Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Site Haritası Oluşturma ve Web Yönetici Araçlarına Kayıt

Google, Web Master Tools ile hızlı, kolay ve iyi şekilde siteniz hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir. Aynı zamanda Web Master Tools'...

... Google, Web Master Tools ile hızlı, kolay ve iyi şekilde siteniz hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir. Aynı zamanda Web Master Tools'a kayıt olmak Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) içinde faydalı olacaktır. 
Web Yönetici Araçları'na blogunuzun site haritasını yükleyebilir ve böylelikle Google'ın sizin siteniz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
Web Yönetici Araçlarını Kullanmak için Sebepleriniz Var

1. Site haritası oluşturmak.
2. İçerik Analizi Yapabilmek; Sitenize giden bağlantılar, Anahtar Kelimeler, İç bağlantılar, Abone istatistiklerinizi inceleyebilirsiniz.
3. Sitenizdeki URL'leri Bulunamadı, Erişilemiyor, HTTP, Site Haritaları içerisinde, Zaman aşımına uğradı, robots.txt ile kısıtlanıyor, İzlenemiyor gibi kategorilere ayrılmış listeler yardımı ile kolayce görüntüleyebilme ve varsa sorunları düzenleme imkanı.
4. Harici Bağlantılar: Sitenize başka sitelerce verilmiş olan bağlantıları görüntüleme imkanı.
5. Harici Bağlantıların içeriği hakkında bilgi.
6. URL İndekslenme: Google tarafından hale hazırda indekslenmiş olan bir içeriğin indekslenmesini istemiyorsanız URL'yi kaldırma imkanı.
Liste benzer maddelerle daha da uzatılabilir.
Wordpress gibi diğer blog platformlarında hazır eklentilerle oluşturulabilen Site Haritasını Blogger'da oluşturmak için atom.xml beslemesini kullanabiliriz. Eğer halen site haritanızı Web Yönetici Araçlarına kaydettirmediyseniz, vakit kaybetmeden Web Yönetici Araçları na kayıt olun. Kayıt işleminden sonra var olan sitenizi kayıt ettirmelisiniz. Size verilecek olan kodu istenlen yere yerleştirin ve sitenizi doğrulayın.

Doğrulama işleminden sonra, site haritası eklemek istediğiniz blogunuzu  Web Yönetici Araçlarıda seçin. Açılan pencerede sayfanın solunda yer alan Kontrol Panelinden Site Yapılandırma > Site Haritaları yolunu izleyin ve Bir Site Haritası Gönderin seçeneğine tıklayın açılan kutucuğa alttaki gibi Site Haritanızı ekleyin;

http://blogadiniyaz.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&max-results=100
veya
http://www.siteadiniyaz.com/atom.xml?redirect=false&max-results=100

* Eğer besleme için Feedburner kullanıyorsanız, ?redirect=false kodunu eklediğinizde hata kodu alabilirsiniz.
max-results=100 kodu sitenizde yer alan son 100 yazınızın site haritanızda yer almasını sağlayacaktır.

Eğer sitenizde 100'den fazla sayıda yazınız varsa;
atom.xml?redirect=false&start-index=101&max-results=100

Eğer sitenizde 200'den fazla sayıda yazınız varsa;
atom.xml?redirect=false&start-index=201&max-results=100

Daha fazla yazınız varsa benzer şekilde ilerleyebilirsiniz.

Site Haritası Hazırlamak için Farklı Yöntemler

En önerilen yöntem Web Yönetici Araçları ile Site haritası oluşturmaktır. Ancak merak edenler için site haritası oluşturmaya olanak sağlayan birkaç siteden de bahsetmek isterim.

xml-sitemaps.com sitesiyle bilgisayarınıza herhangi bir program yüklemeden, bedava olarak site haritası oluşturabiliyorsunuz. Oluşturulan site haritası Google, Yahoo!, Live Search başta olmak üzere tüm arama motorlarına uygun. 500 sayfalık limiti var.

WriteMaps, online olarak site haritası oluşturmanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza izin veren web tabanlı ücretsiz bir araç.

* FTP tipindeki Blogger blogları için; Gsite Crawler

gibi Site Haritaları oluşturabileceğiniz farklı sitelerde kullanılabilir.

Kaynak:

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.