Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Tarayıcıda PDF Dosyalarını Açma

Bilgisayarınıza İndirdiğiniz PDF formatındaki dosyaları Chrome tarayıcınızda açamıyor, PDF'ler Chrome'da otomatik olarak açılmıy...

...
Bilgisayarınıza İndirdiğiniz PDF formatındaki dosyaları Chrome tarayıcınızda açamıyor, PDF'ler Chrome'da otomatik olarak açılmıyor mu? PDF'leri nasıl açabilirsiniz inceleyin. Windows 10 işletim sistemini kurduktan sonra, Windows 10, Edge tarayıcı otomatik olarak tüm çalışma komutlarına hükmeder. 

Daha sonra Google ürünlerinden olan Chrome tarayıcıyı bilgisayarınıza kurduğunuzda tarayıcınız farklı bir uygulama komut dosyası tarafından kontrol edildiğinden bazı evraklarınız istem dışı farklı uygulamalar tarafından açılmaktadır. 

Chrome tarayıcının varsayılan olarak açılmaması, PDF formatındaki dosyaların da Chrome tarayıcı ile açılmaması gibi faktörlerde bu kapsam içindedir.

PDF Dosyaları Chrome'da Otomatik Olarak Açılmıyor Mu?

Görüntülemek istediğiniz PDF dosyaları normal olarak Chrome'da otomatik olarak açabilirsiniz. Ancak, PDF dosyaları Chrome'da otomatik olarak açılmak yerine indiriliyorsa Chrome PDF Görüntüleyici kapatılmış olabilir.

Chrome PDF Görüntüleyici'yi Açma:

  • Bilgisayarınızda Chrome tarayıcınızı açın.
  • Bu bağlantı linkini kopyalayın, “chrome://plugins” tarayıcı penceresine yapıştırıp açın.
  • Chrome, PDF Görüntüleyici’nin altında “Chrome PDF Viewer” PDF görüntüleme etkin mi önce kontrol edin. Etkin değilse etkinleştirin.

  • PDF dosyalarınıza tıkladığınızda Chrome tarayıcınız artık bu dosyalarınızı otomatik olarak açması gerekir. 

  • PDF dosyasını açarken halen bir sorun yaşarsanız, şu adımları da izleyebilirsiniz.

PDF Dosyasını Alternatif Olarak Açma:

  • Bilgisayar, Masa üstündeki PDF dosyasına farenin sağ seçeneği ile tıklayın.
  • Birlikte açBaşka bir uygulama seç, ismine tıklayın. 
  • Açılan pencerede, Google Chrome simgesini görüyorsanız tıklayın. Google Chrome simgesini göremiyorsanız Diğer uygulamalar, aşağıya kaydırın ve Bu bilgisayarda başka bir uygulama arayın, seçeneğine dokunan.

Bilgisayar dizinde Chrome’un Bulunması İçin;

  • Bilgisayarınızın, C: Dizinini ok simgesi ile genişletin, Program dosyalarıGoogle Chrome, ok simgesi ile genişletip, Application, dosyasına dokunun.
  • Sağ pencere içinde, Chrome simgesini göreceksiniz. Chrome simgesine tıklayarak uygulamayı başlatabilirsiniz.
Farklı uygulamalar için Birlikte aç seçeneğini kullanmaya başladığınızda Googel Chrome simgesini uygulama penceresinde devamlı göreceksiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.