Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog'unuzda İletişim Formu Oluşturun

Google dökümanlarla kendi iletişim formunuzu nasıl oluştururuz. Site kurarken hepimizin araştırdığı konulardan biride İletişim sayfasıdı...

...
Google dökümanlarla kendi iletişim formunuzu nasıl oluştururuz. Site kurarken hepimizin araştırdığı konulardan biride İletişim sayfasıdır. Benimde sitemde iletişim sayfası olmasına rağmen bu sayfayı değiştirmeyi düşündüm. Nedeni ne gelince Google'un blog'larını bedava kullanıyoruz. Sitemizde ise farklı bir firmanın iletişim formunu kullanıyoruz. Bu durum bana garip geldiğinden Google dökümanlarda iletişim formunu oluşturmayı ve sizlerle paylaşmayı düşündüm. Şimdi sırası ile yapılan işlemleri takip edelim. Gayet sade bir tasarım üzerinde Blog'umuza oluşturduğumuz kodları eklememiz yeterli olacaktır.

Sırası ile bu konuları inceleyelim ;

1. Henüz ana Sayfanızda iletişim adında bir sayfa açmadıysanız önce sayfa oluşturmadan başlayalım. Blogger, Yerleşim, Sayfalar sekmesine gelin. Yeni sayfa yazan yere tıklayarak, boş bir sayfa açalım.Açılan düzenlemede sayfa başlığı adına İletişim yazalın ve kaydedin.
Dökümanlarda sayfa açma
Yeni sayfa yanındaki okla işaret edilen yer boş sayfayı açacağımız kısım. Burada da İletişim olarak kaydedilmiş görünüm
Dökümanlarda yeni sayfa açılması okla  belirtiliyor
2. Goggle hesabınız ile otum açtıktan sonra, sayfanız ingilizce çıkabilir. Bu durumda sağ kısımda dişliye tıkladığınızda setting (ayarlar) yazan yer, karşımıza çıkan dil ayarlarını Türkçe olarak seçin kaydedin. Artık sayfamız Türkçe olacaktır. İngilizce olarak kullananlar zaten böyle bir ayara gerek duymayacaklarından biz ayarları değiştirmek zorundayız.
3. Google dökümanlar sayfasında Drive'im, Yeni Dosya, Google forumlar ismine tıklayın. Açılan yeni menüde form yazan yere tıklayın.
Google forumlar

Şimdi karşımıza ham sayfa olarak aşağıdaki görüntü geldi
Dökümanlarda hazırlanan iletişimin boş ham sayfa görünümü
Resmi büyütmek için tıklayın: Bilgisayarınızda Picasa kurulu ise tüm resimleri sıralı izleyebilirsiniz
Döküman ham sayfa ayarları okla gösterilmiş görseli
Yeni açılan sayfada sağ üstte çift sayfa ikonuna tıklayarak iletişim formunuza istediğiniz kadar yeni bölüm ekleyebilir ve bu bölümleri yine kalem ikonuna tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Kalem ikonuna tıkladıktan sonra belirginleşen bölümde soru başlığı yazan bölümün karşısına hangi bilgiyi yazmak istiyorsanız onu yazıp diğer bölümleri düzenlemeye geçebilirsiniz. Örnek: İlk bölümde soru başlığı yazan bölüme Adınız yazıp diğer bölümü düzenlemeye geçiyorum ve Tüm bölümlerimi oluşturduktan sonra sağ üst köşede bulunan kaydet yazan butona basıyorum. Oluşturduğum formu görüntülemek için sayfanın en altında bulunan bağlantıya tıklamanız yeterli. Sayfanızın görüntüsü bu şekilde olacak. Siz ilaveler yapabilirsiniz.Şimdi sayfa başında anlattığımız gibi sayfamızı oluşturmuştuk. Aldığımız kodu, HTML tıklayarak genişletiyoruz. Kodumuzu yapıştırıyoruz. Oluştur diyoruz. HTM iframe kodu nasıl alacağız:
İletişim sayfasında formu web sayfasına göm anlatımı
Forum--> Formu web sayfasına göm tıkla. Formu web sayfasına göm iframe kod görünümü için resmi inceleyiniz ;
Forum kodu
İletişim panelinde iken menüde form yazan yere tıklıyoruz. Formu Web sayfasına göm tıklayarak açılan sayfadaki kodu alıyoruz. Burada şöyle bir konu önünüze çıkabilir. Sayfanız normal ebatlarından daha geniş gözükebilir. Bu konuyu önüzleme ile kontrol edebilirsiniz. Böyle bir olayla karşılaşırsanız, HTML tekrar genişletin ve width="460" ayarına almanız yeterli olacaktır. İstediğiniz ölçülere alabilir değiştirerek uygun olanı kullanabilirsiniz. Son olarak yapmanız gereken işlemse Google Dökümanlara geri dönerek size mesaj gönderildiğinde bunun e-posta adresinize bir mail olarak haber verilmesi için gerekli ayarları yapmak bunun içinde sırası ile aşağıdaki adımları uygulayın.
Araçlar-->Bildirim kuralları tıklayın
Dökümanlar araçlar otomatik tamamlamayı etkinleştir uygulaması
Açılan pencerede Herhangi bir değişiklik yapıldığında ve E-posta – hemen yazan seçenekleri işaretlemeniz yeterli.
Bildirim kurallarında işaretlenmesi gereken alanların  okla gösterimi
Google'un bizlere sunduğu sınırsız iletişim forumundan yararlanın.

