Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Google Sites incelemesi - Google'ın çok basit ücretsiz web sitesi oluşturucu

Yeni google sites ve eski google sites uygulama ve oluşum yapıları hakkındaki düşünceleri bu makalede inceleyerek ücretsiz Google sites w...

...
Yeni google sites ve eski google sites uygulama ve oluşum yapıları hakkındaki düşünceleri bu makalede inceleyerek ücretsiz Google sites web site oluşturulması hakkındaki son kararınızı verebilirsiniz.

Google Sites hakkında Düşüncelerimiz

Google’ın site oluşturucusu, çevrimiçi bir siteyi aceleyle yapmak için harikadır, ancak hafifçe ilerlemiş bile olsa bir şeyler yapmanız gerekiyorsa fakirdir.

Yeni Google Sites görünüm incelemesi için tıklayın.

+'ları
Eklenti bağlantılı olmayan koşulsuz ücretsiz
Çok fazla kullanıcı dostu
Birçok Google hizmetiyle entegre olur
-'leri
Şablon yok
Çok az widget
Özel bir alana yayınlanamıyor

Google Yeni Google Sites fırsatları

Google Sites, herkesin kendi web sitesini oluşturmasını ve çevrimiçi almasını sağlayan ücretsiz bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu ve barındırma hizmetidir. Google, Siteleri yeniden oluşturma sürecindedir ve bu süreç devam ederken, platform iki çeşitten oluşmaktadır.
Yeni Google Siteleri , hizmetin yeni sürümü. Daha iyi bir editöre sahiptir ve daha güncel teknolojiyi destekler (yanıt veren sayfalar oluşturma becerisi dahil), ancak özellikler üzerinde belirgin bir şekilde kısadır.
Örneğin, e-ticaret veya bir blog platformu hakkında unutabilirsiniz. Bir G Suite kullanıcısı değilseniz, siteleri yalnızca bir site.google.com alanı (site.google.com/view/adiniz.) Yayınlayabilirsiniz. Herhangi bir web sitesi şablonu bile almazsınız.
Yeni Google Sites'a buradan kaydolabilirsiniz

Hizmetin eski sürümü, Klasik Google Siteleri olarak hala kullanılabilir. Şablonlar dahil olmak üzere daha birçok özelliğe sahiptir, ancak çoğu çok tarihlidir, duyarlı web siteleri oluşturmak için destek yoktur ve Klasik Google Sites, Yeni Google Sites'a geçiş tamamlandığında çalışmayı durduracaktır.
Açıkçası, şık tasarımlar veya yüksek güçlü özellikler ve işlevler arıyorsanız, Sitelerin hiçbir sürümü sizin için çalışmayacaktır.
Ancak, arkadaşlarınızla, ailenizle veya iş arkadaşlarınızla paylaşmak için birkaç temel sayfayı bir araya getirmenin hızlı bir yoluna ihtiyacınız varsa, Yeni Google Sites iyi bir şekilde işe yarayabilir. Basittir, diğer Google hizmetleriyle iyi bir şekilde entegre olur ve daha fazla kayıt gerektirmez: Bir Google hesabınız varsa, şu anda birkaç tıklamayla kullanabilirsiniz.
Başlamak için, 
Tarayıcınızı sites.google.com adresinde işaretlemek sizi Klasik Google Sites web konsoluna götürecektir. Bir Oluştur düğmesi, Klasik Sitelerde veya Yeni Siteler düzenleyicilerinde yeni bir proje başlatılmasını sağlar.
Klasik Siteler Google tarafından kullanımdan kaldırıldıkça ve eninde sonunda yok olacağından, bu incelemede bunu ele almayacağız ve bunu kullanmamanızı öneririz. Yeni Google Sites bağlantısına hızlıca dokunmanız yeni bir site oluşturmak için bir Ekle simgesine dokunmaktan daha fazlasını yapabileceğimiz daha minimalist bir ortam olan konsolun en son sürümüne sizi götürür.
Yönetim ekranı göründüğünden biraz daha ilginçtir. Örneğin, birden çok web sitesi oluşturabilir ve bunları ad veya küçük resme göre yönlendirebilirsiniz. Uygun şekilde, web sitesi projelerini başkalarıyla paylaşmak da mümkündür. Bu, başkalarının Google Sites’ın projelerine kendi yönetim konsolunuzdan erişilmesini sağlar ve bunlarla birlikte çalışabilmeniz anlamına gelir.

