Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Linkwithin Eklenti İsmini Kaldırmak

Linkwithin Benzer Yazılar Eklenti İsmi Blog widget'inden nasıl kaldırılır. Blogger, Blog’larınızda kullandığınız, “ Linkwithin ” benze...

...
Linkwithin Benzer Yazılar Eklenti İsmini Kaldır
Linkwithin Benzer Yazılar Eklenti İsmi Blog widget'inden nasıl kaldırılır. Blogger, Blog’larınızda kullandığınız, “Linkwithin” benzer yazılar Gadget eklenti ismini (Linkwithin) Blog, Html şablonunuz da kullanacağınız küçük bir CSS kod yardımı ile kaldırabilirsiniz.Blog kullanıcılarının hoşuna gitmeyen bu eklentiyi kaldırmak için yapılması gereken işlemleri aşağıda inceleyelim.
→ Blog paneline giriş yapın
→ Şablon → Html’yi Düzenle → Widget Şablonu genişlet
→ Ctrl + F klavye arama kısa yolu ile aşağıdaki kodu bulun

]]></b:skin>
→ Bulduğunuz bu kodum hemen üst kısmına aşağıdaki kodu yapıştırın.
→ Blog ön izleme yapın, “Linkwithin” ismi görülmüyorsa blogunuzu kaydedin
Yukarıda anlatılan işlemi ;
→ Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → CSS Ekle kısmından da yapabilirsiniz
→ CSS ekleme kısmından uygulama yaptığınızda kodun sonunda bulunan (}) ters tırnak işaretinini enterleyin ve şablonu kaydederek önizleme yapın.

.linkwithin_outer div[id^='linkwithin_logo'] 
{ display:none;
}
Sağ tarafta görülen “Linkwithin” ismi artık blog’unuzda görülmeyecektir.
Canlı demoyu şu anda izlemekte olduğunuz bu blogdan inceleyiniz.
Yazar Hakkında:
Teknolojik gelişmeleri takip eden, sohbet etmekten çok hoşlanan, araştırma ve gelişime açık bir arkadaşımız. Tahta Tepeşir ilginç blogu ile blog hayatına atılmış, Yazarımızı merak ediyorsanız Twitter ve Google Plus ‘da takip edebilirsiniz. Guney59 Paylaşım Blogu olarak kendisini kutlarım.
Konu hakkında sizde fikirlerinizi belirterek, Blog’da ilgili konular hakkında yazı yazabilir, insanlara faydalı olabilirsiniz.


29 yorum

  1. Selam Adnan bey...
    Evet LinkWithin yazısı gitti ama paylaşım butonlarının yeri değişti :/ yardım lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba Tb
      Hanım linkwithin css kod kaldırın bakalım yerine gelecekmi ?CSS kodlarından olduğunu sanmıyorum.Ama deneyin lütfen.

      Sil
    2. Denedim evet kodu kaldırınca düzeliyor ama ikisi bir arada olmuyor mu ?
      yani hem linkwithin yazsını kaldırsak hemde paylaşım butonları yerli yerinde olsa...

      Sil
    3. @Tuba Tb
      Şu linke bakın kodu oraya ekleyin (Linkwithin)
      http://guney59.blogspot.com/2013/03/dinamik-blog-linkwithin-widgeti-ekle.html?max-results=10

      Sil
    4. Verdiğiniz linkten baktım kodu Kayıt İçerik Takibi Altbilgisi ne ekledim tekrar bu kodu .linkwithin_outer div[id^='linkwithin_logo']
      { display:none;
      } şablona attım ön izleme yaptım değişen bir şey olmadı...Neyse eskisi gibi kalsın sorun değil teşekkürler

      Sil
    5. @Tuba Tb
      Hanım bu kod CSS kısmına eklenecek orda çalışmaz.CSS en üst kısmına ekleyin ve } bu işaretten sonra enter çekin ve kaydedin.

