Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress için AdSense Otomatik reklamların tanım ve kullanımı

WordPress AdSense  Otomatik reklamlar, içeriğinizden para kazanmanın basit ve yenilikçi bir yolunu sunan reklam biçimleri ailesidir. Otom...

...
WordPress AdSense Otomatik reklamlar, içeriğinizden para kazanmanın basit ve yenilikçi bir yolunu sunan reklam biçimleri ailesidir. Otomatik reklamlarda, aynı reklam kodunu her sayfaya bir kereliğine yerleştirirsiniz. Kod eklendikten sonra Google, reklamları sizin için yüksek performans gösterme ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunma olasılığının yüksek olduğu en uygun zamanlarda otomatik olarak yayınlar.
Okuyucularınız için mükemmel bir içerik oluşturup, gereken zamanı bulmak yayıncılık alanınızı büyütmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. 21 Şubat 2018 tatihli Google Adsense resmi blogunda, güçlü ve yeni bir yol olan AdSense Otomatik reklamları kullanabileceğiniz ifade ediyor.

Otomatik reklamların avantajları:

 Otomatik reklamlar, reklamlarınızı sizin yerinize otomatik olarak yerleştirir ve optimize eder. Dolayısıyla, bu işlemlere zaman harcamak zorunda kalmazsınız.
Potansiyel olarak gelirinizi artırırlar. Otomatik reklamlar sayfalarınızı analiz eder ve düzeninizi, içeriğinizi ve mevcut Google reklamlarınızı temel alarak, reklamların gösterilmesi için yeni yerler bulur.
Kullanımı kolaydır. Otomatik reklamları göstermek istediğiniz her sayfaya aynı kod parçasını yalnızca bir kez yerleştirirsiniz. Gerisini Google halleder.
Otomatik reklamlar, sizin yerinize akıllı yerleşim ve para kazanma kararları vermek için makine öğrenme yöntemini kullanıyor; Bu aşamadan sonra yazılanları daha dikkatli okuyup anlamak gerekiyor.
→ Bir kod parçasını yalnızca bir kez tüm sayfalarınıza yerleştirmeniz yeterli oluyor. Daha sonra bırakın, arkanıza yaslanın gerisini Google'un teknolojisi hallediyor.
Reklam kodu uygulanması

Otomatik reklamlar nasıl kurulur? 

1. AdSense hesabınıza girin ve “Reklamlarım” menüsüne gidin. Orada “Otomatik reklamlar” menüsünü göreceksiniz. Aşağıdaki gibi bir görsel gelecek.
2. “Başlayın” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza kullanmak istediğiniz reklam birimleri gelecek.
3. "Genel ayarlarınızı seç" sayfasında, göstermek istediğiniz reklam biçimlerini seçin ve Kaydet'i tıklayın.
4. En alt sol kısımda Yeni biçimler otomatik alınsın, seçim kutusunu işaretleyebilirsiniz. Her yeni uygulama biçiminde ayarlar otomatik alınacaktır.

5. Bir sonraki sayfada Kodu kopyala'yı tıklayın.

6. Otomatik reklamları göstermek istediğiniz her sayfanın <head> ve </ head> etiketleri arasına reklam kodunu yapıştırın. Ancak şu yoluda takip ederek reklam kodunu ekleyebilirsiniz. Wordpress temanız destekliyorsa tema yapılandırma dosyasındaki header, başlık etiketinin önce veya sonrasına kodu ekleyebilirsiniz. Örnek resim görseli;
Otomatik reklamlar, sayfalarınızda yaklaşık 10-20 dakika içinde görünmeye başlayacaktır.
Bu yayının altındaki yorumlar bölümünde Otomatik reklamlar hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz.
Ayrıca; Adsense Otomatik reklamlar hakkında daha fazla bilgiye buradan istediğiniz zaman ulaşabilir kendinizi geliştirebilirsiniz.

💬 Yardım: Reklam kodunu HTML'nizde yerleştireceğiniz yer (Otomatik reklamlar)

Bir fikir vermesi açısından web sitemi, WordPress için AdSense Otomatik reklamların görünümünü inceleyebilirsiniz. Makale ile ilgili anlaşılmayan konular için yorum bırakabilirsiniz.

4 yorum

  1. Adnan bey meraba,
    Adsense hesabında 1-2 değişiklik olduğun farkettim. Otomatik reklamlar çıktığında sitelere ekledim. Şu an çalışıyor.
    *Optimizasyonlar sekmesinin altında lab'ler şeklinde yeni bir sekme açılmış orada da yine otomatik reklam yayınlama kodu var.
    Bu kodu nasıl, ne için kullanacağız. Artık el ile eklediğimiz reklamları kaldıralım mı?
    O sekme konusunda yazınız var mı? Etiketlerden baktım bulamadım.
    *Sitenizde adı/url ve anonim yorum yazmaya izin vermemişsiniz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehmet, Ot0matik reklamları eklemiş ve çalıştırmışsınız. Reklam ekleme blog içinde aynı. Eklenmiş reklamları kaldırmayın. Altı adetdet fazla reklam olmasın yeterli.
      Lab kısmı henüz deneme aşamasındaki reklamları kapsamakta. Deneyebilirsiniz.
      SOrunuz için link:
      https://guney59.blogspot.com/2018/02/blogger-icin-adsense-otomatik.html

      orum için Anonom kullanıma Spam koruması rahat çalışsın diye izin vermedim. Google hesabı olan kullanıcılar kullanabiliyor.

      Sil
  2. Anladım. Teşekkür ederim. Sitenizde hemen hemen okumadığım yazınız kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi ve düşenceleriniz için ben de teşekkür ederim Mehmet bey sizlere de kolay gelsin. Yeni konularda görüşmek üzere..

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.