Los Angeles Kaliforniya Üniversitesinden bilim insanları, 34 binden fazla yetişkinle bir araştırma yaptı. Araştırmada ceviz tüketmenin öne...
34 binden fazla yetişkin Amerikalıyı kapsayan bir epidemiyolojik araştırma, ceviz tüketenlerin, ceviz yemeyen yetişkinlere kıyasla tip 2 diyabet ile karşılaşma riskinin yarı yarıya olabileceğini gösterdi.
Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi (UCLA) tarafından yapılan araştırmaya göre; ceviz tüketenlerin günlük ortalama tüketimi 1,5 yemek kaşığı ceviz tüketiminin iki katına çıkarılması tip 2 diyabetin yüzde 47 daha az görülmesiyle ilişkilendirildi.
KURU YEMİŞ TÜKETMEYENLERDE TİP 2 DİYABET GÖRÜLME RİSKİ DAHA FAZLA
İHA'nın haberine göre; araştırmacılar, ABD nüfusundan büyük bir örnekleme çeken Ulusal Sağlık ve Beslenme Tetkik Anketinden (NHANES) alınan verileri inceledi. Bu araştırmada, 18-85 yaş arası 34,121 yetişkine günlük tüketimleri ile daha önce diyabet teşhisi konup konmadığı veya diyabet için bir ilaç kullanıp kullanmadıkları soruldu.Ceviz tükettiğini belirten kişiler, yaş, cinsiyet, ırk, eğitim, BMI (vücut kütle endeksi) ve fiziksel aktivite miktarından bağımsız olarak herhangi bir kuru yemiş tüketmediğini belirtenlere kıyasla daha düşük tip 2 diyabet riski gösterdi.
BİLİŞSEL FONKSİYON VE KALP SAĞLIĞI İÇİN DE FAYDALI
Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi David Geffen Tıp Fakültesinden Dr. Lenore Arab, “Bu bulgular, diyabet riskini azaltmaya yardımcı gıda bazlı rehberliğe yönelik daha fazla kanıt sunuyor” dedi.Dr. Arab, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmada, ceviz tüketicileri ile tip 2 diyabetin daha az bulunması arasında görülen güçlü bağlantı, cevizin diyete dahil edilmesine yönelik ek bir gerekçedir. Diğer araştırmalar cevizin bilişsel fonksiyon ve kalp sağlığı için de faydalı olabileceğini gösteriyor.”
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.