Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pagespeed Site Hız Aracını Anlama

Google Chrome için Pagespeed Insights kullanarak Blog, Site hızınızı etkileyen önerileri takip edip sitenizi optimize etmeyi anlama.Page...

...
Pagespeed Site Hız Aracı
Google Chrome için Pagespeed Insights kullanarak Blog, Site hızınızı etkileyen önerileri takip edip sitenizi optimize etmeyi anlama.Pagespeed Insights, web üzerinde performansınızı yansıtarak sitenizin hızını etkileyen nedenleri test eder. Sonuçları size puan olarak verir. Hemen yan tarafındaki pencerde olumsuz çıkan sonuçları sunar ve ne yapmanız gerektiğini anlatan bağlantılar içerir.Google Pagespeed Insights, 1 Ağustos 2013 itibariyle güncellenmiş olup, online versiyonu’u kullanabileceğiniz gibi Google Chrome tarayıcınıza ekleyeceğiniz uzantı ile devamlı elinizin altında bulundurarak sitenizi kontrol altında da tutabilirsiniz.
Pagespeed Insights yükleme :
Pagespeed Insights ile ilgili geniş bilgileri buradan inceleyebilirsiniz. Site sayfasını Türkçe okuyamıyorsanız hemen alt kısımda İngilizce yazan sekmeye tıklayın Türkçe veya herhangi bir dil seçin.Google Chrome için Pagespeed Insights buradan yükleyebilirsiniz. Pagespeed Insights ile blog’unuzu incelediğinizde birçok uygulmanın, Blogger kullanıcıları olarak düzeltilemiyeceğini göreceksiniz. Tabiy ki burada şu soru ön plana çıkmakta. Neden düzeltemeyeceğimiz hataları görüyor düzeltemiyoruz? Ücretsiz olarak kullanılan Blogger ürün verileri, Google veri merkezinde tutulmaktadır.Bu veriler Gzip,sıkıştırma proğramı ile sıkıştırılabilir.Veya Htaccess diye adlandırılan dosya içerisine kod eklemek süreti ile birçok işlem yapılabilir.örneğin, verileri ön belleğe alma, veri zaman sürelerini düzenleme gibi. 
Dinamik Blog’umda yaptığım test sonucunda 100 puan üzerinden 91 puan aldım.Bu çok iyi bir rakamdır. 80 puan altına düştüğünüzde siteniz için, Google arama sonuçları tehlike çanları çalmaya başlamış demektir. Bu nedenle yapabileceğimiz her işlemi uygulamamız gerekmektedir.
Pagespeed Guney59 Paylaşım test sonucu
Blogger için Pagespeed Insights hız kontrolü yaptığımızda sol tarafta görülen hatalar nedir bunlardan hangileri için işlem yapabiliriz ?
1. Genel bakış sekmesi “Yükü en aza indirme” açıklaması :
Sıkıştırmayı etkinleştirin uyarısı verilmekte.Biraz önce bahsettiğim Gzip veya Deflate gibi bir proğram ile sıkıştırmadır. Google sunucularına ulaşma sanşımız olmadığından yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur.
2. Html’yi küçültme : Blogger için Html’yi küçültme ile ilgili yazımı inceleyerek yapabileceklerinizi uygulayabilirsiniz.
3. Sayfanın yüklenmesindeki yükü en aza indir →İstek boyutunu küçült : Google sunucularında barındırılan Apis, JS ve Css kodlarıdır.
Bu kodlar nelerdir ? Google+ izleyiciler, izleyiciler, statik sayfalar gibi kodlardır.
Bu Gadget’leri kaldırmıyacağımıza göre geçebilirsiniz.
4. Resim boyutlarını küçültün : Blogger için resim uzantıları ve Resim boyutlarını küçültme seo , ile ilgili yazı açıklamalarımı inceleyerek gerekli düzenlemelerde bulunabilirsiniz.
5. Bir karakter kümesi belirtin : Blogger Developers için yapılması gereken bir konudur. Bizler birşey yapamayız.
6. Diğer seçeneklerde, JavaScript kodlarını ayrıştırmayı sonraya bırakın :
Buradaki kodlara baktığımızda, yorumlar, sidebar, dil çeviri, mausewhel ve gadged’ler yer almakta. Yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur.
7. Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın : HTTP üstbilgisinde statik kaynaklar için bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya, ağ üzerindeki kaynakları değil yerel diskte önceden indirilmiş olanları yüklemesini söyler.
Daha fazla bilgi edinin
Bu Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın. Şeklinde yazıya verilecek tek cevap, gadged kodlamalarını hazırlayan ve Google Code sitesinde barındıran geliştiricilerin bu kodları yukarıda anlatılan şekle sokmalarıdır. Yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.
Dikkat ederseniz hata gibi görülen birçok öneri Google, Blogger geliştiricileri tarafından düzenlenmesi gereken konulardır.
Ancak şu anda şablon kodlarımızda çalışmakta olan, Schema.org veri işlemci link’i ile bazı çalışmaların yapıldığının bilgisini verebilirim. Konu hakkında duyarsız kalmayın ve düşüncelerinizi lütfen belirtin. 

