Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hatalı Etiketleri Web Araçlarından Kaldırma

Blog yazılarınıza bağlantı verdiğiniz etiketleri, değiştirdiğinizde, Web Yönetici Araçlarında hatalı URL olarak karşınıza çıkacaktır.Tek ...

...
Blog yazılarınıza bağlantı verdiğiniz etiketleri, değiştirdiğinizde, Web Yönetici Araçlarında hatalı URL olarak karşınıza çıkacaktır.Tek bir etiketinize verdiğiniz 1/50 yazı arasındaki bağlantı hatalı bir URL bağlantısına dönüşmesi canınızı sıkacaktır.Bu nedenle etiketlerinizi düzenlerken akılcı ve kalıcı olmasına dikkat etmek önemli bir unsurdur.
Yukarıda anlatılan konuyu bir senaryo yaparak açıklarsak ;

1. Blog yazılarınız için yazdığınız etiketiniz şu olsun : “Gadgetler”
2. Etiket bağlantımızda şu şekilde olacaktır ;
http://adnanguney.blogspot.com/search/label/Gadgetler
3. “Gadgetler “ etiketimize bağlantı verdiğimiz 30 yazı olduğunu düşünelim.
4. Sonradan karar değiştirip,siz bu etiketi “Gadget” olarak değiştirdiniz. işte sorun burada başlamış demektir.
Gadgetler etiketine sahip yazıları Gadget olarak değiştiğinizde, diğer sayfalarınızda da bulunan bu etikete bağlı birçok yazı okunamaz duruma gelecek ve Web Yönetici Araçlarında karşınıza birçok bağlantı hatası çıkacaktır.
Hiçbir blogda henüz raslayamayacağınız bu yazımı iyice okuyarak kendinizi kontrol etmenizi öneririm. Belkide henüz bu durumun farkında bile değilsiniz !
Web Yönetici Araçlarına giriş yaparak, hatanız varmı kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin.
→ Web Yönetici Araçlarına giriş yaptıktan sonra, blogunuzu açın
⇒ Trafik ⇒ Dahili bağlantılar tıklayın. Açılan pencerede,
⇒ search/label/etiketiniz linkleri üzerine mausu tutun ve açılan görseli izleyin.
Görseliniz de bozuk hatalı bağlantı varsa yazılarınızdaki bağlantılar hatalı demektir.
Nedeni : Yukarıda anlattığım etiket değişiminden dolayı, değişime uğrayan bağlantınız Google Arama Motoru tarafından okunamayacak hatalı bağlantı konumuna dönüşecektir.
Örnek eski etiketiniz :
/search/label/Gadgetler
Yeni etiketiniz :
/search/label/Gadget
Aradaki fark mavi içindeki ( ler) ekidir.
Şimdi bu hatayı görebileceğimiz görselimizi inceleyelim ve neye benzediğini yarıdaki resimde görelim.
Bu kadar çok bağlantı hatasını nasıl düzelteceğim ;
Panik yapmayın. Çok basit bir şekilde bu hata ve buna benzer hataları düzeltebilirsiniz. Web yönetici Araçları bu nedenle çalışıyor ve görevini gereğinden fazlası ile yerine getiriyor. Tek sorun blog yazarlarının bu servisi kullanmayışıdır. Bu tür konularda, Blog yazılarım için eklediğim Web Araçları başlıklı etikete tıkladığınızda benzeri birçok konuya ulaşacaksınız. Diğer sorunlarınız için blog menü sayfasında ve sağ tarafta açılır sidebar Kategori sekmesinde, konunuz ile ilgili en yakın etiketlerden oluşan Kategorilere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Artık hataları düzeltmeye başlayabiliriz ;
→ Hatalı URL’i seçin ve kopyalayın
→ Optimizasyon tıklayın
→ Url’leri kaldır sekmesine tıklayın
→ Yeni bir kaldırma isteği oluştur penceresini açın, kopyaladığınız hatalı Url’nizi
yapıştırın ve kaldırma isteğinde bulunun.
→ Hatalı Url’niz Google tarafından algınacak ve beklemeye alınacaktır. Bir müddet sonra aramalardan bu Url kaldırılacak sizde tertemiz bir hayata başlayacaksınız.

