Örneğin Webmastır kaynağı, elkitabı, vs gibi. Farklı bir öneri alabilirsem değiştireceğim bu kategoriyi. Yoksa devam edeceğim.

Programlama dili bilmekle webmaster olmak arasında ciddi bir bağlantı olsa da ikisi çoğu zaman aynı şey değildir.Bir webmaster, web sitesini oluşturur ve yönetir. Web sitesi oluşturmak ve yönetmek içinse programlama dili bilmek bir zorunluluk değil. Her webmaster’ın mutlaka ihtiyaç duyacağı temel şey HTML’e hakim olmak.

Bir işaretleme dili olarak tanımlayabileceğimiz HTML (Hypertext Markup Language), sunucu üzerinde gerçekleşen olayları değil, içeriğin tarayıcıda nasıl gösterileceğini belirten işaretlemelerden oluşur. Örneğin sayfa kodlarında bir ifadeyi <H1> ve </H1> etiketleri arasına almak, onu “başlık olarak işaretlemek” anlamına gelir. Tarayıcı, başlık olarak işaretlenen cümlenin diğerlerinden belirli oranda daha büyük gösterilmesi gerektiğini bilir ve HTML kodlarını yorumlarken <H1> ve </H1> etiketleri arasında kalan ifadeyi büyütür.

Kısacası HTML; Intetnet Explorer, Firefox ve Opera gibi tarayıcı programların anladığı dildir. HTML etiketlerinin ne işe yaradığını gösteren bir kaynak yardımıyla kısa sürede bu dili çözebilir ve rahatça sayfalar tasarlar hale gelebilirsiniz. Web sitesinin vitrini HTML kodlarını web sitesinin vitrinine benzetebiliriz. Bir veritabanıyla ya da başka online kaynaklarla bağlantı içermeyen,yalnızca webmaster’ın yapım aşamasında eklediği sabit içerikten oluşan web siteleri,yalnızca bu vitrin kısmına sahiptir.


Örneğin kendinizi tanıtmak amacıyla oluşturacağınız kişisel sayfanız yalnızca HTML kodlarından oluşabilir. Ziyaretçiye hoş geldin diyen bir ana sayfa, özgeçmişin metin olarak bulunduğu bir tanıtım sayfası ve resimlerinizden oluşan bir galeri sayfası... Tüm bunları Expression Web yada Dreamweaver gibi bir web tasarım programında dakikalar içinde oluşturabilirsiniz. Yazımıza devam edeceğiz.
Menüler kısmından Blog ile ilgili tüm yazılar Blog sitesi kurulumu adı altında toplanmıştır.İncelemek isteyebilirsiniz.Değerli yorum ve beğenilerinizi eksik etmeyin. Teşekkür ederim. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.