      Sil
    6. Bu bölüm değil mi Adnan bey ?
      http://m1304.hizliresim.com/18/r/mcx60.png

      http://o1304.hizliresim.com/18/r/mcx6g.png

      Sil
    7. @Tuba Tb
      Hanı evet orası. Ama kodları şablon kodlarından ekleyebileceğiniz gibi. Şablon yanındaki özelleştir css ekleme kısmındanda ekleyebilirsiniz.Şablon içinden eklerseniz } bu işaretten sonrasını aşağı kaydırın.CSS bitiş kod devamıdır o aman dikkat edin lütfen.

      Sil
    8. Herşeyi doğru yapıyor olmasına karşın Linkwithin yazısı gidiyor ama butonların yerlerinde değişme oluyor dediğiniz gibi böyle de değişik oldu...Teşekkürler yardımlarınız için...

      Sil
    9. @Tuba Tb
      Hanım birşey değil bu şekilde linkwithin yazısıda güzel görülüyor.Yorum için bende teşekkür ederim.Unutmayın bizi..

      Sil
  2. merhaba adnan bey
    nasılsınız iyisinizdir inşallah..
    bi sorum olacaktı linkwithin ile ilgili..
    klasik bloglarda linkwithin eklentisi 50 yayından sonramı görünüyordu.
    bloğum >>> http://hkeskin01.blogspot.com/

    teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey merhaba teşekkür ederim.Sizde iyisinizdir işallah.Aşağı yukarı evet.Her bağlantıda 5 yayını kapsıyor.S yazı görünümü olsa 25 yayın içeririr.Dönüşümlü olduğundan bazen alt altta görünüm sergileyebilir.50 yayından sonra normal görünüme geçer.Bu arada dinamik blogu bırakmıssınız.Klasik blog keyfini çıkarıyorsunuz herhalde.

      Sil
    2. tşk ederim adnan bey bende iyiyim..dinamik blogda istediğim olmuyor bi türlü kendi düşüncelerimi bildiğim bilgileri paylaşsamda pek birşey olmuyor.bu kurduğum klasik blogda yavas yavas istediğim oluyor..ama arada bir dinamik bloğumada bakacağım..bu arada linkwithin bilgisi için teşekkür ederim..görüşmek üzere iyi günler dilerim :)

      Sil
    3. @halil keskin
      Bey, her ikisini de deneyin.Her ikisinin de yeri ayrıdır.Benimde kullandığım klasik bloglar mevcuttur.O nedenle yapmak istediğiniz özlemi çok iyi anlıyorum.Yorumlarınız için ben teşekkür ederim.Görüşürüz.

      Sil
  3. Adnan bey bu güzel linkwithin öğretisi için teşekkür ederim . Uyguladım çok güzel oldu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ahmet suat yayla
      Bey yararlı bir uygulama olmasına sevindim.Teşekkür ederim.

      Sil
  4. ADNAN BEY merhaba,

    Ben BLOGGERda yeniyim.
    Öncelikle çok bilgilendirici ve öğretici bir sayfanız var.
    Faydalı sayfa oluşturduğunuzdan dolayı sizi kutlamak istiyorum.

    Ben de BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Linkwith eklentisini sizin sayenizde eklemiş bulunmaktayım.
    Linkwith eklentisini sayfama yüklememe karşın bu yazıyı sildiğimde sayfa şablonun da düzgün oturmuyor. Silmediğimde güzel durduğundan sorun etmiyorum.

    Buradan size TEŞEKKÜR EDERİM.

    Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.
    İlgiyle okumaya ve faydalanmaya devam edeceğim zaman zaman sayfanızdan.

    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @VAZGEÇMELER USTASI
      Merhaba hayırlı olsun yeni blog'unuz güzel olmuş.Bazı eksikleri var ama zamn içinde tamamlanır.Yalnız acil ana sayfa menüsünü ekleyin.Okuyucu nereye döneceğini bilemez.Bu da size okuyucu kaybına neden olur.Sağ altta bulunana linkwithin yazısı yukarıda CSS kodunu eklediğinizde yok olması gerekir.Yaklaşık 10px lik bir kaplar yani 4 mm bu yazıyı yukarı itmez herhalde bunu söylediniz.Bu işlemi yaptıktan sonra yazı akış gövde kısmı genişliğini 20 px genişletin linkwithin oturur.

