Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Netflix'den, Çocukları Ekrana bağlayacak düşünceler

İçerik akışı açısından dünyanın en zengin plaform larından olan Netflix , animasyon stüdyo sunda büyük bir atılıma hazırlanıyor. Netfli...

...

İçerik akışı açısından dünyanın en zengin plaformlarından olan Netflix, animasyon stüdyosunda büyük bir atılıma hazırlanıyor.


Netflix, film, dizi, belgesel gibi sektörlerde iddialı olduğu gibi, animasyon ve çocuk içerikleri alanlarında da sektörde söz sahibi olmak istiyor. Hatta Netflix, henüz geçtiğimiz sene yeni animasyon binasına geçmiş ve restore etmişti.

Bu fikrin nasıl bir anda alevlendiğine dair konuşan Netflix’in genel müdür yardımcısı Melisa Cobb:Bilinçli olarak yapmadığımız bir şey,” dedi ve ekledi:

“Buraya ilk geldiğimizde de aynı şeyi düşünmüştüm. Bizim marka oluşturmaya ihtiyacımız var; Fox, Disney, DreamWorks gibi bir marka. Ancak (animasyonda) marka oluşturmamış olmanın bir avantajı var ki o da kendimizi kısmayıp çok daha geniş bir izleyici kitlesine hizmet edebiliyor olmamız.”


Bir diğer yandan Netflix, ailelere de çocuklarıyla sıkılmadan bu animasyonları izletmeyi amaçlıyor. Üstelik bir diğer hedefi de, aynı animasyonun dünyanın dört bir yanındaki çocuklar ve ebeveynlerce izlenip izleyen herkesin aynı zevki alabilmesi. Siz de bilirsiniz ki Family Guy, The Simpsons ya da South Park gibi dizileri izlerken çok fazla Amerikan pop kültürü şakasına ve benzetmesine maruz kalıyor ve çoğunlukla anlamıyoruz. Netflix ise bunun önüne geçmek istiyor.
Artık “Teknoloji Çağı” diyebildiğimiz bu dönemde çocuklar henüz okula gitmeden bilgisayar, telefon tablet gibi teknolojik aletleri vızır vızır kullanmaya başlıyorlar. 
Bunun farkında olan Netflix, işi bir tık öteye götürüyor ve henüz okuma yazma bilmeyen çocukların da izlemek istedikleri içeriği seçmelerine yardımcı olacak özelliğin üzerinde çalışıyor. Bu özellikle birlikte, miniklerimiz bir animasyonun üzerine geldiğinde içeriğin fragmanı başlayacak ve karakterler tanıtılacak.

Bu format yılın sonlarına doğru test edilmeye başlanacak ancak henüz çıkıp çıkmayacağı kesin değil. Netflix ürün yenileştirme ve içerik üretme bölümü müdürü Cameron Johnson, özellik çıkmasa bile bunun güzel bir gidişat olduğunu belirtiyor ve şu sözleri söylüyor:
“Beş yaşınızdaki halinizi hatırlayın ve elinizdeki kumandayla televizyondaki Netflix içerikleri arasından hangisini izlesem diye dolaşıp durduğunuzu hayal edin. Kendinize şunu sorardınız, bu Netflix denen şey bana ne sunabilir ki?”

Netflix’in amacı ise bu soru sorulduğunda herkesin: “Her şeyi” diyebilmesi.
Kaynak:
 https://www.fastcompany.com/90326878/how-netflix-plans-on-owning-your-kids-screen-time


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.