Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Notlar Uygulamasını Blog Günlüğü Olarak Geliştiriyor

Facebook Sosyal Paylaşım sitesi, Notlar ismi ile anılan uygulamasını geliştirerek kullanıcılarına blog formatında içerik üretebileceği b...

...
Facebook Notları Blog Günlüğü Olarak Geliştiriyor

Facebook Sosyal Paylaşım sitesi, Notlar ismi ile anılan uygulamasını geliştirerek kullanıcılarına blog formatında içerik üretebileceği bir platform modülü üzerinde çalışmalar yapıyor. Facebook, Dünya genelinde 900 milyonun üzerinde kullanıcı kitlesine sahip Blogger’un Blogspot uzantılı içerik merkezi gibi Notlar ( Notes ) blog modülü üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Facebook geliştiricisi Dave Winer’in Twitter sayfasından yaptığı Notlar ile ilgili açıklamaları oldukça ilginç ve dikkat çekici. Twitter sayfasından Dave’nin yaptığı açıklamalarda, Facebook’un, bu uygulama ile Google’dan daha fazla medya kitlesini çekeceğini ifade ederek açıkca Google kafa tutarcasına Facebook yanlılığını da kelimeleri ile ifade etmekten çekinmiyor.
Facebook Notlar blogunun prototifi
Dave her ne kadar Facebook yanlısı olsa da, Google’un bir içerik üretim merkezi olduğunu, Google’un üretici, Facebook’un ise tüketici olduğu gerçeğini herhalde dikkatinden kaçırmış.Google’un da bu ataklardan bir ders çıkararak elinde bulunan birçok ürün (Google Plus, Google Drive, Blogger ) gibi iyileştirmeler yapacağını tahmin ediyorum. Bu iyileştirmeler için en başta Google Plus’un bir site görünümüne çevrilerek birçok eklenti ve uygulamaları bu platform’a taşıması, mevcut Blogger içerik merkezini ayakta tutabilme adına daha güncel değiştirip geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Basit bir örnek vermek gerekirse, Blogger’ın yıllardır yerinde sayan Tema'larına artık yenilerini ekleyerek başlayabilir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.