6 yorum

  1. Hocam CSS kodlarını eklerken boşlukları göz ardı etmemek gerekebilir ben düzelttim. Kodu ekledikten sonra enter yapmak siteyi yavaşlatıyor. Çünkü boşluk oluşuyor ve hız denetimindede bu hatadan bahsediyor. Lakin kodun içindeki bazı kodların ayrı olması gerekiyor. 40 45 dk uğraştım ama oldu. Tabi yazınızı okuduktan ve verdiğiniz linklerden edindiğim bilgileri uyguladım. Sonucu görecez bakalı. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sami Eski:
      Bey merhaba, Bazıları için değil ama bir kısmı için boşluk çalışmama nedeni olabiliyor.Hatta CSS kodları aslında dizin gibi eklendiğinde daha iyi sonuçlar veriyor.Bu kodları blogger kendileri neden eklemezler bu da düşündürücü.Sayfa hızı etkilenmemsi için yapmıyorlar.Google+ izleyiciler ve Google yorumlar zaten blogu kasıyor.başka birşey yapmaya gerek kalmadan hemde.İnanın çok şey anlatıyorlar ma ortada birşey yok.Wordpress almış götürmüş işleri.Bunlar yerinde sayıyorlar halen.Tabi bizde bunlara bağlı olarak sayıyorus.Hayırlısı diyeceğim.Başka denecek bir söz kalmıyor zaten.

      Sil
    2. Hocam google drive'yi kullanarak yazıları yayınlasak sitenin sağlığı daha iyi olur mu? Yani drive deki kodu alıp yayınlasak sizce mantıklı olur mu?

      Sil
    3. @Sami Eski ;
      Bey merhaba,Google dökümanlarda yazdığınız yazı kodu iframe koddur.Bu kodu yayınlamak Drive de yedeklemek demektir.Yani Driver sunucu gibi kullanmış olursunuz.Her iki sunucudada aynı evrak oluşur.Bence gereksiz.Dökümanlarda yazıp biçimledikten sonra kopyala yapıştır mantığı en uygunu.Bende bu şekilde kullanıyorum.Hatta blogger biçimleme ilede biçimliyorum bazen.

      Sil
    4. Hocam haklısınız denedim şık olmuyor. Hocam kategori oluşturmayı ayrı domain açarak oluşturmayı dünündünüz mü? Örneğin yaşamgüney59.blogspot veya kitapgüney59.blogspot ve ana sayfa güney59.blog spot gibi? Fikrinizi bilmek isterim.

      Sil
    5. @Sami Eski ;
      Bey denenen konular olduğundan sonuçlarını biliyorum.Kendi domain'im var zaten. adnanguney.com uzantılı ama kullanmıyorum.Klasik blogum'un ismide aynı sadece uzantısı blogspot.Yönlendirme yapabilirim.Şu anda düşünmüyorum.Başlık ismi aslında çok önemli.Başlık ismini alırken önce soyismimin olmasını doğum tarihi olsun dedim.Ve paylaşım yapmayı sevdiğimden dolayı son eki de paylaşım meta etiketi yaptım.59 rakamını koymasaydım tam bir marka ismi olacaktı.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.