Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İnternet Üzerinden Yayın Yapan Kanallara RTÜK'ten Denetim Geliyor

İnternet üzerinden yayıncılık, günümüzde büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Bu yayınların RTÜK düzenlemelerine uygun hale getirilmesi için y...

...
İnternet üzerinden yayıncılık, günümüzde büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Bu yayınların RTÜK düzenlemelerine uygun hale getirilmesi için yeni bir düzenleme yapıldı ve yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yasa haline geldi.

Günümüzde Netflix, BluTV ve Puhutv gibi yayın platformlarının abone sayılarının yanı sıra yapım sayıları da arttı. Yayınlarda küfür ve alkol kullanımı gibi ögeler, RTÜK denetimi olmadığı için kullanılabiliyordu ancak RTÜK, yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik' isimli bir düzenleme sonucunda internet üzerinde yayın yapan televizyonların yurt içi ya da yurt dışı kaynaklı olması fark etmeksizin RTÜK denetiminde olacağı belirtildi. Yurt dışı kaynaklı olan kanalların da Türkiye'de şirket kurması zorunluluğu getirildi.

Yönetmeliğe göre düzenlemeler "internet ortamından sunulan radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri ile bu yayın hizmetlerini sunan özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşları ve bu yayın hizmetlerinin iletimini sağlayan platform işletmecilerini" kapsıyor.
RTÜK'ün resmi internet sitesinde yayınlanan yönetmeliğe bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/internet-uzerinden-yayin-yapan-tvlere-rtuk-denetimi-5259951/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.