      Sil
    2. ADNAN BEY merhaba,

      Bloğumu zahmet etmiş incelemişsiniz, beğendiğinizi söylüyorsunuz ÇOK SEVİNDİM.

      Sayfamda bazı eksikler olduğundan bahsettiniz, mümkünse vaktiniz olduğunda bu eksiklerden bahsederseniz, bloğum için uygun gördüklerimi tamamlamak isterim.

      Linkwith yazısı CSS kodunu eklediğimde: >>>>> sayfadan kalkıyor ama alt satırdaki sosyal medya butonlarının solunda bulunan '' Gönderen: VAZGEÇMELER USTASI Hiç yorum yok'' yazısı BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR eklentisinin sağında gözükmeye başlıyor demek istedim.<<<<<

      Bu sorunu GENİŞLİKLERİ AYARLA kısmından yazı metnini daralttığımda tekrar eski yerine geliyor ama bu seferde sayfa görünümüm benim için beğendiğim gibi olmuyor. Bu yüzden ŞİMDİLİK çözüm bulana kadar ''Linkwith yazısı görünür biçimde'' devam edeceğim.

      Acilen ANA SAYFA MENÜSÜ EKLEMEMİ önermişsiniz, önerinizi dikkate alıp sayfama eklemeye çalışacağım: >>>>> eklemeye çalışacağım diyebiliyorum sadece çünkü bilgisayarı 35 yaşında ilk eline alan birisi olarak baştan değil de sonradan öğreniyorum. Biraz okuma-yazmayı yeni öğrenen bir çocuk gibiyim :) Kusuruma bakmayın o yüzden<<<<< Ben tekrardan SİZE ilgilendiğiniz ve yorumuma cevap döndüğünüz için ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

      SAYGILARIMLA . .

      Sil
    3. @VAZGEÇMELER USTASI
      Merhaba, evet blog’unuz sade ve güzel.Blog resim alt kısmında yazılar çok kısa.Hepsinde değil ama olanlar var.İzleyiciler kısmına kendinizi ekleyebilirsiniz.Linkwithin kalabilir o kadar önemli değil tabi.Google izleyiciler, google badege rozet ve G+1 gadgetleri eksik.okuyucularınız sizi bu gadgetlerle bulabilirler.Bu da daha fazla okuyucu çekmek demektir.Resim özelleikler kısmına daha açıklayıcı anlatım eklenebilir SEO olarak gerekli.Addthis paylaşım eklentisi konulabilir.Akıllı katmanlar.Bunlar tabiy ki sizin zevkinize kalmış konular.Ana sayfada yazı adeti 7 geçerseniz arama motorları blog’unuzu taramada zorlanırlar.Tabi büyük resim eklendiğinde aynı konuyu yaşarsınız.Blog yazı başlıkları baş harfleri büyük gerisi küçük olarak yazmanız en doğru olanıdır.
      Ana sayfayı gördüm eklemişssiniz.35 yaş derken kendinizi çok ihtiyar gibi mi hissediyorsunuz ? O zaman ben 54 yaşındayım çok gencim demek ki :))
      Şaka tabi.Öğrenmenin yaşla sınırı yoktur.Ben yazlıkta 65 yaşında büyüklerime bilgisayı öğretiyorum.Onlarda çok memnun oluyorlar.Mutlu oluyorlar en azından.Önemli olan mutluluğu hep beraber birbirlerimizin yüzünde hissedebilmek.Gerisi önemli değil. Ayrıca geç cevap yazdığım için kusura bakmayın lütefen.Sorun yaşadığınızda her zaman yardım alabilirsiniz.bundan çekinmeyin lütfen.Tekrar görüşmek üzere.Kolay gelsin diyorum.

      Sil
    4. ADNAN BEY merhaba,

      BLOGta kullanmış olduğum RESİMLERİN arama motorlarında görünmesi için özellikler kısmını yazma bilgisini SİZİN SAYFANIZDAN ÖĞRENDİM ve hemen uygulamaya çalıştım.

