Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger için Ücretsiz DMCA Rozeti

Web site veya Blogger, kullanıcıları  için, içerik kopyacıların korkulu rüyası olan, ücretsiz DMCA rozetini (badge) blog gadget’inize e...

...

Web site veya Blogger, kullanıcıları için, içerik kopyacıların korkulu rüyası olan, ücretsiz DMCA rozetini (badge) blog gadget’inize ekleyerek emek düşmanı içerik kopyalama yapanlara göz dağı verip biraz olsun dur diyebilirsiniz. Yazı başlık ve açıklama içinde yer alan DMCA kelimesini buradan okuyarak Wiki daha fazla bilgi sahibi olun. Kısaca DMCA kelimesinin anlamını Telif haklarını koruma yasası olarak düşünebilirsiniz. 

Blog içerik ve resimleriniz bilinmeyen kişilerce kopyalanıp, kendi sitelerinde kendi yazıları gibi gösteriliyor ve Google arama sonuçlarında aynı yazıya sahip farklı siteler özgün içeriğiniz olduğu halde ilk sıralarda çıkıyorsa ; biraz daha göz dağı vererek mücadele edebilirsiniz.

İlgili ⇒ Blogger Telif Hakkı ve DMCA Hakkında İpuçları

DMCA’nın, diğer bir ismi “Digital Millennium Copyright Act “ olarak bilinir. Dünya genelinde Web İnternet ortamını kirletenlere karşı kurulmuş bir işleyiştir. Sizde bu işleyiş içinde yerinizi alarak bir başlangıca adım atabilirsiniz. Google’un resmi sitesinde, “Google Şeffaflık raporu” ile ilgili geniş bilgilere ulaşabilirsiniz. Blog’unuza DMCA ücretsiz rozeti nasıl ekleyeceksiniz aşağıda adım adım inceleyelim. 

DMCA ücretsiz rozetin Blogger’a eklenmesi ile ilgili adımlar :

1. DMCA sitesindeki badge bölümüne giriş yapın.

2. Önce üyelik işlemlerinizi tamamlayın. (E-Posta ve şifreniz)

3. Yan kısımdaki Web siteniz için muhtelif rozet resimlerini göreceksiniz. Dikey çubuğu aşağıya kaydırın ve beğendiğiniz bir resime tıklayarak kodları yan taraftan alın.

DMCA Rozet kod’unun Blogger’a eklenmesi :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. YerleşimGadget ekleHTML/JavaScript gadget’i açın ve biraz önce kopyaladığınız kodları yapıştırın ve uygun gördüğünüz bir alana sürükleyip blog’unuzu kaydedin.

3. Herhangi bir onay beklemeyin. En geç 24 saat içinde eklediğiniz kod index alacaktır. Blogunuza  eklediğiniz kodları silmediğiniz sürece siteniz takip altında olacaktır. Google’un DMCA ile birlikte çalıştığını unutmayın.

Ayrıca okuyunBlogger Telif hakkı ihlali iddia raporlama seçenekleri.

4. DMCA sitesine üyelik bilgileriniz ile giriş yapın. İsminizin bulunduğu açılır menüden farklı konu isimlerine tıklayarak neler olduğunu inceleyin. Uygulamayı canlı görmek için menü çubuğundaki Gizlilik ismine bakabilirsiniz. 

Ayrıca ⇒ Web Spam rapor bildirim aracı 'nı da kullanarak temiz bir web dünyasına katgı da bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.