Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Arşiv Sayfası Nasıl Oluşturulur

Dinamik blogunuza farklı bir yöntemle Arşiv sayfası oluşturmak ister misiniz? Dinamik bloglarda arşiv sayfasının yapılamadığını, dinamik ...

...
Dinamik Blogger Arşiv Sayfası Oluştur
Dinamik blogunuza farklı bir yöntemle Arşiv sayfası oluşturmak ister misiniz? Dinamik bloglarda arşiv sayfasının yapılamadığını, dinamik tema kodlarının buna müsade etmediğini biliyoruz. Ancak Sayfalar sekmesinde kullanabileceğimiz bir araçla farklı bir uygulama yaparak Arşiv özelliğini kullanabiliriz. Dinamik blogunuza arşiv eklentisini uygulamak için öncelikle 2 blogunuz olmalı. Bloglardan biri dinamik blog, diğeri klasik blog. İki bloga sahipseniz işlemlerimizi yapmaya başlayalım.
Dinamik blogger arşiv sayfası oluştur
1. Blog arşiv sayfası nasıl oluşturulur yazımdaki kod’u kullanacağımızdan dolayı kodu almak için bağlantı verdiğim linkten tarayıcınızı yeni sekmede açın ve açtığınız sayfa dursun.
2. Klasik blogunuza giriş yapın
Sayfalar sekmesini aç → Yeni sayfa → Boş bir sayfa açın
3. Sayfa başlığına dinamik blogunuz için kısa bir isim girin.
Örnek benim verdiğim isim : Guney59 Arşiv
→ Açtığınız sayfayı HTML moduna getirin ve 1. maddede verilen linkten kodu alın.
→ HTML modunda iken yapıştırın mavi yazılı olan kısımdaki blog URL başlığını dinamik blog başlığınızla değiştirin. Oluştur tıklayın önizleme yapın. Dinamik blog yazı başlıklarınızdan oluşan arşiv sayfasını görmüş olmalısınız.
Klasik blogger arşiv eklentisi
Sonuç : Dinamik blogunuzu, klasik blog arşiv sayfasında göreceksiniz. Ancak yazı başındada yazdığım gibi şimdi farklı uygulamamıza geçeceğiz.
Klasik blogda yaptığımız arşiv sayfasının, Dinamik bloga bağlantı vererek aktarılması ve menüye eklenmesi için yapılacak işlemleri görelim :
→ Anlattığım isimleri siz kendi yaptığınız işlem olarak düşünün ve işleme başlayalım.
→ Klasik blogda Guney59 Arşiv sayfasına tıklayın sayfa açılsın. Sayfanın URL’sini tarayıcıdan alın
→ Dinamik blog kontrol panelini açın
→ Sayfalar sekmesi → Yeni sayfa → Web adresine tıklayın
Açılana kutuda üst kısma Guney59 Arşiv yazın, alt kısma biraz önce kopyaladığımız linki yapıştırın ve kaydedin. Blogunuzu kaydedin.
Önizleme yapın görülmediğini göreceksiniz. Yaptığımız işlemi görülür yapmak için şu adımları uygulayın.
→ Sayfayı farklı göster sekmesini açın Üst sekmeler seçeneği seçin blogu kaydedin. Sonra tekrar aynı kısmı açın ve gösterme seçin kaydedin. Aynı işlemi alt ve üst kısımları seçerek tekrarlayın ve kaydedin.
→ Sonuçda yaptığınız işlemi Dinamik blog kabul edecek ve menüdeki Guney59 Arşiv sekmesi görülecektir.
→ Guney59 Arşiv menüsüne tıkladığınızda klasik blog devreye girecek ve Dinamik blog yazı başlıklarından oluşan arşiviniz görülecektir.
Burada amaç yazılarınızın arşiv listesi şeklinde görülmesidir. okuyucularınıza yazılarınızdan oluşan bir 500 yazılık bir sunum ve seçim hakkı vermiş olursunuz. Bu işlem sonucunda birçok yazınız okunabilir, takip edilebilir.
Okuyucularınız Dinamik blogta iken Arşiv menüsüne tıkladığında klasik blogda arşivinizi inceleme fırsatı bulacak.Ancak burda sayfanın üst kısmına Dinamik bloga geçebilmesi için Dinamik blog URL bağlantısı verebilirsiniz.
Kod yapısı gereği  son 500 yayını desteklemektedir.

Blogger Arşiv
Konu hakkında anlaşılmayan kısımları yorumlarda belirtin. Artık Dinamik blog için neden Arşiv sayfamız yok diyemeyeceksiniz. İşte size güzel bir örnek.
Konuyu beğendi iseniz söz artık sizde !
NOT: İkinci bir blogunuz yoksa üzülmeyin. Yeni bir blog açın ve bu blogu bu tür işlemler için kullanın. Unutmamanız gereken Google Gmail hesabına sahip herkesin 100 ad blog açma hakkı vardır.Test amaçlı yada farklı kullanım için açabilirsiniz.

4 yorum

  1. Evet dolaylıda olsa çok güzel bir çözüm olmuş.
    Arşiv isteyen arkadaşlara

    http://webseyyahi.blogspot.com/2013/07/blogger-hzl-aclan-arsiv-sayfas.html

    öneririm.Kütüphane çağırmayıp direk site içinden çalıştığı için çok daha hızlıdır. Hatta övünmek gibi olmasın internette karşılaştırmalı test ettiğim tüm arşiv sayfalarından hızlı açılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @WebSeyyahi
      Teşekkür ederim. Dinamik blogda çalışmıyor.Klasik blog da da açmadı.

      Sil
    2. bir yerde hata yapılmıştır. benim blog arşiv sayfasından kontrol edebilirsiniz.

      http://webdinozoru2.blogspot.com/p/blog-page.html

      gördüğünüz gibi dinamik blogta da çalışıyor
      .

      Sil
    3. @WebSeyyahi
      Leventcim merhaba, çalışman için çok teşekkür ederim.Bağlantıdan dinamik blogda sayfa içine eklediğin iframe kodu ile açılıyor.Ancak iframe kodu olmadan direk kod eklendiğinde açılmadığını göreceksin.JS editörün dışında sadece kod ekleyerek denersen göreceksin.Keşke kod ekleyerek açabilirsen çok sevinirim.HTML modunda iframe krışımı açılan editörün kendisi.İframe eklentisini kaldırdığında kod çalışmaz duruma geçiyor.Denemelere devam sonucu bekliyorum.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.