Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome uzantısında Lighthouse-Deniz Feneri SEO Denetim kategorisini başlatılıyor

Google Deniz Feneri SEO  denetim kategorisi  Chrome Eklentisini sunup,  duyurmaktan mutluluk duyduklarını ifade ediyor.  Deniz Feneri SEO ...

...
Google Deniz Feneri SEO denetim kategorisi Chrome Eklentisini sunup,  duyurmaktan mutluluk duyduklarını ifade ediyor. Deniz Feneri SEO denetim kategorisi nedir?

Deniz Feneri , web sayfalarının kalitesini artırmak için açık kaynaklı, otomatik bir denetleme aracıdır. Geliştiricilerin performans, erişilebilirlik, aşamalı web uygulamaları uyumluluğu ve daha fazlası için denetimler yürütmesine izin vererek sitelerin kalitesini yükseltmek için iyi aydınlatılmış bir yol sağlar. Temel olarak, denizci tabiri ile "kayalara çarpmayı engeller"Dolayısı ile Deniz Feneri ismini bu yeteneğinden alır.
Deniz Feneri içindeki SEO denetim kategorisi, geliştiricilerin ve web yöneticilerinin iyileştirilmesi gereken potansiyel alanları tanımlayan herhangi bir web sayfası için temel bir SEO sağlık kontrolü yapmalarını sağlar. 

Deniz feneri Chrome tarayıcınızda yerel olarak çalışır; bu da SEO denetimlerini aşamalı bir ortamda olduğu gibi sayfalarda, canlı sayfalarda, genel sayfalarda ve kimlik doğrulaması gerektiren sayfalarda da çalıştırmanıza olanak tanır.
SEO'nun en iyi uygulamalarını size getirir.

SEO denetimlerinin güncel listesi kapsamlı bir liste değildir ve Google web araması veya diğer arama motorları için herhangi bir SEO garantisi vermez. Geçerli denetim listesi, her sitede doğru olan SEO temellerini doğrulamak ve yansıtmak üzere tasarlanmış ve tüm beceri düzeylerinin geliştiricilerine ve SEO uygulayıcılarına ayrıntılı rehberlik sağlamaktadır. Gelecekte, daha fazla sayıda ayrıntılı denetim ve rehberlik eklemeyi umduklarınında ayrıca altı çizilerek vurgulanmış. Web yöneticilerinin görmek istedikleri belirli denetimler için öneriler varsa bunu özellikle geri bildirim ile bildirilmesini istiyorlar.

Nasıl kullanılır?
Şu anda bu denetimlerin çalıştırılmasının iki yolu vardır.

Deniz Feneri Chrome Eklentisini kullanma:

Deniz Feneri Chrome Eklentisini kurun

Uzantı çubuğundaki Deniz Feneri simgesini tıklayın

Options Seçenekler menüsündeki “SEO” seç Ok tıklayın ve Generate Report butona tıklayıp, rapor oluşturun.



Deniz Feneri uzantısında SEO Denetimleri başlatıldı


Diğer seçenek olarak, Chrome' Kanarya sürümünü: kurduktan sonra, Chrome Geliştirici 
 Araçları'nı açın.
Denetime Git
Denetim gerçekleştir'i tıklayın
"SEO" onay kutusunu işaretleyin ve Denetimi Çalıştır'ı tıklayın.



Google Chrome Deniz Feneri Tarayıcı Sonuç Görünümü Resmi Büyük izle

Kaynak ve resimler:https://webmasters.googleblog.com/2018/02/seo-audit-category-in-lighthouse.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.