NOT: Google Web Yönetici Araçları bir haftada bir eksilen Url sayınızı yeniler ve size 500 URL hakkını tekrar verir. Google Web Yönetici Araçları 3 günde bir kontrol etmeyi unutmayın. Hatalı bağlantılarınızı düzelttip çalışmalarınıza devam edin. Birçok sorunun cevabını Google Grupları ve forumları kullanarak da çözebilirsiniz.

10 yorum

  1. adnan bey 24 lınk buldum hatalı adresı kopyaladım daha sonrasını ayrıntılı anlatırmısınız optımasyonu bulamadım mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emek Kafee
      Hanım Optimisazyon; ismi değiştiğinden bulamadınız çok doğal.Web araçlarında yapılan bir değişim.
      Google Dizine tıklayın hemen alt kısımda URL'leri kaldır sekmesini göreceksiniz.Optimizasyonun yeni ismi Google Dizin oldu.

      Sil
    2. adnan bey kaldırma işlemini yapıyorum şu an bütün hatalı linkleri search label yazanlar dahil mi kaldıracağım.ayrıca dizini kaldır,önbellekten kaldır,arama sonuçlarından kaldır hangisine tıklayacağım.yanlış birşey yapmak istemiyorum.çok soru sordum kusura bakmayın.tşkler

      Sil
    3. @Emek Kafee
      Hanım merhaba, hatalı link ne yazarsa yazsın kaldırılmalıdır.Kaldırma işleminde seçim yapmanıza gerek yok.Sadece linki yapıştırın ve kaldıra tıklayın.Diğer seçenekler farklı amaçlar için kullanılıyor.Lütfen blogum zaten insanlara yardımcı olmak amaçlıdır.Siz soracaksınız bende cevaplayacağım bu çok doğal.Yazılanları okuyan diğer insanlarda yazdıklarımızdan faydalanarak kendi hatalarını düzeltecekler.Yani siz sorularınızla bende cevaplarımla bir anlamda insanlara yardımcı oluyoruz.Böyle düşünmeye çalışın.Soru sormaktan çekinmeyin lütfen.

      Sil
  2. Adnan bey dahili bağlantıları tıklayınca 2013_11_01_archive.html li yayınlarım olduğunu gördüm. google den bu html ye ait resime tıklayınca başka bir sayfama atıyor archive linkine sahip yayınları silmelimiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şefika Bağcı;
      hanım merhaba; Dahili bağlantılar biliyorsunuz sizin yazı içinde verdiğiniz linklerden oluşuyor.İlgili bağlantıyı açın ve yazınıza ulaşarak yazı içinde geçen bağlantıları kontrol edin.Yanlışlıkla verdiğiniz bir bağlantı yönlendirme yapmış olabilir.Önce bu bağlantıyı bulun ve URL kaldır ile kaldırın.Yalnız dikakt edin kendi bağlantınızı kaldırmayın.Diğer kişilerin yazınızı kopyalamasından veya yazınız linkine kendi linkini ekleyerek yayınlamasından kaynaklanıyor.Dahili bağlantılarda kaliteli ve emin olduğunuz sitelere bağlantı vemeye bakın lütfen.İlgili bağlantıyı bulduğunuzda kaldıramazsanız Dizinden kaldır seçeneğini kullanın.Tabi linkleri kontrol etmeyi unutmayın.

      Sil
  3. Adnan bey az önce archive'nin bloğumun o aya ait yayın etiketi olduğunu farkettim bu durumda yanlış sayfaya bağlanan bu resimlerden nasıl kurtulurum.Çünkü bu resimlerin link bitimine kendi linkini yapıştırıp kullanan bir yemek sitesi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şefika Bağcı:
      Hanım, yukarıda anlattığım gibi bu resim linklerini ve ya yazı linklerini dizinden kaldır seçeneğini kullanın.Yazınıza verdiği bağlantı size seo olarak zarar verebilir.Hatta siteye girin ve bu link bağlantısını kaldırması için yorum yazın.Yorum yayınlanmaz ise dizinden kaldırın.Halen ısrarla devam ediyor ise.Blog sidebarda şikayte kısmı mevcut burdan dilediğiniz seçeneği seçerek şikayet edebilirsiniz.Spam olarak işaretlemeniz bile bağlantıyı kaldırma yöntemidir.Google spam linklere çok önem vermektedir.

      Sil
    2. Teşekkür ederim.

      Sil
    3. @Şefika Bağcı:
      Teşekkürler.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.