Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamic Blog Sidebar Genişlik Ayarı

Blogger, Dinamic Blog Kenar çubuğunda Sidebar  yazılarınız okunmuyor mu? Kenar çubuğu (Sidebar) genişliğini değiştirerek, yazı linklerini...

...

Blogger, Dinamic Blog Kenar çubuğunda Sidebar yazılarınız okunmuyor mu? Kenar çubuğu (Sidebar) genişliğini değiştirerek, yazı linklerinizi okunur hale getirebilirsiniz. Diynamic Blog ayarlarında Kenar çubuğu (Sidebar) genişliğini değiştirebileceğimiz ayarlar sekmesi maalesef  bulunmuyor. Bu ayar sekmesinin yapılmama nedeni, yorumların ve yazıların sıkışmamasını sağlamak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Bu konu da henüz bir açıklama mevcut değil. Dinamic Blog Kenar çubuğunda (Sidebar) yazılarımızı görülmesi için ne yapmalıyız?


İlk Görünüm


Ayarlardan Sonraki Görünüm

Yapılacak işlemler ;

Blog Panel ayarlara giriş yapın, CSS ekleme kısmını açın ve aşağıdaki kodu yapıştırın.
En son enter tıklayın ve blogunuzu kaydedin. NOT: Kodlar üzerinde oynama yapmayın genişlik ayarlarınız çok fazla değişebilir.
.sidebar #sidebar{
width: 250px !important;
}
.sidebar #content{
margin-left: 250px;
}

Dinamik blogunuzda CSS alanına kod yapıştırdığınız halde kaydet çalışmaz ise yapılacak işlemler ;

1. HTML şablonuna girin
2. CTRL + F arama kutusu ile aşağıdaki etiketi bulun.
3. CSS kodlarını eksiksiz kopyaladıktan sonra bu etiketin hemen altına yapıştırın. Şablonu kaydedin. Uygulamayı canlı inceleyin. Guneytest2

/* END CUT */

NOT. Temanızı değiştirdiğinizde CSS kodlarının da değiştiğini ve çalışmadığını unutmayın. Yeni tema seçiminden sonra CSS kodlarını yukarıda anlattığım gibi uygulayabilirsiniz.

2 yorum

  1. Hocam merhaba sidebar çubuğunu yine sol tarafta bir kod eklentisi ile iki tane göstere bilir miyiz? Ama ikinci gözükecek olan kenar çubuğun da konuların devamı olacak mümkün değil belki ama bir site gördüm bugün çift kenar çubuğu vardı tesadüfen gördüm, belki kod eklentisi ile sidebar genişliğini fifti fifti ayarlayıp çift kenar çubuğu eklentisi olabilir.Kod bulamadım sizin bilginiz vardır diye bu konu dan bahsetmek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey Sidebar çubuğunu sağ trafda da kullanmak dinamik blog temasını bozar.Yapan ne kullandığını bilmiyorum ama doğru bir uygulama değil.Postdata bir tanedir.Alsa bile aynı yayını verir.Keşek linkini alsaydınız gerçekten merak ettim.Magazin görselinde sağdaki açılır sekmeyi sola alabiliyoruz. Ama sidebar görünüm yayın içeriği taşıyor.Pekde tavsiye etmem çünki blog çok ağırlaşabilir.Kuarl dışı birşey.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.