Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Başlığına Flash Animasyonlu Eklentiler

Blogger başlığına, blog’unuzun tanıtımı veya okuyucunuzu karşılayan Hoşgeldiniz yazı benzeri alternatif flash yazılar ekleyebilirsiniz. F...

...
Flaş animasyonlu tanıtım yazısı
Blogger başlığına, blog’unuzun tanıtımı veya okuyucunuzu karşılayan Hoşgeldiniz yazı benzeri alternatif flash yazılar ekleyebilirsiniz.Flash yazı eklentisi, blog’larda gördüğünüz Adsense reklam bannerleri gibidir.Blog okuyucunuz blogunuza ilk giriş yaptığın da, “Bloguma Hoş Geldiniz, Ne Aramıştınız, Aradığınız Kategoriler Sekmesinde Olabilir veya blog içerik tanımınızı yazarak okuyucunuzun dikkatini çeken flash yazı metin ve görseli herhalde hoşunuza gider.
Birçok seçenekler arasında, animasyonlu menüler, butonlar, bannerler, text metin yazıları ve muhtelif görüntüde saatlerin görüntüsü ilginizi çeker mi?
Sizi bilmem ama, FlashVortex sitesinde çok güzel uygulamaların olduğu biliyorum. Sizlerinde hoşunuza gidecek uygulamaları incelemenizi aralarında beğendiğiniz bir eklentiyi almanızı tavsiye edebilirim. Test blog’umda birkaç test yaptım ve çok da başarılı oldu. FlashVortex sitesinde neler yaptım.
1. Birçok banner arasından birini seçtim ve metin kısmına tanıtım yazısı yazdım.Eklenti flash animasyonlu olduğundan ilgi çekici bir görünüme sahip oldu.
2. Yukarıdaki resmi incelediğiniz de 1.sırada blog başlığı, 2. sırada flash animasyonlu yazı metnim, 3. sırada menü çubuğum, 4. sırada Adsense reklam görseli ile test blog’um değieşik bir ifadeye büründü.
3. Flash animasyonlu görseli görmek için DEMO ‘ u inceleyin.
4. Okuyucularınız içeriklerinizi okumak için en alt sayfalara indiğinde buna benzer faklı bir uygulamayı gadget olarak footer alt kısma hayal gücünüzü harekete geçirerek sizde yapabilirsiniz.
5. Demoyu incelediğinizde sidebarda eklediğim Flash Saatide göreceksiniz.
Flaş animasyonlar
Eklentileri kullanmak için yapılacak işlemler :
→ Eklentileri kullanmak çok basittir. Blogger, Gadget’lerinizde bir kutucuğa bilme girmek gibi bir işlemdir.
→ Eklentileri görmek ve uygulamak için FlashVortex sitesine giriş yapın.
→ Tüm eklentileri inceleyin. Beğendiğiniz eklentiyi seçin.
→ Eklentiyi yapılandırabileceğiniz kutucukları göreceksiniz. Kutucukları istediğiniz renk ve biçimi verebileceğiniz gibi sadece metin yazarak kodu almanızda mümkün.
→ Metin kutusuna istediğiniz açıklamayı yazın, diğer kutucuklarıda doldurabilirsiniz.
→ Biçimlemenizi tamamladı iseniz en alttan kod al sekmesine tıklayın.
→ Yaptığınız uygulamayı önizleme yapın. Herşey istediğiniz gibi ise sol tarafda bulunan JavaSctript kodunu alabilirsiniz. Yaptığınız işlemde eksik bil şey gördüğünüzde sol üstte Editöre << Geri Dön yazısına dönerek hatalı yerleri düzeltin ve tekrar kodu almak için tıklayın.
Hangi kodu kullanacaksınız :
→ Sol tarafta “Sitenize bu kodu kopyalayın yapıştırın” yazısı altındaki kodu alacaksınız.Alacağınız kod bir Sctript dir.
→ Blogger gadget içinde genişlik ayarlarınıza uymayan bir durum görürseniz kod yapılandırmasına geri dönüp genişlik veya yükseklik ayarlarını tamamlayabilirsiniz. Veya….!
→ Alacağınız Sctript kodu içinde iki değeri değiştirdiğinizde genişlik ve yükseklik ayarınıda yapabilirsiniz.
Genişlik ve Yükseklik ayarı yapacağınız yer şurasıdır.
Örnek kodumuz : kısaltılmış olarak veriyorum.
_0_684_85_10_1_102
→ 0 Başlangıç değeridir.  Siz ikinci kod’u dikkate alacaksınız.
Genişlik değeri : 684
Yükseklik değeri : 85
→ Diğer kodları ellemeyin. Bu kodlar üzerinde değişiklik yapabiliyorsunuz.
→ Aldığınız kodu Blogger kontrol paneline giriş yapın
→ Yerleşim → Gadget ekle → HTML/JavaScript gadgetini açın ve yapıştırın.
→ Görseli ortalamak isterseniz, gadget’in en üst kısmını şu kodu yazın.
→ Ortala anlamına gelen <center>
→ Blog’unuzu kaydedin.
Uygulamanın ücretli olanıda vardır.Ancak biz ücretsiz olarak kullanacağız. Siteye üyelik işlemi yapmıyorsunuz. Kodlarınızda herhangi bir nedenden dolayı hata olursa FlashVortex sitesine giriş yaparak tüm işlemleri yeniden uygulamanız gerekmektedir.
Bazı ayarlara izin vermediğini göreceksiniz. Bunlar bizlere çokta lazım olan uygulamalar olmasa gerek. Bu konuyu hatırlatmata fayda olduğunu düşünüyorum. Soru ve sorunlarınızı yorumlarda belirtebilirsiniz.
Flash Animasyonlu menü yapımı

5 yorum

  1. hocam merhaba flash başlığımı linke nasıl bağlarım acaba? tıklayınca ana sayfaya gitmesini istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey merhaba flash için kod alırken yazdığınız blog linki zaten açılır.Dikkat ederseniz bu bir resim değildir.Flash yapmak için oluşturulan bir scripttir.
      Flash hazırlarken sizden blog ismi istediğinde yazarsanız blogunuz tıklandığında ana sayfaya gider

      Sil
  2. Tesekkürler Adnan Bey sayenizde blogumu sürekli gelistiriyorum, minnettarım size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EMEKLİYİM COM:
      Merhaba, yazınıza geç cevap yazdım kusura bakmayın.İnanın çok sevindim.Bir yazar arkadaşımın gelişim sağlaması bana her zaman grur kaynağı olmuştur.Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Tekrar merhaba, bu arada yazıdaki isim dikkatimi çekti tıkladığımda açılmaması gerekiyordu.Ve tıkladım düşündüğüm doğrulandı.Google Plus hakkımda kısmında büyük İ harfini I yaparsanız tıklandığında profile ulaşılabilir.Küçük yazarak da kullanabilirsiniz. (emekliyim com) gibi.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.