Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Sayfa İçeriğinizi Yapılandırın

Blogger'un, blog yazarı iseniz, yazılarınız da dikkat etmeniz gereken çok önemli konu ve kurallar mevcuttur. Bu kurallara uyulmadığın...

...
Blog Sayfa İçeriği Düzenleme
Blogger'un, blog yazarı iseniz, yazılarınız da dikkat etmeniz gereken çok önemli konu ve kurallar mevcuttur. Bu kurallara uyulmadığında birçok hatalar yaşanır. Geriye dönük sayfaları silemeyeceğinize göre, işin başında iken aşağıda anlattığım konulara dikkat etmeniz blog verimliliği açısından önemlidir.

Bu önemli konu ve kurallar nelerdir :

→ Yazı başlığı, içerik konusunu anlatarak kısa ve öz olmalı. En uygun 60 karakter."Max.70"
→ Başlıkların tamamı büyük harf ile yazılmamalı


Yanlış başlık :BLOG YAZILARINDAKİ HATALAR
Doğru başlık :Blog Yazılarındaki Hatalar

Başlıklarda şu işaretlerden kaçının :?, “, _, (alt çizgi), &, !, ; ) bu işaretlerin bir kısmı kod olarak kullanılmaktadır. Google Arama Robotları bu işaretlerle karşılaştıklarında yazınızı okumayıp pas geçebilir. Diğer bir konuda kırık link olarak Web Yönetici Araçlarında karşınıza çıkacaktır. Kırık link yada URL hatalarını nasıl düzeltmeniz gerektiğini inceleyin. Size bir fikir verecektir.
→ Başlık metni kısa, öz ve sayfa içeriğinizi anlatan bir yazı olmasına dikkat edin.
→ Yazınızla ilgisi olmayan bir başlık kullanmayın

→ İsimsiz, Yeni sayfa 1, Videolar gibi anlamsız başlık kullanmamaya dikkat edin. Zaman zaman bende bazı hatalar yaptım. Önce başlık URL’sini Web Yönetici Araçları' ndan kaldırdım. Sonrada yeni başlık metni yazarak, yazımı "Google Boot gibi Getir" sekmesinden
dizine ekledim. Sizde aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Sizlere hemen bir örnek verim. Blog menüsünde daha önce “Yazı İçerik Görsel Anlatımları” yazan metinde daha önce “Videolar” yazıyordu. Oysa videolar genel bir tanım. Yazı İçerik Görsel Anlatımları ise bir şeyi işaret ediyor.

→ Her sayfanız için, sayfanıza özgü başlık etiketleri oluşturun. Bu yapılandırma ile Google’a sayfalarınız arasındaki farkı anlatmaya çalışın.
→ Sitenizdeki yazı ve sayfalarda aynı başlık etiketlerini kullanmayın. Farklı etiketler ilave edin.
→ Uzun yazılan başlıkları, Google arama sonucların da incelediğinizde  normal 60 karakter kuralını geçtiği için sadece başlık metninin bir kısmı görülür. Anlatmak istediğiniz konunun tam açıklama metni olmayacağından, okuyuculara bir şey ifade etmeyeceği için, yazınız arama sonuçlarının alt bölümlerinde kalmasına neden olabilir.
→ Sayfa başlıklarının düzenlenmesi arama optimizasyonunun önemli noktalarından biri olduğunu göz ardı etmeyin.
→ Google Arama Sonuçları hakkında ayrıca “Arama Dünyası” ile ilgili makaleleri de inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz.
Sizde görüşlerinizi belirterek, uçsuz bucaksız web internet ormanına bir fidan dikebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.