Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Borcu Olan ve Taksitleri Ödenmeyen Telefonlar İletişime Kapatılacak

Nakit ihtiyacını gidermek için taksitle telefon alıp , kutusunu bile açmadan başka şubeye satan lar için önlem geliyor. Yeni yasa ile borc...

...
Nakit ihtiyacını gidermek için taksitle telefon alıp, kutusunu bile açmadan başka şubeye satanlar için önlem geliyor. Yeni yasa ile borcu olan ve taksitleri ödenmeyen telefonlar iletişime kapatılacak.

Ekonomik düzenlemelerin de içerisinde olduğu "torba yasa" Meclis'ten geçti. Kanunda, cep telefonu alım satımı ile alakalı çok önemli düzenlemeler var. Bunlardan biri de GSM şirketleri tarafından yetkilendirilmiş bayilerden taksitle alınan cep telefonları.

Önce, bu düzenlemeye bir göz atalım. Buna göre, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne ( MCKS) kayıtlıyken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar ve mobil haberleşme hizmeti veren işletmeciler tarafından finansman borcu olduğu bildirilen cihazlar, borcun sürdüğü müddetçe yalnızca eşleştirme yapılan abone numaralarıyla kullanılmak için kullanıma açılacak. 


İşletmeciler finansman borcu ödenen cihazları, eşleştirme yapılan numara sınırının kaldırılmasını teminen MCKS'ye haber verecek.

AL SAT VE NAKİT YARAT DÖNEMİ KAPANACAK

Peki, bu ne manaya geliyor? Bazı vatandaşlar, nakit ihtiyaçlarını gidermek ve günlük nakit yaratmak için 12 veya 24 ay taksitle aldığı yüksek tutarlı, yeni nesil cep telefonlarını, ambalajını dahi açmadan bir başka bayiye veya internet üstünden 1000 TL'ye dek indirimle satıyordu. Yeni kanun ile borcu olan ve taksitleri ödenmeyen telefonlar iletişime kapatılacak. Abone, cihazı borç veya taksit döneminde başka birine satamayacak. Bu şekilde, cep telefonu ile nakit yaratmanın haricinde dolandırma amaçlı girişimlerin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.