      Önerdiğiniz G+1 GADGETİNİ de sayfamda sağ tarafa EKLEDİM.

      Resim özellikleri kısmında ne gibi açıklamaları detaylandırabilirim, bunu deneyeceğim.

      ADDTHIS paylaşım eklentisini de sizden duymuş oldum. AKTİFleştirdim '' sanırım ?? ''

      Ana sayfa yazı adetini 5 ADETle sınırladım.

      BLOG yazılarımın karakterini '' BÜYÜK '' olarak işaretlemiştim. Böyle daha hoşuma gidiyor, sayfaya bir KARAKTER KATIYOR gibi... Ama çok sorun teşkil ederse değiştirebilirim...

      Evet ANA SAYFAyı acil olarak eklemem gerektiği yönündeki tavsiyenizi HEMEN uyguladım.

      Yalnız aynı yerden SOLDAN-SAĞA doğru yatay bir biçimde >>>> Hakkında, Videolarım, Resimlerim, Google Translate, Wikipedia, G+1, İletişim <<<<<< eklentilerini burada uygulamak isterdim.

      Sağ tarafta sadece >>>>> Blog Arşivi, Blog Listem, Etiketler, Sayfa görüntülenme Sayısı ve İzleyiciler <<<<< olsa bence GÜZEL BİR SAYFA YERLEŞİMİ olacaktır.

      Hem sizin sayfanızdan hem de konu ile ilgili paylaşımda bulunan diğer sayfaları incelememe ve bunları uygulamaya DEFALARCA çabaladım ama herhalde ben yapamıyorum, çok DENEDİM, OLMUYOR. :(

      Ben 43 yaşındayım, 35 YAŞINDA derken bilgisayarla İLK TANIŞMAMI anlatmak istemiştim. Hem BEN hem de SİZ daha çok GENCİZ.. Allah sağlık, sıhhat versin. :)

      Bir de SİZ yok faydalı ve YARDIMSEVER ve de PAYLAŞIMCI bir kişiliğe sahipsiniz tanıdığım kadarıyla. Bu da sizin omuzlarınıza fazladan görevler yüklüyor. ÇOK KİŞİYE SİZİN GİBİ İNSANLAR GEREKLİ ki bilgilenip gelişebilelim... :)

      Evet bu sizi yoruyor olabilir ama DURUM bunu gerektiriyor memlekette... :)

      HEP beraber MUTLU olmak dileğiyle...

      Sorun pek yaşamıyorum. SİZ varsınız, bu BENim için büyük bir ŞANS zaten... :))

      Görüşmek üzere, size de kolay gelsin...

      *****Bu arada bilerek konuşmamın sonuna ekledim: Arada kaynamasın; önce anlatayım istedim, sonra sorarım dedim: NASILSINIZ EFENDİM? İYİ OLMANIZI TEMENNİ EDERİM*****

      SAYGILARIMLA . . .