Editör
İlk Yeni Google Sites projenizi başlatın ve çok seyrek görünen ve minimalist bir editörde açılır.
Ekranın büyük bölümü mevcut sayfanın bir önizlemesi tarafından alınır. Diğer web sitesi oluşturucuları genellikle başlamanıza yardımcı olacak bir şablon sunacak, ancak Yeni Siteler sizi sıkıcı gri bir başlıktan ve çok fazla beyaz alandan biraz daha fazlasına bırakıyor.
Sağdaki bir araç çubuğu, bir takım widget'ları gösterir. Genel amaçlı sayfa bileşenleri metin, bölücüler ve resimlerle sınırlıdır. URL'leri veya HTML kodunu gömme yeteneği daha fazla eklemenize yardımcı olabilir. Diğer seçenekler, diğer Google hizmetlerinden ve uygulamalarından içerik eklemektir: YouTube, Takvim, Harita, Drive, Dokümanlar, Slaytlar, E-Tablolar, Formlar ve Grafikler.
Bu göründüğü kadar kötü değildir. Bir Temalar sekmesi altı başlık ve site stili seçeneği sunar ve web sitesi renklerinin ve yazı tipi stillerinin basit bir şekilde ayarlanmasını sağlar.
Sadece tek bir Metin denetimi olmasına rağmen, birden çok amaca hizmet edebilir: başlık, başlık, alt başlık, bağlantı veya normal biçimlendirilmiş metin.
Nesneler sayfaya sürüklenip bırakılabilir, sonra yeniden boyutlandırılabilir ve yeniden konumlandırılabilir (piksel düzeyinde kesinlik elde edemezsiniz, ancak kullanışlı olması için yeterli kontrol vardır).
Düzenleyici herhangi bir sağ tıklama desteği sunmaz - bunu bir deneyin ve standart tarayıcı sağ tıklama menüsünü görürsünüz - ancak güçlü klavye kısayolu desteği öğeleri kopyalayıp yapıştırabilir, nesneleri yeniden boyutlandırabilir, metni biçimlendirebilir ve Ctrl + Z'yi kullanabilirsiniz ciddi bir hatayı geri almak için.
Sayfalar sekmesi, sitenize yeni sayfalar eklemenize olanak tanır. Varsayılan olarak bunlar otomatik olarak gezinme menüsünde (Ana Sayfa / Bir, Ev / İki, Ev / Üç) en üst düzey sayfalar olarak görünür, ancak alt sayfalar da ekleyebilirsiniz (Ana Sayfa / Bir, Ev / Bir / Alt Sayfa, Ev / İki) veya sayfaları gezinmeden tamamen gizleyin.
Editör, sitemizi her zaman masaüstü modunda görüntülerken, Önizleme'yi etkinleştirerek siteyi masaüstünde, tablette veya mobil görüntülemede görüntüleyebilir.
Yeni Google Sites editörü tam olarak güçlü değil, ancak başlangıçta göründüğü kadar çok daha yetenekli ve gelecekte nasıl gelişeceğini görmek istiyoruz.