6 yorum

  1. Yorum yazdım acaba geldimi bilmiyorum. gelmediyse yeniden yazıcam . kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Yorum için teşekkür ederim.Comments kısmından gönderdiğin için gelmeme şansı yok.Blogunuzu inceledim.Hatta iletişim kısmındaki iletişim forum kodunuzuda inceledim.
    Bu konuda İletişim formuna ek yazı yazdım.Mükerrer gibi oldu ama siz anlayamadığınızı söylediğinizde biraz daha açıklama ekledim.Tekrar inceleyebilirsiniz.Diğer gördüğüm kısımlar ise .
    1.İletişim formunu kurmussunuz. Dökümanlardan giriş yaparak istenilen bilgileri blogumdaki bilgiler gibi yazarsanız daha şık durur.Ayrıca iletişim formuna dökümanlarda blogunuzun adını verin, sol üstte iletişim yazan kısma tıklayın adı değiştirin.Birkaç tane blogunuz olduğunda ayırt etmesi kolay olur.

    2.Faviconunuz yok evet.Sorunuz bu ise ;
    Yazımdaki şablon ile ilgili açıklama ve kod örneği mevcut.Bir Metin dosyasına kodu yapıştırın, kullanacağınız favico resmini picasa'ya yükleyebilirsiniz.Yüklediğiniz resmin linkini verdiğim yazıdaki resim linki ile değiştirin.Yazıdaki diğer adımları takip ederek uygulamayı başlatabilirsiniz.
    Farklı sorularınızla görüşmek üzere.Kolay gelsin diyorum.Uygulamada problem olursa yorum bırakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Hocam drive'nin yeni görümün de iletişim formu hazırlıyorum ama döküman onaylanmıyor ve araçlar menüsü formun üst kısmın da gözükmüyor.Daha öncede yazmıştım siz konuyla ilgili ve şifreyi giriyorum görünür hale getiriyorum olmuyor.Şu anki görünüm de sizde denyin olmuyor.Yanlışlıkla sildim iletişim formunu ve çöp kutusun dan silmişim ve şimdik olmuyor.Aslın da çok basit konu ama lütfen deneyin olmuyor.Sorunu bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey, forum kısmından baktım araçlar menüsünü ben görüyorum.Aşağıdaki linkten bakın birde veya ben size şablon gönderim gereken değişiklikleri siz yapın.Hazır şablon zaten.Hiç uğraşmayın.Gönderdiğim şablonda değişiklik yaparak kodu eklemeniz yeterli olacaktır.Sadece blog üst menüde iletişim yazısı için belki problem yaşabilirseniz Yaşarsanız görüşelim.
      http://guney59.blogspot.com/2012/05/blogger-iletisim-formu-nasl-yaplr.html

      Sil
    2. Hocam teşekkür ederim olumlu veya olumsuzluk olursa geri dönüş yapacağım ayrıca Klasik Blog Resim Sınır Çizgisini Kaldır konusuyla ilgili çalışmanız çok dikkatli olduğunuzu gösteriyor.Değerli bilgileriniz için sizi kutluyorum.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey; Birçok kişiye yol gösteren değerli yorumlarınız için ben de teşekkür ederim.Birçok yeni blogcu arkadaşların, bu yazıları okuyarak Blog Dünyasına girmesi için, yazılarımda dikkatli olmak zorundayım.Görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.