Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Toyota'nın yeni Konsept Aracı: LQ

Toyota , 2017 Las Vegas CES’te tanıttığı Concept-i araçlarının tasarımını güncelledi. Concept-i araçlarının ilki, Toyota LQ olacak. Toyo...

...
Toyota, 2017 Las Vegas CES’te tanıttığı Concept-i araçlarının tasarımını güncelledi. Concept-i araçlarının ilki, Toyota LQ olacak. Toyota LQ, Tokyo Motor Show’da tanıtılacak.

Toyota, 2017 CES’te Concept-i araçlarının ilk tasarımını tanıtmıştı. Toyota, Concept-i araçlarının ilki olacak Toyota LQ’yu Tokyo Motor Show için güncelledi. Toyota LQ, aracı incelendiğinde Concept-i ile arasındaki farklar kolaylıkla anlaşılabiliyor.

Toyota LQ'da Concept-i’ın dış görünüşünde yapılan değişikliklerin yanında, iç kabinde de büyük değişiklikler göze çarpıyor. İç kabinde göze çarpan ilk değişiklik, oyun konsolu kontrolcüsüne benzeyen direksiyon.

Toyota’nın eski konsepti yeniden şekillendirmesinin sebeplerinin başında, Yui isimli yapay zeka sistemi ile SAE Seviye 4’e eşdeğer bir otonom sürüş sisteminin uygulanması geliyor. İç kabin aynı zamanda sürücüyle ilgili daha fazla bilginin toplanmasını sağlayacak şekilde yeniden tasarlandı. Yeni tasarımla beraber, sürücünün “duygusal durumu ve uyanıklığı”na göre iç kabin ayarlarında değişiklikler olacak.

LQ Concept’in Yui asistanı, sürüş ortamına bağlı olarak bir müzik türünü seçerek çalabilir ve sürücüyle ilgisini çekeceğini bildiği konulara dair bilgiler paylaşabilir. Toyota, Yui yapay zeka asistanını, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere diğer akıllı cihazlarla entegre edecek geliştirmeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Toyota LQ’nun dikkat çeken bir başka özelliği de Digital Micromirror Device(DMD) denilen özellik. Farların içine yerleştirilmiş DMD, yakındaki diğer otomobillerle ve insanlarla iletişim kurmanın bir yolu olarak, aracın önündeki yola çeşitli semboller yansıtmak için milyonlarca küçük ayna kullanabilir. 
LQ’nun kabini içinde başka değişikliklerde var. Toyota ilk defa bir aracında OLED paneller kullanıyor. Zemine ve tabana gömülü olan ışık şeritleri, manuelden otonom sürüş moduna geçerken renk değiştirerek sürücüye bilgi verecek. Ayrıca, yapay zeka asistanı Yui’nin “konuştuğu” insanı belirtmek için o kişinin olduğu kısımdaki ışıklar yanacak.
Toyota LQ, tam dolu batarya ile 300 km mesafe yol alabilecek. 4 koltuklu olarak tasarlanan LQ’nun radyatör fanı üzerinde bulunan kaplama, ozonu oksijene parçalayabilecek (O3'ü O2'ye ayrıştıracak). Bu kaplama sayesinde yoldayken, buharlaşmanın bir nedeni olan ozon, araç hareket halindeyken ayrıştırılabilecek. Toyota kendi yaptığı analizlerde, bir saatlik sürüşte, 1000 litre havanın içinde bulunan ozonun yüzde 60’ının ayrıştırıldığını belirledi.
Toyota’nın yeni tam elektrikli araç geliştirmesi Toyota LQ, Tokyo Motor Show’da 23 Ekim’2019 den itibaren basınla paylaşılacak.

Kaynak: https://www.motor1.com/photo/4422322/2019-toyota-lq-concept/


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.