medya
Google Sites’ın medya işleme özellikleri, en azından başlangıçta yalnızca standart kontrollerden elde edilen resimler ve YouTube embedleriyle temel görünebilir. Ama editörde olduğu gibi biraz daha derine inin ve servis beklediğinizden biraz daha akıllıca kanıtlıyor.
reklâm
Örneğin, korkunç derecede sıkıcı başlık resmini (veya başka bir şekilde) değiştirmek, farenizin üzerine gelmek ve Görüntü DeğiştirGörüntü Seç'i tıklatmak kadar kolaydır. Ardından, yaklaşık 50 ücretsiz resim içeren bir galeriden seçim yapabileceğiniz gibi, Google Albümlerinize veya Google Drive'ınıza göz atabilir veya bir Google Görseller araması çalıştırabilirsiniz. Bu, medya kitaplığını desteklemeyen ya da sıfırdan bir tane oluşturmanızı gerektiren diğer hizmetlerden çok daha uygun.
Google hizmetleriyle entegrasyon, başka yerlerde de yararlıdır. YouTube'u tıklayın ve kendi YouTube yüklemelerinizden birini gömebilir veya ihtiyacınız olanı bulmak için genel YouTube aramalarını çalıştırabilirsiniz. Takvim kontrolü, takvimlerinizden herhangi birine sayfaya katılırken Harita kontrolü, kendi haritalarınıza veya ihtiyacınız olan yeni yerinize başvurabilir.
Google Dokümanlar kontrolleri, Slaytlar, Grafikler, Formlar ve diğer belgeleri yerleştirmeye izin verir. Görüntüleyen hakkında özel bir şey yok - sadece bir kaydırma penceresi - ancak bu, birden çok içerik kaynağını tek bir sayfada birleştirmenin kolay bir yolunu sunuyor.
Daha fazlasına ihtiyacınız varsa, Embed kontrolü yardımcı olabilir. Yeni Google Siteleri, varsayılan olarak yalnızca YouTube videolarını destekler, ancak sayfamıza bir Vimeo URL'si eklemek, standart Vimeo oynatıcısını görüntüledi ve klibi her zamanki gibi izlememize izin veriyor.
Bu özelliklerle bile, Yeni Google Siteleri diğerlerinin en iyileriyle rekabet edemez. Animasyon yok, ışık kutusu kontrolü yok, önemli biçimlendirme seçeneği yok (sınırlar, boşluklar, gölgeler), doğal resim galerisi veya kaydırıcı yok. Yine de, inkar edilemez kolay kullanımlı ve elde ettiğiniz özellikler birçok basit uygulamayı kullanabiliyor.
Destek
Yeni Google Sites'ın kullanımı zor değildir, ancak sorun yaşıyorsanız veya bir şeyleri nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, Siteler destek sayfaları sizi doğru yönde göstermelidir.
reklâm
Makaleler beş kategoride düzenlenmiştir: Başlayın; Yaratmak; Düzenle, Paylaş ve Yayınla; Analytics, Erişilebilirlik ve Sorun Giderme; ve Klasik Sitelere Karşı Yeni Siteler. Genellikle 'Bilgisayarınızdan dosya ekle' ve 'Üstbilgi ve altbilgi ekle veya düzenle' gibi yaygın görevlere yönelik basit, adım adım kılavuzlarla genel olarak açık ve anlaşılırdır.
Yardım sayfalarının bize bilmemiz gereken her şeyi anlattığını öğrendik, ancak daha ayrıntılı bir sorunuz varsa, bir Google Sites destek forumu da var. Bu, günde 30 veya daha fazla gönderiyle oldukça meşguldür ve kontrol ettiğimiz zaman, hemen hemen hepsi hızlı bir şekilde çok yardımcı yanıtlar almıştı.
Son olarak, bir Arama motoru, seçtiğiniz anahtar kelimelerle ilgili her şey için resmi yardım sayfalarını ve Siteler forumunu tarar ve genel olarak en üstteki olası isabetlerle birlikte akıllıca sıralanmış bir sonuç listesi sunar. Yeni Google Sites ile ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız, destek sitesinde birkaç dakika içinde ihtiyacınız olan yanıtları sağlamanız muhtemeldir.
Son karar
Yeni Google Sites, şu anda ciddi bir web sitesi oluşturma için şu anda çok sınırlıdır, ancak Google Dokümanlarını, E-Tablolarını veya diğer Google içeriğini sunmanın basit bir yolu olarak hala yararlı olabilir.

İlgili konu hakkında soru ve görüşlerinizi yorum penceresinden belirtebilirsiniz.
 Google Sites oluşturma ve kullanım hakkında yazılan tüm makaleleleri Menü çubuğunda veya diğer Kategoriler seçeneklerinde bulunan Google Sites yazılı isme tıklayarak okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.