Twitter, şiddet içeren paylaşımlar ile ilgili yeni bir politika oluşturdu. Yeni politika, şiddet içeren, teşvik eden veya dileyen paylaşımla...
Twitter, şiddet içeren paylaşımlar ile ilgili yeni bir politika oluşturdu. Yeni politika, şiddet içeren, teşvik eden veya dileyen paylaşımlara "sıfır tolerans" uyguluyor.
Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter'ın kullanım koşulları değişti. Resmi internet sitesinde yayınlanan bir makale, Twitter'ın özellikle de şiddet içerikli paylaşımlar için "sıfır tolerans" uygulamasına geçiş yaptığını gözler önüne seriyor. Gelin hep birlikte, Twitter'ın yeni kullanım koşullarına yakından bakalım.
Twitter tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda, sıfır tolerans politikasına kullanıcıları korumak ve şiddet içeren eylemlerin normalleşmesini önlemek için geçildiğini görüyoruz. Eğer Twitter gerçekten de söylediği şeyleri yapabilirse Twitter çok daha nezih bir mecra haline gelecek gibi görünüyor. Zira yeni politika, şiddet ile ilgili her türlü detayı doğrudan yasaklıyor.
Birinin başına bir iş gelmesini istemek bile ban nedeni!
Bunları anlayabiliriz. Ancak daha da dikkat çekecek bir husus var. Diyelim ki gerçekten nefret ettiğiniz bir insan var. Bu insanın hastalanmasını, ölmesini veya başına bir iş gelmesini dilemeniz durumunda da Twitter'ın yeni politikasına karşı gelmiş olacaksınız. Bununla birlikte; eğer bir insanın başına acı verici bir olay geldiyse ve siz bundan keyif aldığınızı söylerseniz (İyi olmuş! gibi), yine filtreye takılmış olacaksınız.
Politikaya karşı gelenlere ne olacak?
Twitter'ın sıfır tolerans politikasına aykırı davranan kullanıcılar, iki durumla karşılaşacaklar. Ciddi ihlaller durumunda, söz konusu hesap derhal kapatılacak ve bir daha açılmayacak. Önem seviyesi daha düşük olan politika ihlalleri ise önce geçici engelleme yapılacak. Hesap sahibi, paylaşımları kaldırdıktan sonra hesabını yeniden kullanabilecek. Ancak bir kez daha benzer bir ihlal yaşanırsa, ilk seferinde affedilen hesabın ikinci seferinde özrü kabul görmeyecek. Hesap kalıcı olarak kapatılacak.
Kaynak: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/violent-speech
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.