      Sil
    5. @VAZGEÇMELER USTASI
      Merhaba; değerli anlatım ve yaklaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
      1. Resimler Google görseller tarafından taranır size %15 okuyucu çeken bir uygulamadır.Resim açıklaması resmi tanımlayan bir açıklamadır.
      Üst kısma resim kısa açıklama alt tex kısmına uzun açıklama bir cümle yazabilirsiniz.Bu da Google bootlara resminizi anlatan kısım olur.
      2. Yazı adetini düşürmeniz iyi olmuş.Blog daha hızlı açılır.Bootlar rahat tararlar.Emeğinizin karşılığını okuyucu olarak alırsınız.5 ve 7 iyi değerdir.
      3. Başlık yazılarında büyük harf kullanılmaz.Web içerik ve HTML kuralıdır.
      Sizin hoşunuza gidecek ancak size zarar vermemesi de gerekir.Büyük harf devamlı başlık hatası verecektir.3 veya dört kelime ile sınırlamak gerekir.
      4. Ana sayfa okuyucuya ve bootlara yol gösteren çok gerekli bir uygulamadır.
      5. Ana sayfa yatay sırada kategori gibi etiketlerden menü yapabilirsiniz.
      Link.: http://guney59.blogspot.com/2012/09/blog-sayfalar-ile-menu-yapm-resimli-ve.html
      Veya başlık kısmına menü oluşturma yada tıklayabilirsiniz.Videoyu izleyin kesin yaparsınız takıldığınız kısmı sorun bana.
      Haklısınız daha genciz durun bakalım hayat yeni başlıyor.
      6.Yük olarak haklısınız.Tek sıkıntı mantıklı olmayan sorular ve bazı kişilerin reklam ve backliing olarak kullanmaya çalışmaları.Bir kere uyarıyorum dinlemeyen ve ısrar edenlere affım yok.Ya spam olarak yada farklı yöntemlerle bir daha uğrama şansları olmuyor.Bu istenen bir durum değil tabi.Ama emeğe saygısız olanlara affım hiçbir zaman olamaz.
      Tekrar teşekkür ederim.Merak etmeyin çok kısa zamanda başarıyı yakalayacaksınız.Tekrar görüşmek üzere kolay gelsin.

      Sil
    6. ADNAN BEY merhaba,

      SELAMLAR olsun, Nasılsınız??

      Son yazışmamızda blog ta RESİMLERİN ÖNEMİne vurgu yapmıştınız.
      Ben de resimlerimin özellikler kısmından; başlık metni sonra da alternatif metin kısımlarını gözden geçirip, güncelledim.

      Yazı Başlıklarını da KÜÇÜK harflerle yazdım.
      Hatta yazılarımla başlıklarının karekterlerini de küçülttüm.

      Ana sayfaya YATAY sırada menu oluşturmayı da verdiğiniz link yardımıyla ve videodan da bakarak yaptım.
      Çokta güzel oldu, emeğinize sağlık güzel anlatmış ve videoda çok açıklayıcı olmuş, zorlanmadan düzenledim sayfamı.

      BU DÜZENLEMELERİ YAPARKEN BENİ ŞAŞIRTAN BİR GELİŞME OLDU.
      DÜN AKŞAM/GECE VE ÖZELLİKLE SABAHA KADAR ZİYARETÇİ SAYACIM OLDUKÇA HAREKETLENDİ. İSTATİSTİKLER DÜN 200 BUGÜN DE ŞU ANA KADAR 300 ADETİ BULDU.
      NEDENİNİ ANLAYAMADIM DOĞRUSU (?)

      İSTATİSTİKLER ARTTIKÇA DAHA BİR HEVESLENİYOR İNSAN, BLOG SAYFAMDAN DAHA BİR KEYİF ALMAYA BAŞLADIM :)


      Ana sayfa yatay menüsüne:
      HAKKIMDA, RESİMLERİM, VİDEOLARIM, MÜZİKLERİM kategorilerini ekledim. Çok hoş oldular.

      >>>>> Yalnız ben bu yatay menüyü özellikle sayfamın sağ tarafında yer olan bir takım GADGET leri taşımak istiyorum.
      Ama nasıl yapacağımı bilemedim.
      Özellikle HAKKIMDA, GOOGLE TRANSLATE, WİKİPEDİA gadget lerini buraya taşımam mümkün mü?
      Bu olursa sağ taraf çok rahatlayacak ve sıkılmadan okunabilir bir hal alacak.
      Ben bile bakarken GADGETlerin birarada çokluğundan rahatsız oluyorum.
      Sadece ARŞİV, ETİKETLER, BLOG LİSTEM, SAYAÇ VE İZLEYİCİLER kalırsa herkes rahatlıkla ilgilenecektir diye düşünmüştüm.
      Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.<<<<<

      Yeni sayfa düzenimi sizin önerilerinizi dikkate alarak düzeltmeye çalıştım.

      Yazılarımda büyük harflerden ve büyük yazı karakterlerinde ve de çok büyük resim ebatlarından vazgeçtim ama bütün karakterler uyumlu bir biçimde küçüldüğü için güncellediğim bu yeni blog sayfam daha bir güzel görünüyor şimdi gözüme.

      Önerilerinizi dinlediğim için şimdi daha mutluyum.
      Siz de bir gözatıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim. Düzeltebileceğim ya da ekleyebileceğim birşeyler varsa vakit geçirmeden üstünde çalışırım.

      Verdiğiniz bilgiler ve önerileriniz çok faydalı oluyor, buradan bir kez daha ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SİZE...

      SAYGILARIMLA . . .

      Sil
    7. @VAZGEÇMELER USTASI
      Merhaba, çok teşekkür ederim.Siz de iyisinizdir işallah. Blog’unuza baktım resimlerin açıklaması güzel olmuş.Aramalarda artık resimlerinizde çıkar.
      Yazı başlıklarıda yerlerine oturmuş.Tabi bu düzeltmelerden dolayı web yönetici araçlarında hatalı url olarak size dönecek.Bunlarıda nasıl silindiğini aşağıdaki linkten anlayabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/2012/11/blog-yazlarnzdaki-hatal-linkleri-kaldrn.html
      Ana sayfa etiket ekleme iki türden yapılır.Bir sayfa olarak birde etiket olarak.Sayfaya tıklandığında bir yazı çıkar.Etikete tıklandığında, o etikete bağlı tüm yazılar çıkar.Siz ilk olanı yapmışsınız sorun değil.Diğerinide kullanabilirsiniz.
      Blog’unuzda yaptığınız düzenleme gereği Google bootlar taramaları arama sonuçlarına taşırlar.Yeni yazı girdikcede bu sayı hergün artabilir.Kurallara uymak çok önemlidir. İstatiki sayılar çoğaldıkca emeğinizin değeri artar.Buda sizi çok daha fazla heveslendirir.Blog bir arkadaş gibidir.
      Ana sayfa şimdi bir site görünümüne yeni geçti ve gerçekten güzel oldu. okuyucunun neye bakması gerektiği konusunda yön verilmesi önemlidir.
      Sayfalar gadgetini maus ile tutun ve taşıyın sağ tarafa sonra blogu kaydedin.Görüntü sağda alt altta olacaktır.
      Çok güzel bakın ben cevap yazana kadar gadgetleri zaten taşımışsınız. Güzel bir ilerleme.Şimdi daha fazla blogunuzdan zevk almaya başlamışsınızdır.
      Resimlerin büyük olması blog açılma hızını yavaşlatır.Buda iyi bir durum değildir.Şu anda çok güzel ve orantılı olmuş.Bu düzende devam edebilirsiniz.
      gadget ekleme hakkında bilgi :
      http://guney59.blogspot.com/2013/09/blogger-gadget-nasl-eklenir.html
      Blogda o kadar çok konu varki, Blogger ayarlar etiketine tıkladığınızda birçok bilgiye ulaşacaksınız.Bu arada Google+ Plus etiketine bakmayı ihmal etmeyin.
      Tekrar görüşmek üzere..

      Sil
  5. Adnan bey merhaba;
    En sonunda Linkwithin beni sinirlendirdi ve tamamıyla kaldırdm, çünkü hala çalışmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevda Hanım.Normalde çalışması lazım.Linkwithin engelleyecek bir yazılım olduğunu düşünmüyorum.Şu anda gmailde iseniz beraber yapabiliriz.Gmail chat kısmından size yardımcı olabilirim.Önce Linkwithin giriş yapın email ve sitenizi yazın seçeneklerden diğer seçin ve kodu alın bana gönderin lütfen.Veya caht kısmından aldığınız kod içinde ID nosu var onu bile yazsanız yeter.Size bir kod göndereceğim siz bloga dediğim yere ekleyeceksiniz.Görüşmek üzere.
      Gmail : adnan.guney59@gmail.com

      Sil
    2. Evet şimdi müsaitseniz bana gmailden verdiğim email sağ tarafda pencereye yapıştırın sohbet isteği gönderin lütfen.Veya mail verebilirseniz ben gönderim.Linkwithinden söylediğim ID nosunu almayı unutmayın.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.